Що робити із застарілим iPhone? 6 варіантів застосування

Придбавши новенький iPhone, через рік або два доводитися купувати новий, тому що колишня модель морально застаріла, хоча і цілком справляється з більшістю повсякденних завдань. Але що робити тепер зі старим смартфоном? Саме на це питання ми постараємося сьогодні відповісти. Придбавши новенький iPhone, через рік або два доводитися купувати новий, тому що колишня модель морально застаріла, хоча і цілком справляється з більшістю повсякденних завдань

Перше що приходить в голову - це, природно, продати. Можна, наприклад, розпитати знайомих і запропонувати їм iPhone за невелику суму грошей. Але безпрограшним варіантом буде дошка оголошень. Не та, на яку клеять папірці з рекламою, а та, яка розміщена в інтернеті - електронна дошка оголошень, наприклад, Avito. Для проживаючих за кордоном актуальна власна програма утилізації гаджетів Apple. За старий iPhone 4S в ідеальному стані вам можуть дати $ 345 . Крім того, компанія приймає зламані телефони на переробку, але ви не будете отримувати за них гроші.

Але краще за все не продавати iPhone, а пристосувати його до чогось, що буде корисним. Нижче ми перерахуємо те, як можна використовувати старий смартфон від Apple.

Годинник будильник

Залиште ваш старий iPhone на тумбочці. Скачайте з App Store одне з численних додатків-годин і використовуйте телефон як будильник.

Домашня сигналізація

Як це не дивно, але застарілий комунікатор може перетворитися не просто в камеру стеження, а в справжню сигналізацію. Для цього досить встановити відповідну програму з App Store. Звичайно, стовідсотковий захист гарантувати нерозумно, але навіть якщо пограбування все одно сталося, девайс може надати хоч якісь докази. До речі iPhone може подати звуковий сигнал, якщо девайс буде відключений від живлення або розблоковано при неприродно великому шумі. До речі, якщо використовувати смартфон як охоронну систему, то для тих хто цінує особистий простір, така «фіча» буде більш ніж цікава, адже таким чином можна буде, наприклад, побачити хто підходить до робочого місця, поки знаходишся на обіді.

AirPlay-приймач

Що робити зі старим iPhone 3GS або iPod touch після покупки новенького iPhone 5? Перетворіть його в бездротової ресивер, що дозволяє транслювати в потоковому режимі музику або радіопередачі на зовнішню аудіосистему. Встановіть один з твиков, що наділяє мобільні пристрої Apple функціями AirPlay-приймача для трансляції аудіоконтенту. При підключенні такого пристрою до бездротової мережі, воно буде відображатися на всіх інших iГаджетов у вигляді AirPlay-акустики, на яку можна вивести звуковий супровід.

Захист від угону автомобіля

Звичайно, будь-який власник машини після покупки відразу встановлює сигналізацію, причому, чим дорожче транспортний засіб тим, крутіше сигналізація. Але якщо автомобіль все одно розкрили, то тоді старий смартфон може стати сполучною ланкою. Використовуючи функцію Find My iPhone, мобільний пристрій можна буде знайти по GPS. Якщо при цьому телефон добре захований в самому автомобілі, то значить він допоможе вам легко відшукати і саму машину.

відеореєстратор

З iPhone 4 / 4S можна зробити відмінний відеореєстратор. Зрозуміло, доведеться докуповувати кріплення для лобового скла, благо для навігаторів і смартфонів їх незліченна кількість. Коли відповідну програму запущено, телефон буде виконувати те ж саме, що і звичайний реєстратор. Причому тут явна перевага - не треба окремо купувати спеціалізований пристрій.

радіоняня

Новонароджений потребує постійної опіки. Батьки готові присвятити малюкові все свій час. Але для того, щоб в хвилини вимушеної відсутності бути впевненим, що з малюком все в порядку, можна використовувати iPhone в якості няньки. Смартфон дозволить реагувати на плач або пробудження дитини.

Але що робити тепер зі старим смартфоном?

Новости