спільна покупка

  1. Переваги спільної покупки [ правити ]
  2. Боротьба роздрібних продавців проти спільної покупки [ правити ]
  3. Нижегородські інтернет-ресурси, на яких організовуються спільні покупки [ правити ]

Спільна покупка - колективна закупівля товарів групою споживачів - приватних осіб за оптовими цінами в обхід роздрібних торгових мереж. Споживачі для спільної покупки організовуються на спеціально створених для цієї мети Інтернет форумах.

Спільна покупка розвинулася завдяки масовому поширенню комп'ютерів та Інтернету в домогосподарствах. Спілкування в Інтернеті дає різноманітні можливості до самоорганізації, яка може приносити конкретні матеріальні плоди, і оптова закупівля товарів групою приватних споживачів з метою заощадити на роздрібної націнки стала одним з перших таких дослідів.

Все почалося з молодих мам, яким зазвичай ніколи бігати по магазинах. Крім того, поява дитини завжди тягне за собою додаткові витрати. І ось матусі пристосувалися замовляти памперси або дитяче харчування через Інтернет - не кожна окремо, а на групу однодумців, - купуючи товар вдвічі, а то і втричі дешевше. СП - це не інтернет-магазин, це можливість домовитися, щоб обійти роздрібну надбавку в ціні.

Переваги спільної покупки [ правити ]

  • Метод формування ціни: оптова ціна самого товару плюс 10-15% його вартості для людини з групи, який стає організатором і координатором спільних інтересів. У порівнянні з націнками магазину цю суму можна назвати справедливою винагородою за клопоти.
  • Асортимент формують самі покупці. Можна підібрати річ за своїм смаком і бажанням. У магазині вибір може обмежувати продавця і його інтересами.
  • Розумний вибір товару за своїми реальним інтересам. Покупець захищений від випадкових покупок, тобто від маркетингових прийомів за допомогою особливої ​​викладення товару, музики або запахів.
  • Економія часу. Покупку можна зробити, не встаючи з крісла або прогулюючись з дитиною в сквері. Трохи часу займе і зустріч з організатором спільної покупки, який роздає придбане в заздалегідь узгодженому місці.

Недоліки спільної покупки [ правити ]

  • Так як речі купуються партіями за оптовими цінами, то пересортиця часом має місце. Організатори завжди пишуть чесно, чи можна буде обміняти річ чи ні при виявленні шлюбу.
  • Товари замовляються дистанційно, тому можна помилитися із забарвленням або розміром.

Боротьба роздрібних продавців проти спільної покупки [ правити ]

Спільні покупки є серйозною економічну силу, новий вид конкуренції в торгівлі, що базується на ефективному використанні сучасних інформаційних технологій в побуті. Оскільки вона децентралізована, і, на відміну від "піратства", чи не порушує законодавства, боротися з нею продавцям дуже складно.

Оскільки вона децентралізована, і, на відміну від піратства, чи не порушує законодавства, боротися з нею продавцям дуже складно

Обурює також той факт, що, перед тим як зробити спільну покупку, молода матуся приходить в магазин, знаходить на прилавку потрібний товар, довго його приміряє, вибирає потрібну модель і забарвлення ... а потім замовляє все це втричі дешевше через спільні покупки. Такий підхід просто жахливий, і якщо ситуація не зміниться, то в магазинах одягу та дитячих товарів змушені будуть ввести обмеження на примірку, заведуть базу активістів спільних покупок, будуть перед початком примірки проганяти покупців по ній ". Ось тільки цікаво, як можна ввести обмеження на примірку і хто буде визначати, прийшла людина купити костюмчик або він покупець-зловмисник, який налаштований разом зі спільниками по двору придбати слюнявчики за викидними цінами?

ПОПСП (Чебоксарська група "продавці одягу проти спільних покупок", організованого в Інтернеті)

Нижегородські інтернет-ресурси, на яких організовуються спільні покупки [ правити ]

Дивіться також [ правити ]

Новости