Що таке GMAT і як його здавати | Магістратура за кордоном - допомога з надходженням

Якщо Ви збираєтеся вступати в бізнес-школу, то, крім стандартного TOEFL / IELTS, для багатьох програм Вам також буде потрібно здати GMAT. GMAT (Graduate Management Admission Test) - стандартизований тест, який перевіряє Ваші математичні навички, вміння логічно обґрунтовувати свою точку зору і володіння англійською мовою.

Для програм MBA GMAT є стандартом для надходження, і для магістерських програм з бізнесу, менеджменту, фінансів все частіше потрібно надати результати цього іспиту. Оскільки більшість вступників мають про GMAT дуже туманне уявлення, сьогодні я детально розповім про це тесті.

GMAT проводиться з використанням комп'ютера, при цьому він є так званим CAT (computer adaptive test). Це означає, що в процесі тестування програма адаптується під Вас: після правильної відповіді Ви отримуєте більше складне питання, а після помилки - більш простий (починається тест з питання середньої складності). Вважається, що такий підхід дозволяє найбільш точно визначити рівень Ваших знань і навичок.

Під час GMAT перевіряються:
• базова математика (арифметика, алгебра, геометрія, завдання)
• частково - просунута математика (статистика, теорія ймовірності, комбінаторика)
• знання англійської мови (читання, письмо, граматика)
• аналітичні навички та логіка

структура іспиту

GMAT йде 3.5 години і складається з 4 частин, між якими можуть бути 2 перерви:

У першій частині (Analytical Writing Assessment) необхідно зробити письмовий аналіз запропонованої аргументації і її обгрунтованості. Наприклад, Ви можете проаналізувати логічний ланцюжок, наявність або відсутність фактів, що лежать в основі припущення і т.п. Фактично, Ви пишете есе у відповідь на поставлене завдання.

Завдання частини Integrated Reasoning перевіряють, наскільки добре Ви використовуєте дані для вирішення складних, залежать один від одного проблем. Ви повинні вміти працювати з інформацією з різних джерел, яка може бути представлена ​​у вигляді цифр, графіка або тексту.

У частині Quantitative Вас чекають математичні завдання, які приблизно відповідають рівню середовища вищого навчального закладу. Вам належить аналізувати дані і робити висновки на їх основі. У цій частині є два типи завдань - завдання і визначення достатності даних (наприклад, знайти твердження, що містить всю необхідну інформацію). Для кожного питання є 5 варіантів відповідей.

Частина Verbal включає завдання трьох типів - читання, критична аргументація і виправлення помилок. Завдання першого типу складаються з тексту і питань до нього. Завдання на критичну аргументацію перевіряють, наскільки добре Ви вмієте доводити свої доводи і розробляти план дій. Нарешті, третій тип завдань - виправлення помилок в обраному уривку тексту.

Якщо час вийшов, а Ви не встигли відповісти на питання, то Ваш результат визначатимуть відповіді, які Ви встигли зробити. На жаль, з кожним питанням без відповіді Ваші бали за цю частину іспиту істотно знижуються.

Система оцінки GMAT

Можливі результати GMAT варіюються від 200 до 800, але ці крайні цифри зустрічаються дуже рідко. Дві третини тестованих набирає від 400 до 600, при цьому середній результат - 550. GMAT не можна «завалити» в тому сенсі, що в різних школах результати GMAT оцінюються по-різному (в деяких бізнес-школах будуть вказувати необхідний мінімум по іспиту, в інших просять надати результати в принципі, не визначаючи прохідного мінімуму).

Якщо для програм MBA в кращих американських школах середній бал по GMAT буде на рівні 720-740 , Для програм магістратури ці показники трохи нижчі.

наприклад:

HEC Paris (MSc in Finance, 2014 року) - 710
London Business School (2013) - 689
London School of Economics and Finance (LSE) (2013) - 670
Cass Business School (MSc in Finance, 2013) - 657
EDHEC - 650

цієї статті я розповідала про значення результатів GMAT при вступі до магістратури за кордоном}

До початку тесту Вам необхідно вибрати програми, куди будуть вислані Ваші результати. Вибравши програму, Ви вже не зможете змінити її, тому добре продуймайте можливі варіанти. Вказівка ​​5 програм входять у вартість іспиту, якщо ж Ви хочете включити більшу кількість адресатів, потрібно буде внести додаткову плату за кожного. Цією ж можливістю можна скористатися, наприклад, якщо Ви не хочете відправляти результат в бізнес-школи, поки не побачите його самі (після отримання остаточного результату потрібні програми вносяться як додаткові, за плату).

Відразу після закінчення тесту Ви отримаєте попередній результат (частини Verbal, Quantitative і Integrated Reasoning і сумарна кількість балів), а також спеціальний код, за допомогою якого Ви зможете отримати остаточні результати (через 20 календарних днів Вам прийде лист з посиланням). Вони будуть дійсні протягом 5 років.

Після того, як Ви отримали попередні результати, Вам потрібно вирішити, чи згодні Ви відіслати їх до обраних школи. На це дається 2 хвилини, і, якщо Ви не відповісте, Ваш результат буде анульований.

Якщо Ви хочете здати іспит повторно (в тому числі - після анулювання результатів), пам'ятайте про те, що GMAT можна здавати 5 разів протягом року з мінімальною перервою в 31 день.

Реєстрація на іспит

Щоб здати GMAT, Вам потрібно зареєструватися в спеціальному тест-центрі . Вартість іспиту - 250 $

У Москві центри здачі GMAT:
• Центр комп'ютерного тестування при АНХ, пр. Вернадського, д. 82, корп. 2 Телефон 8 (495) 973-02-93.
• Американський центр по утворенню і тестування, Ленінський пр., 2 Телефон 8 (495) 956-78-16.

{центри в інших містах можна дізнатися на сайті mba.com }

Сподіваюся, Вам стало зрозуміло, що таке GMAT і з яких частин він складається. А в наступному пості я розповім про те, як до нього готуватися - з порадами від тих, хто успішно здав цей тест! {Підпишіться у формі нижче, щоб не пропустити цю статтю з цінними порадами підготовки до іспиту!}

Цю статтю добре доповнюють поради:

- Огляд необхідних документів для вступу до магістратури за кордоном

- Принципи успішного заяви на топ магістерську програму

Мета нашої роботи - дати Вам практичні та перевірені рекомендації для успішного вступу до магістратури кращих світових університетів і бізнес-шкіл.

Ми надаємо професійну допомогу c підбором вузу і програми за кордоном і підготовкою документів для вступу .

Результати та відгуки наших клієнтів говорять самі за себе - звертайтеся, якщо Ви хочете збільшити свої шанси на вступ!

Сподобалася стаття?

Підпишіться та отримайте найкориснішу інформацію про вступі до магістратури за кордоном!

Сподобалася стаття?

Новости