Спортивна білизна: користь і критерії вибору

Крім професійних спортсменів, мало хто замислюється про вибір спеціального нижньої білизни для тренувань. Тим часом, спортивне нижню білизну - необхідна частина екіпіровки для занять практично будь-яким видом спорту, особливо для жінок.
Навіщо потрібно спеціальну білизну, і як його правильно вибрати розповість своїм читачкам журнал про дієти DietaClub

журнал про дієти DietaClub

Інтенсивні заняття спортом, такі як біг, аеробіка, кінний спорт і інші, які передбачають різку зміну положення тіла, можуть дуже негативно позначитися на формі жіночих грудей. Адже груди складаються не з м'язів, а з жирової тканини і залоз. Тому, займаючись спортом в простому, нехай навіть зручному і м'якому нижній білизні, ви ризикуєте виявити, що груди обвисли, втратила пружність, з'явилися розтяжки на шкірі.

Причому, це, на жаль, вірно не тільки для екстремальних і ігрових видів, а й для таких нешкідливих, на перший погляд, як гімнастика, йога та інші тренування.
Саме для того, щоб уберегти груди від втрати форми і існує спортивне нижню білизну.

Встановлено, що спеціальну білизну захищає нашу груди від неприємностей в 2 рази ефективніше, ніж звичайне. І мова тут йде не тільки про бюстгальтері.
Навіть якщо ви одягаєте на тренування бавовняні трусики, вони, притиснуті до шкіри тугими еластичними шортами, можуть залишити помітні сліди від швів і резинок.

Не варто навіть забувати про таку «дрібницю», як інтенсивне потіння під час занять - при всій гігроскопічності бавовна не здатний залишатися сухим при фізичних навантаженнях, а вже тим більше відводити вологу.

Спортивна білизна для жінок, яке випускається за сучасними технологіями, враховує буквально всі потреби тіла під час занять спортом.
Фахівцями розроблені спеціальні тканини, які забезпечують підтримку потрібних частин тіла, не дозволяють промокати і перегріватися (Meril Skinlife, Tactel Aquator, Trevira Bioaktive, Coolmax).

Відсутність швів гарантує захист від натирання і роздратування, особливі волокна не дають поширюватися мікроорганізмам, запобігають появі запаху і виникнення алергічних реакцій. Спеціальна технологія bodymaping дозволяє підібрати найбільш підходяще поєднання тканин для певної частини тіла.

Звичайно, просто прийти в магазин і купити першу ліпшу модель, на якій написано, що вона призначена для занять спортом, було б великою помилкою. Для того, щоб нові технології виправдовували своє призначення і робили заняття сортом безпечними та комфортними, потрібно вміти грамотно вибирати жіноче спортивну білизну.

Почнемо з нижньої частини комплекту, так як тут особливих труднощів не передбачається.
Фахівці рекомендують вибирати спортивне нижню білизну у вигляді трусиків-шортів. Це найзручніший варіант, так як він, з одного боку, не обмежує руху, з іншого - тоненькі резиночки НЕ будуть нікуди врізатися і натирати шкіру, не дивлячись на щільне прилягання до тіла.
І хоча тканини для виробництва спортивного білизни в основному використовуються синтетичні, не варто цього боятися.

