Списання товару

  1. Порядок списання товару.
  2. Акт про списання товарів
  3. Утилізація списаного товару
  4. Внесок учасника:

Матеріал з ВікіПро: Галузева енциклопедія. Вікна, двері, меблі

Списання - це вилучення, зняття з балансового обліку товарів підприємства, з віднесенням їх до збитків. Застосовується списання до зношених або вийшли з ладу засобів виробництва, тобто іншими словами шлюб.

Порядок списання товару.

Списання товару здійснюється на підставі наказу керівника підприємства із зазначенням причин списання. Матеріально відповідальна, спеціально створена комісія, склад якої затверджується керівником підприємства, займається списанням товару. Спеціальна комісія здійснює наступні функції: - огляд товару; - встановлює причини, чому не придатний до використання, той чи інший товар; - визначення можливості використання товарів в інших цілях; - складання акту списання товару; - надання акту на затвердження керівнику підприємства; - контроль, за утилізацією товару.

Акт про списання товарів

Акт про списання товарів оформляється в разі виникнення псування і втрати якості товарів. Акт складається за формою ТОРГ-16, заповнюється і підписується спеціально створеною комісією, повноваження якої підтверджуються керівником підприємства. Акт може складатися представником санітарного або іншого нагляду, якщо це необхідно. Акт повинен створюватися і підписуватися в трьох примірниках. Перший примірник акта направляється в бухгалтерію і служить підставою для списання з матеріально-відповідальної особи втрат. Другий примірник акта направляється до підрозділу, яке відтворює списання товару. Третій примірник акта залишається у матеріально-відповідальної особи. Форма ТОРГ-16 затверджена постановою № 132 Держкомстату РФ від 25 грудня 1998 р І застосовується в разі виявлення в продукції псування або шлюбу. Дана форма підтверджує списання товару за фактом псування або шлюбу. Але в разі списання товару з причин відсутності попиту на ринку або застарівання товару, можна скласти акт довільної форми.

Утилізація списаного товару

Багато компаній пропонують допомогу у вирішенні проблем, пов'язаних утилізацією списаного товару. Списаний товар можна розділити на дві великі категорії - це побутові відходи і відходи виробництва. У деяких випадках можна провести переробку продукції, наприклад, харчові відходи в корми тварин. Бездумно звалювати гори сміття в сучасному світі категорично неприпустимо, тому уклавши договір з однією з компаній з переробки або утилізації списаних товарів, з'являється впевненість у тому, що утилізація списаного товару проводиться з використанням сучасної техніки, з мінімізацією шкоди навколишньому середовищу, роблячи нашу планету чистіше і безпечніше. Компанія з утилізації списаного товару зобов'язана надати, всі необхідні документи, що підтверджують процес утилізації, із зазначенням найменування та ваги знищеної продукції, відповідно до встановлених норм і стандартів безпеки для контролюючих органів. За бажанням Замовника утилізація списаного товару може проходити в присутності представників або з поданням відео і фото, процесу утилізації.

Внесок учасника:

Сердюков Анатолій Переносова Е.А.

Матеріал з ВікіПро: Галузева енциклопедія Зворотній зв'язок Автору

Новости