Сонячні батареї | фотоелектричні модулі

Полікристалічні сонячні фотоелектричні модулі

Полікристалічний кремній розвивається, коли кремнієвий розплав знаходиться під контролем і охолоджується повільно. При виробництві полікристалічних модулів операція витягування опускається, воно значно дешевше і менш енергоємне. Усередині кристала полікристалічного кремнію є відокремлені зернистими межами області, що викликають меншу ефективність фотоелектричних елементів. На основі полікристалічного кремнію ККД сонячного модуля становить 10-12%.

Детальніше... Монокристалічні сонячні фотоелектричні модулі Детальніше

Монокристалічні фотоелементи мають найвищу ефективність перетворення енергії. Основний матеріал надчистий кремній, з якого виготовляються монокристалічні сонячні модулі, відмінно освоєний у виробництві напівпровідників. Кремнієвий монокристал наростає на насіння, яке витягується з кремнієвого розплаву. Отримані таким шляхом стрижні, ріжуться на елементи товщиною від 0,2 до 0,4 мм. ККД сонячної фотоелектричної панелі на основі монокристалічного кремнію становить близько 14-17%.

Детальніше...

Фотоелектричні модулі - це фотоелектричні перетворювачі, які перетворюють електромагнітне випромінювання сонця в електрику. Сонячні фотоелектричні модулі виробляють постійний струм, далі контролер заряджає акумуляторні батареї, а перетворювач (інвертор) перетворює постійний струм (DC) в змінний (220 / 380V), необхідний для живлення побутових електроприладів. Сонячні елементи виробляються з монокристалічного, полікристалічного і аморфного кремнію.

Новости