Щоденник Альбіна_Крутченко: LiveInternet - Російський Сервіс Онлайн-Щоденників

початок   Нам необхідно жити усвідомлено, пропонуючи плоди своєї праці Богові і діючи на благо всіх живих істот початок

Нам необхідно жити усвідомлено, пропонуючи плоди своєї праці Богові і діючи на благо всіх живих істот.

У «Бхагавад-гіті» (глава 8, вірші 18 і 19) сказано:

«Усвідомити себе людина, виконуючи свої обов'язки, не прагне до будь-якої мети, але немає у нього причин і не виконувати їх. Він також не залежить від інших живих істот. Тому людина повинна діяти з почуття обов'язку, не турбуючись про плодах своєї діяльності, бо, діючи так, він досягає Всевишнього ».

Але мова знову-таки йде не про те, що дії з почуття обов'язку погані самі по собі, а про те, що ми не маємо права дорікати інших, кажучи впевненим тоном «ти зобов'язаний» ...

Якось раз у мене на консультації була цікава молода пара, що має кілька дітей. Вони успішно працюють у сфері високих технологій і читають езотеричні книги. Чоловік з першої хвилини заявив мені, що у нього відкрита серцева чакра - Анахата, що він любить всіх, а його існування - вище всіх правил ...

Він був одягнений у все чорне, на його футболці були намальовані якісь монстри і чудовиська. Його дружина в великому замішанні: недавно чоловік заявив їй, що любить двох жінок (її і ще одну) однаково, і їй доведеться це терпіти. Про дітей вони взагалі не згадували.

Я пояснив жінці, чому вона привернула в своє життя такі обставини, які ментальні установки їй заважають жити і т. Д. Вона погодилася з усім, що я сказав. Я пояснив їй, як працювати над собою, і одним з моїх побажань було: нікого не дорікати, не пред'являти претензій, внутрішньо пробачити.

Йому я чесно сказав, що їм просто опанувало бажання, що безумовна любов в першу чергу проявляється в тому, що щасливі ті, хто поруч з тобою, ближні. Що рішення полетіти на кілька вихідних до коханки на сексуальну зустріч, забувши про дітей - це не безумовна любов. Є маленькі діти, сім'я, є обов'язки, пов'язані з ними.

Так, дітям в першу чергу потрібна безумовна любов, але ще їм потрібна з любов'ю принесена їжа, одяг і т. Д. Я подивився його з енергетичних центрів і сказав, що у нього вся зв'язок з цією жінкою на сексуальному чакри, ніякої безумовної любові там немає і близько.

Спочатку він щось заперечував, але після того, як з'ясувалося, що його бажання спілкуватися з цією жінкою пройшло після того, як вона відмовилася мати з ним сексуальний зв'язок, він погодився.

ПРАКТИЧНЕ ЗАВДАННЯ

Відстежите, скільки разів ви протягом тижня вимовляєте слова «завжди» і «ніколи». І, найважливіше, стежте за своїми думками.

Якщо ви хочете зруйнувати особисті стосунки, почніть говорити: «Ти ніколи не приносиш мені чай вчасно», «Ти завжди так себе ведеш». Це дуже сильний закид; таким чином, ви сформуєте у людини негативну програму.

Наприклад, людина говорить: «Я ніколи не можу зосередитися і відчуваю себе невпевнено, якщо мені потрібно виступити перед публікою». «Я ніколи» - це, як правило, руйнівний твердження. Промовляючи його, людина спочатку позбавляє себе можливості що-небудь змінити.

Це ж вираз можна вимовити по-іншому - замість «завжди» сказати «іноді». Наприклад: «Іноді я не можу», і ви вже не ставите себе в жорсткі рамки заданого, а знаходите причину проблеми: «Мені буває важко висловити думку. А чому? »Тому що треба підготуватися, налаштуватися.

«Я іноді хвилююся, коли потрібно виступити перед людьми», «Я не впевнений, що мені вдасться правильно висловити свою думку», «Напевно, було б корисніше заздалегідь продумати свою промову або навіть підготувати конспект». Це вже конструктивний підхід, створення позитивної мислеформи, що веде до творчим діям.

