Що таке гранулятори і де вони застосовуються?

  1. Що таке гранулятор? Гранулятор - це механізм для приготування гранульованих кормів з сипучих кормових...
  2. Пристрій гранулятора складається з декількох складових:

Що таке гранулятор?

Гранулятор - це механізм для приготування гранульованих кормів з сипучих кормових сумішей, трав'яний або кісткового борошна, сіна та інших продуктів для тварин. Гранулятори дозволяють отримати однорідну структуру комбікорми завдяки ретельному змішуванню і подальшого пресування інгредієнтів. Грануляція являє собою процес одночасного стиснення і видалення вологи з сировини, за рахунок чого зменшується питома вага і підвищується поживна цінність комбінованого корму.

Де застосовуються гранулятори?

Цей вид техніки знаходить широке застосування в сільськогосподарській галузі, зокрема в тваринництві - на державних і приватних підприємствах Цей вид техніки знаходить широке застосування в сільськогосподарській галузі, зокрема в тваринництві - на державних і приватних підприємствах. Залежно від потужності установки її продуктивність може становити від декількох сотень кілограм до декількох тонн в день. Гранулятори можуть виконувати як основну функцію по виробництву комбінованого корму з комерційною метою, так і грати роль допоміжної техніки для переробки неизрасходованного сировини для подальшого використання і підвищення продуктивності ферми.

Пристрій гранулятора складається з декількох складових:

  • прес;
  • дозатор;
  • змішувач;
  • редуктор.

Основне призначення грануляторов - змішування, пресування і подрібнення кормових мас для отримання комбінованого корму - реалізується в безперервному режимі. Для отримання однакових гранул сировину через дозатор надходить в змішувач, де перемішується з водою або обробляється паром. Потім однорідна суміш надходить в прес і прокручується між обертається матрицею і пресуючими вулицями. Після пресування сировина продавлюється в отвори матриці для отримання однакових стовпчиків, які нарізаються на однакові гранули розміром 1,13-1,15 мм.

Завдяки особливостям обробки кормових сумішей в грануляторах досягаються додаткові переваги для використання комбікорму:

  • знезараження обробкою парою, знищення хвороботворних грибків, бактерій, мікробів;
  • підвищення калорійності комбікорми за рахунок зменшення обсягу при збереженні сухої речовини;
  • забезпечення зберігання сухого продукту більш тривалий час.

Використання грануляторів забезпечує підприємство будь-якої форми бізнесу допоміжним сировиною для годівлі тварин, а також хорошим джерелом для додаткового доходу.

Що таке гранулятор?
Де застосовуються гранулятори?

Новости