Що взяти з собою на пляж з дитиною

  1. Засмагнути, а не «згоріти»
  2. Збираємося на пляж: must have будь-передбачливою мами
  3. воду
  4. іграшки
  5. змінний одяг
  6. закуску
  7. Надувні рукава, коло або пліт
  8. Одягаємо малюка на пляж
  9. наостанок

Літня пора - прекрасний час для відпочинку всією сім'єю. Вибираючись на пляж на березі річки або озера разом з дітьми або ж плануючи відпустку на море , Добре б було серед всієї суєти передбачити безпеку для молодших членів сім'ї. Перебування на сонці тривалий час не на користь навіть дорослому, що вже говорити про маленьких карапузів. І щоб відпочинок з дітьми був в радість, а не перетворився на низку болісних випробувань, потрібно підготуватися до нього заздалегідь.


Засмагнути, а не «згоріти»

З курсу шкільної біології ми пам'ятаємо, що шкіра при впливі ультрафіолету виробляє пігмент - меланін. Він захищає шкіру від негативного впливу УФ-променів і надає їй так цінується модницями бронзовий загар.

Засмагле тіло, безумовно, виглядає красиво, якщо засмагати правильно і рівномірно. Але при тривалому перебуванні на сонці бажаний загар перетвориться на щось жахливе в вигляді червоних гарячих плям і злазити шкіри. Кожен хоч раз коли-небудь «згорав», знайоме, правда?

А тепер уявіть, що може статися з найніжнішої шкірою дитини. Це взагалі небезпечно, загрожує жаром, сонячними опіками і навіть летальним результатом в особливо важких випадках. Тому не полінуйтеся запастися кремом і спреєм для захисту шкіри малюка. І ще:

  • ✓ Слідкуйте, щоб малюк не знаходився під прямими сонячними променями занадто довго, діти до півроку повинні знаходитися в тіні. завжди;
  • ✓ Не думайте, якщо сонечко сховалося за хмаринками, то ніхто не «згорить»;
  • ✓ Пам'ятайте про піках сонячної активності з 11 ранку до 16.00. У цей час сонце «шпарить» особливо сильно і «пересмажиться» і отримати сонячний удар простіше простого;
  • ✓ Одягайте дитини в легкий одяг з натуральних тканин. Головне, щоб вона була по сезону. Наївно думати, що якщо нарядити малюка в штани і лонгслів, то він буде максимально захищена від сонця, швидше за все, він просто перегріється.

Як не дивно, але загар буквально «липне» до шкіри, якщо ми знаходимося на пляжі. Напевно ви і самі помічали, що мокра шкіра загоряє швидше звичайного. Тому перед тим, як карапуз рвоне плескатися, нанесіть на тіло захисне косметичний засіб.

Як правило, виробник чітко вказує, як використовувати крем або спрей, рівень його захисту і термін дії. Дотримуючись рекомендації, ви уникнете неприємні наслідки перебування на пляжі. Але і до абсурду доходити не варто, не дозволяючи дитині виходити на сонечко і обливаючи його косметикою кожні 15 хвилин. Навіщо тоді взагалі йти на пляж?

Навіщо тоді взагалі йти на пляж


Збираємося на пляж: must have будь-передбачливою мами

Навряд чи ви підете купатися на дикий необлаштованість пляж з малюком, адже це не тільки незручно, але ще й небезпечно. На чорноморському узбережжі нашої країни передбачено все для комфортно відпочинку, в тому числі з дітьми, а що вже говорити про закордонні пляжах! Турецькі пляжі, наприклад, максимально орієнтовані на сім'ї з дітьми і проблем з відпочинком не виникає взагалі.

Природно, похід на пляж на цілий день з маленькою дитиною - справа ризикована. Краще розбити його на 2 сеанси, бажано з ранку до обіду і після денного сну після 16.00. Таким чином, збережеться звичний режим, знизиться ризик отримання опіків і перегріву і вам буде легко. Дітки старшого віку, школярі, вже досить дорослі для тривалого відпочинку у водички, але можуть втомитися або просто скучити, тому прислухайтеся до бажань вашого маленького людини.