Важливо зрозуміти, що в цьому світі все тимчасово. І, коли ми робимо заяву - «ніколи», «завжди» і так далі, ми на тонкому плані проявляємо агресію до Всесвіту і сильно принижуємо людини. І що ми отримаємо у відповідь?

Особливо небезпечно говорити такі слова дітям - їх можна на все життя запрограмувати на невпевненість і невдачі ...

Наприклад: «Ти завжди боїшся!» Потім, в зрілому віці, психолога часом буває зовсім не просто допомогти людині позбутися від цієї програми.

«Ти завжди перемагаєш» або інші «позитивні» твердження, в свою чергу, можуть розвинути у дитини нарциссические нахили, невміння внутрішньо приймати ситуацію, в якій він не досягає успіху. А потім, щоб збити пиху, що утворилася від випадкової фрази батьків, Всесвіт змушена буде посилати йому хворобливі уроки ...

Наша система переконань впливає на те, як ми спілкуємося з іншими людьми.

Невміння слухати призводить до неусвідомленість. Тому часто ми живемо ніби в автоматичному режимі, на відміну від активного, що не має на увазі можливості вибору. Дослідження Авраама Маслоу показали, що 99% людей живуть в основному механічно, як роботи.

Нам слід постійно перебувати в реальності і слухати один одного так, щоб ставало очевидно - ми «тут і зараз».

Якщо ви не можете впоратися з бажанням вставити пару розумних фраз, перебиває співрозмовника - це вже свідчення про якісь проблеми у вашій психіці. Іноді перебити потрібно, але це повинно відбуватися усвідомлено.

Потрібно постійно працювати зі своєю свідомістю, намагатися міняти негативні мислеформи на позитивні.

Візьмемо, наприклад, таку думку: «Він не має права так зі мною розмовляти. Що він про себе загордився? »Вона викликає тільки гнів і роздратування - суцільний негатив. Її можна поміняти на іншу: «Чому він так зі мною розмовляє? Мені потрібно проаналізувати свою поведінку - напевно в ньому було щось, що спровокувало таку напругу з його боку ».

Людина може тижнями журитися про те, що начальник його не цінує (замість того, щоб, проаналізувавши те, що відбувається, виявити причини його невдоволення і працювати над їх усуненням), але в цьому випадку він просто займається саморуйнуванням, він генерує негативну енергію. Негативні ситуації необхідно перетворювати в позитивні, конструктивні, через зміну свого сприйняття.

ПРАКТИЧНЕ ЗАВДАННЯ

Відстежите свій внутрішній діалог.

Навчіться ставити питання самому собі: «Для чого мені посланий ця людина, ці обставини? Що Всевишній намагається донести до мене через нього? »- замість:« За що мені це? »

Головна проблема, через яку багато людей не можуть слухати, полягає в тому, що їх розум поглинений думками. Головне для них - не слова співрозмовника, а їх власні думки, що закривають від них те, що дійсно безцінне - Справжню сутність, Буття співрозмовника, яке ховається за завісою слів і розуму.

Якщо ми слухаємо співрозмовника без втручання з боку розуму, ми даруємо людині простір, дозволяємо йому бути самим собою. Для цього потрібно самому жити НЕ захлеснути хвиля розуму і емоціями, усвідомлено. Живучи так, ми починаємо відчувати загальне єдність, яке і є справжня любов.

На жаль, в основному відносини між людьми знаходяться на ментальному рівні, на рівні взаємодії їх умів, що служить джерелом дисгармонії, безлічі конфліктів, стає причиною чвар в особистому житті. Наші відносини з іншими людьми стають гармонійними, тільки якщо ми живемо і спілкуємося в чистому просторі, вільному від ментальних шаблонів.

за матеріалами з книги: Рамі Блект - "Потрійна мудрість".

А чому?
І що ми отримаємо у відповідь?
Що він про себе загордився?
Що Всевишній намагається донести до мене через нього?

Новости