Шопінг в Голландії

  1. вибираємо магазин
  2. Корисні дрібниці


Чималу частину будь-якого відпочинку займає шопінг. Кожному приємно привезти з собою з поїздки сувеніри та подарунки друзям і близьким і згадувати про кращі моменти подорожі за стаканчиком національного напою. Що і де купити в Нідерландах і які правила бажано дотримуватися, щоб покупки довго радували свого володаря? Які тонкощі шопінгу в Голландії варто знати, і чи є універсальні поради для шанувальників цього виду відпочинку?

вибираємо магазин

Голландські магазини вражають різноманітністю розмірів і форм. Тут є і величезні дизайнерські аутлет, і крихітні сувенірні лавки з автентичними товарами. В країні вітряних млинів шумлять блошині ринки і ховаються за непомітними дверима магазинчики антикваріату. Маленькі міста і величезні мегаполіси готові запропонувати своїм гостям все найкраще, чим пишається Королівство Нідерланди.

Корисні дрібниці

  • Абсолютна більшість голландських магазинів відкриті з вівторка по суботу з 9 години ранку. У понеділок вони починають працювати ближче до полудня. Годинники закриття - 17.30-18.00, крім четверга, коли можна затриматися з покупками до 9 години вечора. Неділя найчастіше - вихідний день, а тому відкладати шопінг в Голландії на самий кінець тижня не рекомендується.
  • Великі розпродажі, під час яких є сенс розраховувати на пристойні знижки, трапляються після різдвяних канікул і в середині літа.
  • Найпопулярніші магазини для шопінгу в Голландії у місцевих жителів - універмаги мереж M & S, H & M, C & A, Steps, Cool Cat, Miss Etam і WE. Оновлення асортименту в них відбувається кілька разів за сезон, товар випускається невеликими партіями, а тому можна розраховувати на добротне якість і навіть якусь ексклюзивність. Крім того, асортимент цих магазинів розрахований на самі різні вікові категорії та багато варіантів розмірів.
  • До фешенебельним можна віднести універмаги мережі Bijenkorf, а до традиційних з помірними цінами і приємним якістю - Hema.

повертаємо ПДВ

Купуючи товари вартістю понад 50 євро, іноземні туристи завжди можуть розраховувати на повернення податку на додану вартість в зоні митного контролю на виїзд з країни. Щоб 17,5% відсотків від витраченого повернулися в сімейний бюджет, доведеться зберегти покупки в упакованому вигляді і прикласти до них касові чеки.


Автор: ВОтпуск.ру
Дата публікації: 12.05.2015


фотографії

Популярні статті



Що і де купити в Нідерландах і які правила бажано дотримуватися, щоб покупки довго радували свого володаря?
Які тонкощі шопінгу в Голландії варто знати, і чи є універсальні поради для шанувальників цього виду відпочинку?

Новости