Збираючи пляжну сумку і плануючи спільний відпочинок зі своїм чадом, не зайвим буде прихопити собою як обов'язкові предмети у вигляді рушника, захисного крему і купального приладдя, так і наступні речі:

воду

Якщо дитина зовсім мала, то вона необхідна. Малюкові постарше можна купити звичайну воду без газу в пляжному барі. Відмовтеся від солодких соків і газованої води, вони тільки підсилюють спрагу за рахунок високого вмісту цукру;

іграшки

Малюкові нецікаво нерухомо лежати і приймати сонячні ванни, йому хочеться рухатися і грати з водою. Надайте йому таку можливість, але обов'язково під пильною увагою. Добре чергувати гри в воді і на березі. Пара іграшок у вигляді тих же лопатки і відерця значно скрасять дозвілля маленького туриста;


змінний одяг

Не зайвим прихопити сухі чисті маєчку і шортики, наприклад. Місце вони багато не займуть, а ймовірність того, що дитина забрудниться, намочити або ізвалять в піску, дуже висока;

закуску

Ігри у воді дуже стомлюють, з великою ймовірністю малюк після такої активної діяльності поскаржиться на звірячий апетит. Радити купувати прибережні ласощі у снують по пляжу Ашот не буду, але прихопити крекери, хлібці, фрукти, фруктові пюре в м'якій упаковці бажано. Такі продукти не псуються без холодильника і відмінно підходять в якості перекусу;

Надувні рукава, коло або пліт

Це необов'язково, але дитині буде простіше і цікавіше плавати. Головне, обов'язково контролюйте процес.

Пляж вибирайте найближчий до вашого місця проживання на випадок, якщо є необхідність терміново повернутися в номер. Обов'язково располагайтесь під тентом, стаціонарним парасолькою або беріть його напрокат. Грудні діти повинні постійно бути в тіні, це непохитний закон.

Одягаємо малюка на пляж

Дітки, які ще не ходять, не відчувають проблем з вибором одягу, власне, тут головне забезпечити малюкові добру терморегуляцію, одягнувши його відповідно.

А тим непосидам, які на всю вже дрібочуть ніжками і не хочуть сидіти на місці, бажано носити кепочку або панаму. Хоча б на відкритому сонці.

Для дітей спортивні магазини одягу пропонують спеціальну пляжну взуття. Вона легка, швидко сохне і не вбирає воду. На кам'янистих пляжах і гарячих палючих пісках морського узбережжя це незамінна річ для зручності малюка. Коралові туфлі, пляжні сандалі, популярні гумові калоші з крокодильчиком - що б ви не вибрали, малюкові буде зручно. У такому взутті можна навіть плавати!

Варто трохи подумати і про те, в чому малюк буде плавати. В принципі, маленьким діткам можна залишити одні трусики, вони можуть бути навіть звичайні бавовняні. У такому випадку варто прихопити з собою парочку, оскільки дитині небажано ходити з мокрою холодною попою, а х / б трусики сохнуть набагато довше плавок.

Головне, не залишайте дитину в чому мати народила. Голопопі дітлахи, може, у кого і викликають розчулення, то напевно лише у вас. Це неетично і негігієнічно, геніталії дитини повинні бути закриті. Є і спеціальні дитячі купальники і плавки для дітлахів від 1-2 років.

Такий одяг більш краща, вона швидко сохне, зручна дитині.

наостанок

Будь-який відпочинок з дитиною, звичайно, не зрівняється з подорожжю в гордій самоті, але і від відпустки разом з дітьми можна отримати чимало задоволення.

Головне правило перебування у води з маленькими непосидами - це їх безпеку у всіх відношеннях. Розслабитися навряд чи вийде повноцінно, якщо з вами немає ще одного дорослого, але якщо ви відпочиваєте разом з другою половинкою або родичами, то все простіше простого: тут і діти під наглядом і ви відпочиваєте.

Думаю, не варто говорити про те, що діти не повинні перебувати у воді без вашого строго нагляду, а малюки взагалі повинні купатися лише разом з дорослою людиною.

І, нарешті, ніякого алкоголю. Пити спиртне під палючим сонцем - ризикова справа, проте, наші співвітчизники часто цим грішать. Більш того, з вами діти. Стежити за ними буде набагато важче, якщо ви, як то кажуть, «не в кондиції», з боку це виглядає просто жахливо, ну і, нарешті, подумайте, який приклад ви показуєте дітям. Чи згодні?

Як би там не було, з дитиною на пляжі можна і позасмагати, і скупатися і взагалі весело провести час. Головне, передбачити всі моменти і підготуватися заздалегідь. Бажаємо вам гарного відпочинку!

Кожен хоч раз коли-небудь «згорав», знайоме, правда?
Навіщо тоді взагалі йти на пляж?
Чи згодні?

Новости