Соковижималки для цитрусових: ручні, електричні, рейтинг

  1. Достоїнства і недоліки
  2. Поділ за принципом дії
  3. Ручна механічна соковижималка для цитрусових
  4. електрична модель
  5. На що дивитися при виборі
  6. потужність
  7. Обсяг ємності для соку і м'якоті
  8. кількість швидкостей
  9. реверсивне обертання
  10. імпульсний режим
  11. Матеріал корпусу
  12. Зручність у мийці і експлуатації
  13. Відео: вибір соковижималки
  14. Рекомендації по використанню
  15. Соковижималка для цитрусових: рейтинг кращих електричних моделей
  16. Moulinex PC120870
  17. Bork Z800
  18. Braun MPZ9
  19. Philips HR 2744/40
  20. Scarlett SC-JE50C05
  21. ТОП 3 механічних ручних пресів
  22. Соковижималка прес для цитрусових Вілен
  23. Welles
  24. FROSTY HJ-A

Цитрусовий сік - свіжість апельсинів, що бадьорить смак граната, повний стакан вітаміну С, так потрібного в похмуру російську погоду. Якщо ви хочете отримати від напою максимум користі, соковижималка - прекрасний спосіб для відтворення на власній кухні частинки південного сонця.

Існує два різновиди приладу - електрична і ручна механічна соковижималка для цитрусових. Рейтинг кращих соковижималок, який ви знайдете в статті, допоможе оцінити популярні моделі і зробити правильний вибір.

Достоїнства і недоліки

У порівнянні зі звичною покупкою соку в магазині, домашній віджимання має свої переваги і недоліки. Незважаючи на переваги, домашня соковижималка підійде далеко не всім. Плюси і мінуси власної вижималки:

  • Нескладно підібрати сировину. Відмінний сік виходить з цитрусових і граната, які знайдуться на будь-якому прилавку.
  • Збереження вітамінів. Соки в упаковках піддають стерилізації, що продовжує термін придатності, але "вбиває" багато корисних властивостей цитруса. Свіжовичавлений ж зберігає всі вітаміни фруктів.
  • Цитрусовий сік дуже швидко псується без теплової обробки. Якщо ж Ви збираєтеся стерилізувати його, то різниці між власним і покупним соком не залишиться.
  • Самостійний віджимання вимагає набагато більше часу і сил.

Поділ за принципом дії

Соковижималки діляться на дві великі категорії: ручні і автономні. Електричні економлять час, а ручні, в свою чергу, зберігають більше вітамінів. Нижче розглянемо дані види докладно.

Ручна механічна соковижималка для цитрусових

Пристрої поділяються на дві групи - механічна соковижималка для цитрусових, ручна. Перший вид іноді називають важеля або "давілкой".

Машина складається зі склянки і преса, що кріпиться до нього шарнірами. Поверхня останнього ребриста або покрита виступами. Стакан роблять зі сплаву міді, магнію і алюмінію.

Якщо раніше пресові машини були складні в експлуатації і вимагали чоловічої сили, то сьогодні з використанням соковижималки впорається і дитина. Проблема механічних приладів тільки в їх застосовності до цитрусових плодах. Єдине, що вийде "віджати", крім апельсинів і лимонів - гранат або помідори.

Експлуатація проста: очистіть апельсин від шкірки і поріжте на часточки, або розламайте руками. На завершення шматочки стисніть важелем.

Наступний різновид соковижималки - механічна. У 2017-2018 році подібні агрегати здаються справжніми мастодонтами, але у них є і плюси: вони зберігають максимум вітамінів і рідше ламаються.

Візьміть половинку цитруса. Притисніть фрукт до спеціального свердла з металу або пластику. Пообертайте ваш цитрус навколо осі - цитрусовий сік стече в спеціальну ємність. Чим більше сили ви докладете, тим більше вийде напою. Продаються механічні соковижималки за невеликою ціною. Візьміть половинку цитруса

електрична модель

Електрична соковижималка для цитрусових підійде тим любителям соку, хто не хочуть витрачати багато часу на його віджимання. Вона оснащена обертовим мотором, безпосередньо вичавлюють сік.

Існує кілька видів насадок автономних соковижималок. Стандартна використовується з апельсинами. Додаткові насадки вичавлюють сік з дрібних і великих плодів. З мандаринами, лимонами і грейпфрутами рекомендуємо не використовувати стандартну насадку. Скористайтеся додатковою - продуктивність зросте.

Скористайтеся додатковою - продуктивність зросте

Електричні - найбільш поширений вид вижімалок. Вони дозволяють обробляти не тільки цитруси, а й будь-яку ягоду, овоч чи фрукт: гранат, малину, грейпфрут, морква вони перетруть в лічені секунди.

Почистіть сировину від шкірки, поріжте на дрібні частини, позбудьтеся від кісточок. Деякі сучасні машини працюють за принципом центрифуги і здійснюють подібну процедуру за вас. Уважно читайте характеристики товару - даної здатністю володіють не всі моделі!

