Що краще Аndroid або Windows Phone: порівняння

  1. Що краще Android або Windows Phone: Відео
  2. додатки
  3. Що краще Android або Windows 8: Відео
  4. оновлення
  5. хмарні сховища
  6. голосовий помічник
  7. Безпека

Купівля нового девайса завжди є головним болем для рядового користувача Купівля нового девайса завжди є головним болем для рядового користувача. Широта асортименту сучасного ринку може закрутити голову будь-якому і часто, зупинити свій вибір на одному конкретному варіанті просто неможливо. Але в першу чергу, покупцеві необхідно визначиться з найбільш придатною для нього операційною системою майбутнього обранця. На сьогоднішній день є три лідери - Apple, Microsoft і Google. Продукція Apple є досить дорогою, тому зупинимо увагу на останніх двох, більш бюджетних варіантах. Отже, тепер необхідно відповісти на питання - що краще Android або Windows Phone?

Щоб якомога об'єктивніше оцінити можливості обох систем, необхідно провести порівняння за певними критеріями.

Що краще Android або Windows Phone: Відео

інтерфейс

Плитковий інтерфейс Windiows Phone може бути дуже незвичним в перші хвилини користування, але теж почуття часом відчувають користувачі і при першому знайомстві з Android. Обидві платформи можна без проблеми підлаштувати під власні смаки та уподобання. З боку ж WP виглядає більш стильною, але і неповороткою системою, в порівнянні з пластичним андроїдом. Тому в цьому раунді битви android проти windows phone виявити переможця вкрай важко.

додатки

додатки

В даному аспекті, Android серйозно виривається вперед. На даний момент кількість додатків розроблених на Андроїд більше 1,2 млн., А на WP - близько 250 тис. Крім цього, завантажити додатки на Android-девайс можна як з Play Market, так і зі сторонніх джерел. А Windows Phone є більш закритою системою, тому завантажити додатки можна тільки з офіційного ресурсу.

Що краще Android або Windows 8: Відео

батарея

Обидві системи мають функції «економних режимів» витрати батареї. Крім цього, гаджети з цими системами, в більшості випадків, мають досить потужними батареями, що компенсує схожу ненажерливість систем. Від Андроїда багатьох можуть відштовхнути жарти про його здатності швидко розряджати батарею, правда, ці висловлювання надто перебільшені.

оновлення

оновлення

Microsoft більш уважно пильнує за своїм програмним забезпеченням, тримаючи його, так би мовити, під замком. Тому компанії простіше видавати поновлення, на відміну від Google. Також, наприклад, при виході поновлення на Android, компанія може залишити за бортом деякі застарілі моделі, але при цьому на WP неможливо оновити сьому версію до восьмої. Поступове «відмирання» застарілих моделей можна вважати і за природний процес, але часом це може доставити користувачеві чимало проблем.

хмарні сховища

В даному випадку порівняння платформ Windows Phone і Android грунтується на елементарних цифрах: Google Drive - 2 $ (24 $ - рік) в місяць за 150 ГБ, Microsoft - 50 $ на рік. Але якщо ви не користуєтеся цим сервісом, то слід звернути увагу на інші аспекти.

голосовий помічник

голосовий помічник

Напрямок, за яким обидві компанії в останні роки ведуть активну роботу. Google Now і Cortana прекрасно себе зарекомендували серед користувачів. Але саме остання має можливість прив'язуватися до окремих програм, контактам і працювати точково, більш глибше, ніж дітище Android.

Безпека

В цілому, якщо не завантажувати в свій андроїд-гаджет софт зі сторонніх джерел, то ніяких проблем з його захистом виникнути не повинно. Що стосується WP, то, по-перше, вона, як уже згадувалося, більш закрита, а по-друге, вона менш популярна в бізнес - колах, тому і менш схильна до вірусними атаками.

У висновку, можна сказати однозначно що краще - Андроїд або Віндовс Фон 8. Для одного користувача буде більш звичний WP, а іншому підійде Android. Але якщо виділяти певні особливості у кожної платформи, то у Android - це безліч безкоштовних додатків, лояльний розробник і купа девайсів, але в той же час різношерстих в моделях іноді може зробити його повільніше і злегка «зупинитися». Windows Phone, в свою чергу, досить молода система, але активно розвивається, і вже має кілька дійсно цікавих функцій, наприклад, Cortana. З недоліків виділяється, і стоїть стовпом, невелика кількість софта і додатків, тому розвернутися особливо ніде. Вибір за вами.

Що краще Android або Windows: Відео

Отже, тепер необхідно відповісти на питання - що краще Android або Windows Phone?

Новости