Щоб зарядити телефон від ноутбука: як зарядити телефон від ноутбука або комп'ютера

  1. Спеціальні мобільні пристрої для зарядки

У кожного власника мобільного телефону трапляються моменти, коли потрібно терміново зарядити апарат, а класичним способом - включенням зарядного пристрою в електромережу - скористатися неможливо. Чудо-рецепти з Інтернету пропонують потерти акумулятор про джинси або колготки для створення статичної напруги, але цей екзотичний метод підзарядки малоефективний.

Реальні способи альтернативної зарядки відомі: Реальні способи альтернативної зарядки відомі:

  • від ПК, ноутбука;
  • прикурювача в автомобілі;
  • спеціальних пристроїв типу PowerBank.

Важливо застосовувати їх правильно, не зіпсувавши дорогий смартфон, щоб не довелося звертатися в ремонт телефонів з вийшли з ладу блоком живлення або платою.

Зарядкою від комп'ютера через USB-кабель користуються багато власників смартфонів, навіть коли ніщо не перешкоджає включенню апарату в електромережу. Процес зарядки від ПК зазвичай йде повільніше, але цілком безпечний і рекомендується виробниками.

На відміну від ПК, ноутбук може працювати автономно, без електрики. Коли він добре заряджений, цілком може поділитися енергією з телефоном. Якщо відключена електроенергія, або ви перебуваєте в місці, де немає розеток, за допомогою кабелю з USB-роз'ємом телефон можна зарядити від ноутбука. Ніякої шкоди ноутбука процес не завдасть, якщо використовується якісний і бажано оригінальний кабель від зарядних телефону. Дешеві аналоги небезпечні тим, що можуть пошкодити роз'єми, тоді буде потрібно ремонт телефону або ноутбука.

Практично всі автомобілісти мають зарядникі для телефонів, що працюють в машині від акумулятора Практично всі автомобілісти мають зарядникі для телефонів, що працюють в машині від акумулятора. Адаптери випускаються з різним рівнем струму - на 1 А і на 2,1 А (для планшетів). Багато користувачів відзначають, що телефони при такій зарядці поводяться непередбачувано. Одні заряджаються швидко, інші - повільно, треті взагалі розряджаються . Фахівці кажуть, що вплив адаптера, USB-кабелю на швидкість поповнення батареї незначно, все залежить від пристрою телефону. Дешеві китайські автомобільні адаптери небезпечні перепадами струмового навантаження і можуть привести телефон у ремонт.

Спеціальні мобільні пристрої для зарядки

Існує кишеньковий пристрій PowerBank, яке через USB-шнур заряджає смартфони і телефони. Сам прилад також вимагає періодичної підживлення від мережі, автомобільного адаптера, ноутбука і довгий час зберігає заряд. Є різновиди PowerBank з сонячною батареєю на корпусі.

Загальне правило: при зарядці через USB-порт не варто користуватися перехідником, «перехідником», включаючи в нього відразу кілька телефонів. Це негативно впливає на акумулятор телефону і здатне з часом привести до виходу блоку живлення з ладу і необхідності звертатися в сервіс по ремонту телефонів.


Який смартфон працює довше без підзарядки
Телефон в ролі веб-камери


Новости