Що краще верстат для гоління або електробритва: вибираємо найкраще

  1. Бритва
  2. одноразові верстати
  3. Т-образні верстати
  4. Верстати зі змінними картриджами
  5. електробритва
  6. Які бувають електробритви?
  7. Підсумкова таблиця

Видалення непотрібної рослинності з особи - важлива для кожного чоловіка процедура

Видалення непотрібної рослинності з особи - важлива для кожного чоловіка процедура. Проблема вибору відповідного інструменту для гоління досі гризе багатьох людей. І вічними супротивниками в цій боротьбі брендів і способів залишаються електробритва і верстат.
Часто вибір залежить від того, до чого людина звикла ще з дитинства. Але перший вибір не завжди правильний. Тому при покупці інструменту для боротьби з щетиною спирайтеся на факти.

Бритва

Верстат з лезами з'явився на ринку в XIX столітті. До цього верстати замінювали небезпечні клинкові бритви з відкритими лезами. Нині класичний бритва зі змінними лезами, винайдений Жиллетт, користується попитом. Така популярність обумовлена ​​його вагомими плюсами:

переваги

  • Якість верстата дає найбільш чисте гоління. Його гострі леза легше справляються з рослинністю на обличчі, ніж електробритва;
  • При використанні верстата застосовується пінка для гоління або лосьйон після гоління. Обидва косметичних засоби зволожують і живлять шкіру обличчя;
  • Доступність верстата приваблює покупців, адже знайти упаковку станків для гоління можна в кожному магазині;
  • Для користування верстатом не потрібні спеціальні навички або вміння. З верстатом може впоратися як літня людина, так і підліток, вперше взяв його в руки.

недоліки

  • При гоління за допомогою верстата легко отримати травму. Звичайно, зараз не можна ненавмисно позбавити себе життя й лезом бритви, як це було кілька століть тому. Але виключити ймовірність порізу неможливо;
  • Щоб поголитися за допомогою верстата, необхідні зайві витрати;
  • Важко використовувати верстати в поїздках, адже для гоління потрібні вода і спеціальні засоби для догляду за обличчям;
  • Якщо ви використовуєте верстат зі змінними лезами, одного разу доведеться купувати нові. А ціна блоку лез перевищує ринкову вартість самого верстата.

Але не поспішайте судити про верстати, адже існує три різновиди засобів для гоління.


одноразові верстати

Мала вага і простота в експлуатації роблять одноразовий станок найбільш продаваним на ринку приладдя для гоління. Людей приваблює і його бюджетность. Такі верстати легко використовувати в подорожі або відрядженні.

Але варто пам'ятати про дві проблеми одноразових станків. Їх леза не відрізняються достатньою якістю, тому верстати потрібно часто міняти. А платою за легкість верстатів стає роздратування на шкірі. Справа в тому, що якісно поголитися вийде, якщо сильно натискати на верстат. А це загрожує травмами шкірного покриву.

Т-образні верстати

Класичний вид верстатів вдає із себе масивний металевий прилад з небезпечним лезом. Т-подібний верстат не підійде тим, хто не впевнений у своїх навичках гоління. І це єдиний недолік, що робить його популярним серед покупців. Т-подібний верстат зрізає поросль на обличчі майже під корінь. Станка вистачає на роки, а леза для нього не відрізняються високою ціною.

Верстати зі змінними картриджами

Верстати зі змінними картриджами

Існує не менш десятка варіацій таких верстатів: вібруючі, з кількома лезами і плаваючою головкою ... У таких верстатів багато достоїнств: гострі леза, зручна гумова рукоятка, ергономічність і повсюдна доступність. Але при їх використанні не виключена поява роздратування на шкірі або навіть врослих волосків.

електробритва

Кожен магазин техніки може запропонувати широкий асортимент таких бритв. Її популярності не варто дивуватися, адже електробритва має низку вагомих плюсів:

переваги

  • Для гоління не потрібні додаткові кошти, компактні розміри електробритви дозволяють використовувати її поза домом;
  • Виключена травматизація шкіри обличчя, а гоління займає зовсім мало часу;
  • Леза служать довго, від 1,5 до 3 років при регулярному використанні.

недоліки

  • Після гоління виникає ризик виникнення прищиків і вугрів, так як пори не очищаються;
  • Вартість електробритви на порядок вище вартості цілого комплекту верстатів;
  • Самостійно полагодити несправність в електробритві навряд чи вдасться, так що при поломці знадобиться професійний ремонт;
  • Для підзарядки приладу знадобиться стабільний доступ до електроенергії;
  • Деяким може перешкодити шум, що виникає при роботі електробритви. Наприклад, незручно використовувати її рано вранці, коли всі домашні ще сплять.

Які бувають електробритви?

Які бувають електробритви

Існує цілий ряд параметрів, на які потрібно звертати увагу при пошуку ідеальної бритви:

  • Є два типи бритвеною системи: сіткова і роточная. Бритви сіткового типу підійдуть, якщо ваша шкіра чутлива. Вона дозволяє видаляти волоски різної довжини, а леза прикриваються особливої ​​сіткою (звідси і назва), яка не дає порізатися. Роточний механізм - це кілька ножів, що обертаються навколо своєї осі. Ними можна підстригти як довгу, так і коротку щетину. Детальніше про роторні і сіткові бритви, їх переваги, недоліки та відмінності ви можете прочитати в нашій статті .
  • Важливо і кількість головок. Чим воно більше, тим якісніше будуть підсумки гоління. Сучасні електробритви мають від 1 до 4 обертових головок.
  • Останнім часом дедалі популярнішими стають бритви з акумулятором. Їх помітну перевагу в тому, що таким бритв не потрібен постійний доступ до електроенергії. Так, важливо вчасно заряджати акумулятор, але така електробритва не підведе вас під час подорожі. Акумулятори бувають різними, найдешевші роблять з нікель-кадмиевой суміші. Вони довго заряджаються, а в робочому стані знаходяться не більше 40 хвилин. Найбільш дорогі - літієві - здатні безперервно працювати близько двох годин.
  • Також деякі електробритви мають корисними функціями зволоження шкіри, очищення. Всі додаткові переваги електробритви помітно позначаються на її ціні.

Детальніше про те, як вибрати електробритву для чоловіків ми говорили в окремій статті .

Крім того, ви можете ознайомитися з загальним рейтингом кращих бритв на 2019 рік , А також з окремими рейтингами не дорожче 3000₽ і для чутливої ​​шкіри .

Підсумкова таблиця

Таким чином, незважаючи на лякаюче високу вартість, електробритва може стати більш вигідним придбанням з економічної точки зору. Але щоб зробити вірний вибір, вам потрібно спробувати і бритва, і електричну бритву. Питання використання бритвених коштів строго індивідуальний для кожного чоловіка. І правильну відповідь на нього підкаже вам тільки ваша шкіра.

Які бувають електробритви?

Новости