Що робити якщо комп'ютер не бачить micro SD карту пам'яті

  1. Як перевірити чи визначилася Micro SD карта на комп'ютері?
  2. апаратна проблема
  3. поломка флешки
  4. Присвоєння вже призначеної літери розділу
  5. Конфлікт файлових систем
  6. Шкідливі програми в операційній системі
  7. висновок

На сьогоднішній день досить великий популярності набрав спосіб зберігання даних на переносних флеш-накопичувачах На сьогоднішній день досить великий популярності набрав спосіб зберігання даних на переносних флеш-накопичувачах. І зараз всі виробники флешок боротися за створення максимально маленької за розмірами і великою за обсягом пам'яті флешки, лідируючі позиції в мінімальних розмірах займають Micro SD карти.

Micro SD флеш-карти на сьогоднішній день є найменшими пристроями зберігання даних, які запущені в серійне виробництво.

Через дуже крихкою структури ці накопичувачі досить часто приходять в непридатність внаслідок фізичних ушкоджень, або некоректного завершення роботи з такими флеш-накопичувачами.

Не рідкісні випадки, коли після невеликого періоду роботи з картою вона перестає читатися або зовсім не визначається пристроями, тому не можна покладатися на довговічну роботу такого накопичувача. Раджу використовувати Micro SD карту як простір для роботи, а не для постійного зберігання інформації. Хоча з кожним днем ​​виробники таких SD карт покращують їх стійкість, і все більше наближають їх до можливості використання для постійного і довговічного зберігання інформації.

Причини, за якими комп'ютер може не визначати Micro SD карту:

· Апаратна проблема.

· Поломка флешки.

· Присвоєння вже призначеної літери розділу.

· Конфлікт файлових систем.

· Шкідливі програми в операційній системі.

Якщо ваша Micro SD карта перестала визначатися телефоном, фотоапаратом або іншим пристроєм, тоді вам необхідно витягти її і вставити в комп'ютер для діагностики, визначення та усунення проблеми.

Перейдемо до розгляду та усунення найчастіших причин несправності такого флеш-накопичувача.

Як перевірити чи визначилася Micro SD карта на комп'ютері?

Для того, щоб зрозуміти визначив чи ваш комп'ютер вашу Micro SD карту, можна скористатися 2-ма способами.

Перший спосіб. Відкрити мій комп'ютер і перевірити підключення нового розділу. Якщо у вас з'явився новий диск, тоді флешка визначилася. Перший спосіб

Другий спосіб. Якщо в провіднику нічого не з'явилося, тоді варто перевірити визначив взагалі комп'ютер, що до нього підключили SD карту. Для цього заходимо в мій комп'ютер, натискаємо правою кнопкою миші по комп'ютеру і у випадаючому меню вибираємо «Управління». Другий спосіб

Після чого відкриється вікно Управління комп'ютером, в ньому в лівій частині знаходиться меню. Нам необхідно вибрати розділ "Керування дисками".

У отобразившейся статистикою ми можемо побачити всі підключені накопичувачі до комп'ютера, визначити їх обсяг, або ж задати букву розділу. У отобразившейся статистикою ми можемо побачити всі підключені накопичувачі до комп'ютера, визначити їх обсяг, або ж задати букву розділу

Якщо ви не побачили вашу SD карту в цьому переліку, тоді читайте наступні причини і їх рішення.

апаратна проблема

Якщо ви намагаєтеся підключити вашу SD карту до комп'ютера через перехідник або ж через картрідер, і нічого не відбувається варто насамперед перевірити на працездатність ці пристрої сполучення.

Якщо для підключення карти ви використовуєте картрідер, тоді спробуйте вставити в нього свідомо робочу Micro SD карту, якщо свідомо робоча карта теж не визначилася, в такому випадку перевірте і перевстановити драйвера картридера. Якщо після всіх виконаних спроб нічого не змінилося, тоді швидше за все проблема в картрідер.

Якщо ви використовуєте ноутбук, тоді швидше за все ви намагаєтеся вставити SD карту через перехідник, безпосередньо у вбудований картрідер ноутбука. Якщо при застосуванні цього способу підключення так само нічого не відбувається, тоді рекомендую перевірити насамперед драйвера на вбудований картрідер, після чого перевірити на працездатність перехідник.

Драйвера для картридеров можна скачати і встановити з офіційних сайтів виробників, якщо у вас портативний картрідер, який підключається через USB порт, тоді скачайте драйвера з оф-сайту виробника. У тому випадку якщо ви користуєтеся вбудованим картрідером ноутбука, тоді ви можете скачати драйвера з офіційного сайту виробника вашого ноутбука.

Для того, щоб перевірити чи визначено драйвер вашого картридера системою, необхідно відкрити «Диспетчер пристроїв», для цього натискаємо клавіші Win + R і в відкрилася рядку «Виконати» введіть команду «devmgmt.msc». Для того, щоб перевірити чи визначено драйвер вашого картридера системою, необхідно відкрити «Диспетчер пристроїв», для цього натискаємо клавіші Win + R і в відкрилася рядку «Виконати» введіть команду «devmgmt

Відкриється вікно «Диспетчера пристроїв» в якому можна побачити пристрої на яких не встановлено драйвер. Такі пристрої будуть позначені жовтим трикутником зі знаком оклику. Якщо таких пристроїв немає, тоді розкрийте розділ «Переносні пристрої» і переконайтеся в тому, що комп'ютер визначив сам картрідер, що б відкинути варіант не робочого пристрою. Відкриється вікно «Диспетчера пристроїв» в якому можна побачити пристрої на яких не встановлено драйвер