Сировина потрапить на сепаратор і притулиться до нього відцентровою силою. Нижня частина перетирає м'якоть, а боки сітки віджимають сік. Після віджимання м'якоть залишається, а сік надходить в ємність збору.

Зверніть увагу на форму сепаратора при покупці: циліндричний сепаратор справляється з м'якоттю набагато краще конічного. Різниця в їх продуктивності становить 25-40%. Не забувайте очищати циліндричний сепаратор від макухи.

Конічні сітки розраховані на більшу кількість плодів. Конічні сітки розраховані на більшу кількість плодів

На що дивитися при виборі

Рекомендуємо вам дотримуватися наступних правил для придбання відповідного товару:

  1. При покупці автономної соковижималки зверніть увагу на матеріал центрифуги. У професійних моделях використовується нержавіюча сталь. Кількість отворів на центрифузі і їх товщина сильно впливають на продуктивність.
  2. Намагайтеся вибирати машину з великою ємністю, що дозволяє завантажувати декілька фруктів відразу.
  3. Якщо модель не справляється з віджиманням трав, не біда. Вичавити трави можуть лише дорогі професійні прилади.
  4. Якщо фруктів багато, вибирайте соковижималку з функцією покидька м'якоті. Інакше після трьох або чотирьох порцій доведеться чистити пристрій вручну.
  5. Дорогі моделі йдуть з подвійним фільтром м'якоті. Ви отримаєте більше соку, а макуха залишиться сухим.
  6. Зверніть увагу на мотор соковижималки, його витривалість. Є машини, не протягують п'яти хвилин за одне включення. Вони згоряють в одну мить.

потужність

Потужність - основна характеристика електровижималки, що відрізняє дешеву модель від сильного "профі". Вона впливає на найголовніше - вихід соку. Чим вище потужність соковижималки, тим довше вона пропрацює за один сеанс.

Більш потужний продукт не перегріється і прослужить набагато довше. До того ж, висока потужність дає можливість обробляти не тільки податливі цитруси, а й тверді овочі. Зазвичай потужність варіюється від мінімальної, 200 Вт на годину, до максимальної - 1,5 кВт на годину.

Зазвичай потужність варіюється від мінімальної, 200 Вт на годину, до максимальної - 1,5 кВт на годину

Обсяг ємності для соку і м'якоті

Ємності для соку бувають вбудованими і знімними (склянки). Стакан, на відміну від вбудованої ємності, простіше помити або замінити при поломці. Не забувайте, чистити доведеться і інші частини соковижималки!

Зазвичай ємності для соку малі: максимальний обсяг склянки - 1 літр. Нерідко в комплекті йде і невеликий мірну склянку, має обсяги від 0,4 до 1 л.

Нерідко в комплекті йде і невеликий мірну склянку, має обсяги від 0,4 до 1 л

кількість швидкостей

Кількість швидкостей - важливий параметр будь соковижималки. 2-3 швидкостей досить в домашньому використанні. Різні плоди обробляються на різних швидкостях, тому при покупці зверніть особливу увагу на їх кількість.

Фрукти і овочі вимагають максимальної швидкості, ягоди - мінімальної. Якщо швидкість соковижималки занадто низька, отвори центрифуги швидко засмічуються. Перемикання швидкостей впливає на кількість м'якоті в кінцевому продукті: чим вище швидкість, тим більше м'якоті.

реверсивне обертання

Почергове обертання насадки вліво і вправо збільшує продуктивність і допомагає при чищенні. Налийте води в отвір завантаження, включите звичайний режим, потім реверс - прилад очиститься швидше, ніж при стандартній мийці.

імпульсний режим

Тверді фрукти вимагають особливого підходу. Імпульсний режим передбачає роботу мотора з невеликими ривками, що дозволяє вичавлювати буряк, морква та інше тверде сировину.

Матеріал корпусу

При покупці соковижималки зверніть увагу на матеріал корпусу. Пластик - економічний варіант з великою кількістю колірних рішень. Але неякісний матеріал вступає в реакцію з продуктами, а перевірити надійність в умовах магазину непросто.

Кращий варіант на сьогоднішній день - корпус з нержавіючої сталі.

Кращий варіант на сьогоднішній день - корпус з нержавіючої сталі

Зручність у мийці і експлуатації

Зручність мийки соковижималки залежить від її типу. Очистити конструкцію від м'якоті просто:

  1. Розберіть корпус (cхема збірки описана в інструкції).
  2. Промийте водою всі частини.
  3. Зберіть назад.

Невеликий нюанс: якщо вижималки автономна, включіть її зі звичайною водою. Так ви витратите набагато менше часу на очищення.

Відео: вибір соковижималки

Відео нижче покаже, чим відрізняються різні види соковижималок, розповість про особливості конструкції і матеріалів.

