Спінінг для твичинга

  1. Яким повинен бути спінінг для твичинга?
  2. На що звертати увагу при виборі спінінга для твичинга?
  3. Найкращі спінінги для твичинга
  4. Бюджетні варіанти спінінгів для твичинга
  5. Оснащення спінінга
  6. принади

Всім привіт! Риболовлею займаюся купу років, але тільки цього літа почав пробувати ловити на воблери. І дуже захопило мене це справа, потрібно зауважити! До того-ж зрозумів остаточно, що універсальних снастей не існує. Буду вдячний, якщо ви мені допоможете з вибором вудилища заточеного під твічінг середніх приманок в районі 5-12 гр.

Твічінг - відносно нова, але вже встигла завоювати визнання величезної кількості російських рибалок техніка лову риби штучними приманками (найчастіше воблерами). Його основним принципом є виконання проводки приманки за допомогою ривків різної частоти і амплітуди, що дозволяють буквально «оживити» штучну рибку і зробити її максимально схожою зі справжньою. Ловити твічінгом можна найрізноманітнішу рибу - від судака і окуня, до щуки і форелі.

Головним інструментом, що дозволяє віртуозно грати приманкою в процесі твічінговой проводки, є спінінг, від правильного вибору яких значною мірою залежить не тільки «артистичність» рухів приманки, але і успіх риболовлі в цілому.

Яким повинен бути спінінг для твичинга?

Твічінговая ловля обов'язково має на увазі використання певної моделі спінінга. Досвідченими рибалками виділений цілий список характеристик, якими повинна володіти така снасть.

  1. Вага. Кисть руки в процесі твічінговой лову завжди знаходиться в сильній напрузі, тому снасть повинна бути максимально легкою і збалансованою. Тільки ця умова дозволить ловити із задоволенням протягом усього дня і не відчувати при цьому особливої ​​втоми.
  2. Довжина. У зв'язку з тим, що дійсно ефективна ловля твічінгом має на увазі активну і віртуозну гру приманкою, постійну зміну темпу проводки і здійснення частих сильних ривків, спінінг повинен на час стати продовженням руки рибалки, тому снасть слід вибирати порівняно коротку - довжиною до 2,4 м. ручка вудилища повинна бути максимально ергономічним. Разнесенка з EVA на наш погляд - найзручніший варіант.
  3. Строй. Цей показник безпосередньо впливає на ступінь агресивності твічінговой проводки. Використовуючи спінінг з жорстким бланком і швидким ладом (Fast, Extra Fast), можна надати приманки стрімке стартове прискорення і робити далекі кидки. Вибір же спінінга із середнім ладом (Regular) надасть рибалці можливість підносити приманку більш делікатно і м'яко, але при активних і різких діях можна отримати «провалювання» і відсутність потрібного ефекту.
  4. Тест. Цей параметр підбирається з урахуванням виду і ваги використовуваної приманки і об'єкта майбутньої лову. Самим універстальним для цієї техніки вважається тест спінінга, значення якого дорівнює 5-30 м

Самим універстальним для цієї техніки вважається тест спінінга, значення якого дорівнює 5-30 м

На що звертати увагу при виборі спінінга для твичинга?

Купівля - справа дуже відповідальна. Перш ніж зупинитися на будь-якої певної моделі, необхідно провести ряд нехитрих дій.

  1. Насамперед слід уважно обстежити бланк вудилища. На ньому не повинно бути ні подряпин, ні сколів, ні навіть найменших відслонень (особливо цим грішать виробники бюджетних моделей).
  2. Далі слід переконатися у зручності захоплення спінінга і комфортного його розташування в руці. Перевірте його «на Потро»
  3. Видає потріскування або постукування в процесі струшування спінінг, якісним і надійним назвати неможливо.
  4. Особливу увагу слід звернути на місце з'єднання елементів вудилища. У підходящого для твичинга спінінга воно неодмінно має бути високим і щільним.
  5. Переконатися слід і в надійності закріплення катушкодержателя на бланку.
  6. Ретельній перевірці підлягають і пропускні кільця спінінга. Найменша нерівність на їх внутрішній стороні може стати причиною швидкого зносу використовуваної плетінки.