поломка флешки

У тому випадку, якщо ви перевірили працездатність вище зазначених пристроїв і переконалися в їх справності, тоді варто перевірити Micro SD карту на наявність фізичних пошкоджень, тріщин, сколів, деформації або пошкодження зовнішнього шару, так як такий флеш-накопичувач складається з безлічі дрібних доріжок, які легко подряпати і обірвати. У тому випадку, якщо ви перевірили працездатність вище зазначених пристроїв і переконалися в їх справності, тоді варто перевірити Micro SD карту на наявність фізичних пошкоджень, тріщин, сколів, деформації або пошкодження зовнішнього шару, так як такий флеш-накопичувач складається з безлічі дрібних доріжок, які легко подряпати і обірвати

Спробувати підключити її в будь-який пристрій смартфон, фотоапарат і т.п. Якщо флешка не визначається ні в одному пристрої, тоді швидше за все вона фізично пошкоджена і ремонту не підлягає. До звернення в сервісний центр вас може з спонукати, тільки наявність на карті важливої ​​інформації. Спробувати підключити її в будь-який пристрій смартфон, фотоапарат і т

Присвоєння вже призначеної літери розділу

Такого типу проблема зустрічається досить часто. Це відбувається при підключенні SD карти до комп'ютера, система привласнює їй тугіше букву, що і існуючого розділу, через це відбувається конфлікт і ми не бачимо нашу флешку в переліку дисків комп'ютера.

Для того щоб усунути такого типу проблему відкрити розділ «Управління комп'ютером» вище описаний спосіб відкриття цього розділу .

Після потрапляння в розділ «Управління дисками» нам необхідно знайти нашу флешку, орієнтуйтеся на її обсяг, вибираємо диск, що співпадає з обсягом нашої Micro SD карти. Натискаємо по ньому правою кнопкою миші і в випадаючому меню вибираємо пункт «Змінити букву диска або шлях до диска ...». Після потрапляння в розділ «Управління дисками» нам необхідно знайти нашу флешку, орієнтуйтеся на її обсяг, вибираємо диск, що співпадає з обсягом нашої Micro SD карти

Відкриється вікно, в якому нам необхідно натиснути кнопку «Додати». Відкриється вікно, в якому нам необхідно натиснути кнопку «Додати»

У вікні вибираємо букву цього розділу і натискаємо «ОК». У вікні вибираємо букву цього розділу і натискаємо «ОК»

Готово, ми задали букву нашого розділу, тепер перевіряємо його наявність в провіднику.

Конфлікт файлових систем

Не рідко зустрічаються випадки, коли флешка визначилася, але відкрити її не виходить. Причиною цього може бути конфлікт файлових систем або пошкоджена файлова система самої Micro SD карти. Якщо дані на флешці для вас не грають ніякої ролі, тоді можете спробувати відформатувати її в файлову систему NTFS.

Для цього натисніть правою кнопкою миші на флешку і у випадаючому меню виберете пункт «Форматувати». Для цього натисніть правою кнопкою миші на флешку і у випадаючому меню виберете пункт «Форматувати»

У вікні форматування в розділі «Файлова система» вибираємо NTFS, задаємо мітку томи і натискаємо кнопку «Почати». У вікні форматування в розділі «Файлова система» вибираємо NTFS, задаємо мітку томи і натискаємо кнопку «Почати»

Таким чином ми отформатировали Micro SD карту в формат NTFS, після чого ви можете відкрити її.

Шкідливі програми в операційній системі

Зіткнувшись з проблемою визначення Micro SD накопичувача, ви можете і не підозрювати що провиною всьому цьому можуть бути шкідливі програми, так звані віруси, які можуть блокувати порти USB і не давати працювати комп'ютера з вашою карткою пам'яті.

В такому випадку краще всього буде провести повне сканування системи вашої антивірусною програмою, або ж вдатися до безкоштовних антивірусних програм, які зможу вам допомогти в цьому.

Одну з таких пораджу вам - це Dr.Web CureIt!

Програма є абсолютно безкоштовною і призначена тільки для сканування і знаходження вірусних програм і видалення їх.

Щоб скачати цю програму перейдіть на офіційний сайт Dr.Web за посиланням https://free.drweb.ru/cureit/

Скачайте програму і запустіть сканування.

Після закінчення видаліть всі знайдені шкідливі програми і після перезавантаження комп'ютера спробуйте підключити Micro SD карту ще раз.

висновок

Як бачите причин, за якими ваш комп'ютер не бачить Micro SD карту багато, тому не можна однозначно відповісти на питання «Чому мій комп'ютер не бачить карту пам'яті?», Так як причиною цього можуть служити проблеми різного характеру. Що б не помилитися і вирішити проблему варто по черзі виконати всі кроки, описані в цій статті.

Так само не забувайте, що при форматуванні вся інформація з флеш-накопичувача буде видалена.

І раджу все ж не зберігати важливу інформацію на накопичувачах такого типу, так вони найчастіше відмовляють в роботі через дуже крихкого будови. Використовуйте такого типу накопичувачі для безпосередньої роботи з файлами зберігаючи їх у більш надійні місця.

Також читайте:
Що робити, якщо Windows не може відформатувати flash-накопичувач
Як встановити пароль на флешку
Флешка не відкривається просить відформатувати, що робити?

Як перевірити чи визначилася Micro SD карта на комп'ютері?
Як перевірити чи визначилася Micro SD карта на комп'ютері?

Новости