Журнал про схуднення DietaClub радить звернути увагу на тури-шорти від Odlo, виготовлені з тканини з волокнами, що містять іони срібла. Дана технологія запобігає появі запаху і розмноження бактерій, або моделі від французького виробника Zsport.
Чи виправдовує себе і покупка білизни від світових виробників спортивного одягу (Nike, Adidas і ін.)
Головний критерій вибору тут - зручність, правильний розмір і прийнятна для вас цена.С вибором бюстгальтера все йде набагато складніше.
Вибираючи спортивне нижню білизну, слід враховувати, що всі моделі бюстгальтерів поділяються за способами фіксації: стягуючі і підтримують.
Стягуючі моделі підходять для невеликих грудей, їх основна функція - притискати груди до тіла. Такий вибір буде виправданий і при розмірі грудей В, якщо ваші занятті не дуже інтенсивні.
Ці бюстгальтери швидше нагадують топ і не розділені на чашечки. Для розкішного бюсту такі бюстгальтери не підійдуть, адже головне в цьому випадку - підтримка.
Підтримують моделі спортивного білизни для жінок розділені на чашечки з м'якими вставками. Зверніть увагу, що в них немає кісточок - ці функції виконують зовсім інші деталі.
Дамам з пишним бюстом непоганий вибір пропонують Anita, Pure Lime, порівняно недавно такі моделі випустила Felina.

Дамам з пишним бюстом непоганий вибір пропонують Anita, Pure Lime, порівняно недавно такі моделі випустила Felina

Спортивна білизна для жінок з пишним бюстом також має відповідати ряду додаткових вимог:
- мати широкі і міцні лямки, що забезпечують додаткову підтримку;
- знизу повинна проходити досить широка стрічка, що не дає бюстгальтеру «їздити» по тілу;
- застібка повинна бути зручною і не натирати тіло, або звільнитися від тіла м'якою прокладкою.

Так само слід звернути увагу на деталі. Наприклад, моделі з вставками з сітки (Adidas, Shock Absorber, Anita) дозволяють тілу дихати.
Лямки, що сходяться на спині (Т-образні), більш зручні та забезпечують додаткову підтримку грудей.
Можна вибрати моделі з лямкою через шию. Звичайно, краще вибирати моделі з лямками, регулюючими по довжині, що дозволить краще підігнати бюстгальтер по фігурі.

Ще один з основних критеріїв вибору спортивного нижньої білизни - ступінь підтримки.
Більш м'яка ступінь підійде для занять гімнастикою, йогою, спортивною ходьбою і т. П.
Для тренувань, що включають силові елементи (тренажери), танці, катання на ковзанах, фітнес і тому подібних досить помірного рівня підтримки.
Нарешті, інтенсивна аеробіка, біг, єдиноборства, кінний спорт, спортивні ігри вимагають найвищого ступеня підтримки.

Ця інформації, а також тип тканини та інші деталі, що відрізняють обрану модель, вказуються на ярлику. Не слід соромитися звертатися за консультацією до продавця.

Перед покупкою необхідно перевірити наскільки зручно вибране вами спортивну білизну. Для жінок, що займають фітнесом, достатньо кількох вдихів-видихів, нахилів і махів руками, щоб визначити, чи все в порядку. Якщо передбачаються більш серйозні навантаження, різкі рухи (біг), рекомендується пострибати.

Зовнішній вигляд спортивного жіночої білизни, звичайно, не зрівняється з тими гламурно-мереживними штучками, до яких ви звикли. Тут варто врахувати, що жіноче спортивне білизна має бути в першу чергу функціональним, а його краса, хоч і важлива, але все-таки вторинна.

Виробники в основному випускають спортивну білизну для жінок в двох основних кольорах: білому і чорному. Дизайн моделей теж особливо не відрізняється різноманітністю. Однак деякі марки намагаються побалувати покупців і німого «оживити» свою продукцію.
Так пошукати різноманітності можна у Anita, Shock Absorber, Zsport, Pure Lime. Adidas в своїй лінії Active Intimates також пропонує моделі спортивного нижньої білизни для середніх навантажень з використанням кардиодатчики.

Наостанок потрібно зазначити, що жіноче спортивне білизна - річ недешева. Але тут, як то кажуть, скупий платить двічі.

Журнал про дієти DietaClub радить вам звертати увагу в першу чергу на відомі марки, бо вони мають багаторічний досвід роботи в цій області і мають у своєму розпорядженні власні лабораторії та запатентованими технологіями.
А на здоров'я і красу краще не економити.

Олександра Панютина

Новости