Рекомендації по використанню

Вирішіть, як часто ви збираєтеся робити сік. Для регулярного використання відмінно підійде професійна соковижималка для цитрусових. Правила експлуатації дорогих пристроїв незначно відрізняються:

  1. Не завантажуйте фрукти в соковижималку цілком. Очистіть плоди і поріжте їх на шматочки.
  2. Якщо Ваш пристрій має циліндричної центрифугою, не забувайте чистити її від макухи після 3-5 разів використання.
  3. З різними плодами застосовуйте різні швидкісні режими. Багатошвидкісний продукт відіжме більше соку і довше прослужить.
  4. Чи не перегрівайте мотор соковижималки!
  5. Ретельно мийте пристрій після використання.

Соковижималка для цитрусових: рейтинг кращих електричних моделей

Рейтинг кращих соковижималок для цитрусових розкриє особливості кожної моделі. Зверніть увагу на плюси і мінуси, прочитайте відгуки і зробіть свій вибір!

Moulinex PC120870

Moulinex PC120870

Дана компактна соковижималка - одна з кращих в домашньої експлуатації. Володіє вигідним співвідношенням габаритів і потужності. PC120870 оснащена функцією автозапуску: натисніть на конус зверху корпусу, і прилад включиться.

Передбачена функція реверсу, в рази збільшує вихід соку.

Відмінна, дешева модель! Має невеликі розміри, але віджимає сік на всі 100. Розібрати, помити, знову зібрати - все це дуже просто. Купівлею задоволена! Дуже добре підійде тим, хто любить фреш, але не хоче витрачати свій час.

Moulinex PC120870

Bork Z800

Bork Z800

Bork Z800 комбінує властивості преса і електромотора. Модель одягнена в литий металевий корпус. Центрифуга конусоподібна, відмінно віджимає невеликі лайми і великі грейпфрути.

Сік вичавлюють просто, без зайвих зусиль. Один мінус - справляється лише з гранатом і цитрусовими. Але сік з інших плодів ми не п'ємо - прилад нам відмінно підходить.

Bork Z800

Braun MPZ9

Braun MPZ9

Соковижималка Braun MPZ9 компактна і споживає мало енергії. Пристрій просто розібрати і зібрати заново. Частини соковижималки великі: втратити їх неможливо.

Пристрій працює безшумно, передбачений автозапуск. Соковижималка міцна і витримує падіння з висоти столу. Прекрасно віджимає цитрусовий сік і має 5 режимів густоти.

Моя перша соковижималка. Чи влаштовує всім. Збирається / розбирається просто, миється в посудомойке. Рідина практично не втрачає. З 4 апельсинів разом з макухою йде чайна ложка. У комплект входить кришка, але не користуюся. Використовую рази 3-4 на тиждень. Відмінно віджимає невеликі і великі цитрусові.

Braun MPZ9

Philips HR 2744/40

Philips HR 2744/40

Пристрій швидко розбирається і миється, має функцію реверсу. Віджимає швидко і якісно. Головний мінус соковижималки - низька потужність.

Соковижималку мені батьки подарували на Новий рік. Кожен день роблю собі на сніданок стакан соку з апельсинів. Поки ні разу не зламалася. Дуже подобається!

Philips HR 2744/40

Scarlett SC-JE50C05

Scarlett SC-JE50C05

Потужний і компактний прилад. Корпус виготовлений із пластику, ємність вбудована. Вартість починається від 1000 рублів.

Ранок завжди починаємо з фрешу з цитрусових. Мити соковижималку після використання просто, при роботі не шумить.

Scarlett SC-JE50C05

ТОП 3 механічних ручних пресів

Заради зручності вибору ми склали рейтинг кращих механічних пресів:

  • Вілен;
  • Welles;
  • FROSTY HJ-A.

Пропонуємо вам ознайомитися з кожною окремо.

Соковижималка прес для цитрусових Вілен

Як і інші машини, складається з трьох частин: преса, корпусу, ємності Як і інші машини, складається з трьох частин: преса, корпусу, ємності. Виготовлена ​​з харчової сталі, дає великий вихід соку. Ціна починається від +1965 рублів.

Вілен

Welles

Welles

Професійний прилад ресторанного рівня, що вичавлює великі цитруси. Ручка з гідравлічним тиском. Корпус виготовлений із сталі з напиленням особливого порошку. Ціни починаються від 24000 рублів.

Welles

FROSTY HJ-A

FROSTY HJ-A

Отримує сік з цитрусових і граната. Збірка корпусу надійна, а ніжки з гуми не дають їй "ходити" по всьому столу. Обслуговувати соковижималку нескладно: деталі знімаються без зусиль, а щоб позбутися від залишків м'якоті, досить промити їх під краном. Мінуси моделі - вага в 6 кг. Ціна - від 2900 рублів.

FROSTY HJ-A

Новости