Найменша нерівність на їх внутрішній стороні може стати причиною швидкого зносу використовуваної плетінки

Найкращі спінінги для твичинга

Сучасні рибальські магазини представляють увазі шанувальників твичинга безліч найрізноманітніших моделей спінінгів, що ідеально підходять для проведення ривковой анімації. Але особисто від себе можемо порекомендувати такі вудилища:

  • Black Hole Pro Team - Основними перевагами є компактна рознесена ручка з EVA, відмінний зовнішній вигляд і хороша універсальність снасті. Конкретну модель радимо підбирати вже під себе по тесту.
  • Norstream Kando - спінінг, що ідеально підходить для лову риби, а саме щуки, головня і язя, методом твичинга на невеликих річках. Коротка характеристика йому «К»;
  • Norstream Provocator - при всій своїй витонченості, це відмінний варіант твічінгового вудилища, що володіє відмінною «чуйкой» і необхідною потужністю при виведенні.
  • Black Hole Bass Mania - мабуть найпопулярніше вудилище середнього цінового сегмента для лову воблерами.

Black Hole Bass Mania - мабуть найпопулярніше вудилище середнього цінового сегмента для лову воблерами

Бюджетні варіанти спінінгів для твичинга

Не тільки дорогі і відомі спінінги можуть використовуватися в процесі здійснення проводки воблеров. Відмінним помічником при твічінговой ловлі може стати і недорогий спінінг, здатний забезпечити якісну ривковий гру приманкою. Якщо навчитися такому майстерності дуже хочеться, а грошей на першокласне спорядження немає, його цілком може замінити один з бюджетних комплектів, нітрохи не поступаються в ефективності і зручності дорогим варіантам.

  • Sabaneev Master Spin 210 - двоколійні углепластіковий спінінг, що дозволяє виконувати твічінговую гру приманками вагою в 5-12 м Особливо ефективний при полюванні на окуня і дрібну щуку.
  • Salmo Elite X-Twitch MH - спінінг довжиною 1,98 м і тестом в 5-25 г, що володіє відмінною «дальнозабросностью» і дозволяє здійснювати будь-яку проводку - від м'яких посмикувань до різких ривків.
  • Norstream Standard 762 MH - відмінний твічінговий спінінг довжиною 2,29 м і тестом в 7-28 г, в рівній мірі ефективно працюючий як з дрібними воблерами, так і з великої приманкою довжиною понад 15 см. І вагою понад 20 м

І вагою понад 20 м

Оснащення спінінга

В якості головного оснащення виступає звичайна безінерційна котушка, надійно укладає плетінку. Shimano, Daiwa або будь-яка інша на Ваш смак. Головне пам'ятати про баланс снасті.

Що стосується волосіні для оснащення твічінгового спінінга, краще вибирати многоволоконного екземпляри, іншими словами - плетінки (через мінімального розтягування при анімації). Добре зарекомендували себе при твичинге недорогі плетені шнури Varivas і Daiwa.

Колір волосіні повинен бути максимально яскравим. Це надасть рибалці можливість додаткового контролю над грою приманки і поклевкой. Ідеальним варіантом вважаються плетінки, марковані позначкою Fluo.

принади

Що стосується вибору приманок для твічінговой лову, ця техніка допускає використання воблерів самих різних розмірів, форм, барв і вагових показників. Нерідко приносять непоганий улов і твічінговие проводки гумою або «колебалки». Тут все залежить від умов, в яких проходить рибалка, і потенціалу використовуваного спінінга.

Відео про вибір снасті для твичинга від К. Кузьміна

Яким повинен бути спінінг для твичинга?
На що звертати увагу при виборі спінінга для твичинга?
Яким повинен бути спінінг для твичинга?

Новости