Спортивні годинник з пульсомірів крокоміром і тонометром

  1. Основні критерії спортивних годин
  2. Пульс
  3. пройдену відстань
  4. Артеріальний тиск
  5. Як вибрати?
  6. Час роботи джерела живлення
  7. Розташування датчиків
  8. Метод передачі сигналу
  9. Додаткові функції
  10. Відгуки

Заняття спортом вимагає серйозного контролю. Для кого-то цей контроль потрібен, щоб уважно відстежувати витрата калорій, такий необхідний для позбавлення від зайвої ваги. Іншим отримані результати вимірювань необхідні для належного прокладки шляху до вищих спортивних досягнень.

Іншим отримані результати вимірювань необхідні для належного прокладки шляху до вищих спортивних досягнень

Існує і категорія людей, для яких заняття спортом є питанням виживання. Для відновлення здоров'я необхідні фізичні навантаження. Ось тільки їх необхідно ретельно контролювати, щоб заняття спортом принесли дійсну користь, а не додаткової шкоди.

Тягати з собою купу пристроїв, необхідних для об'єктивного контролю фізичного стану, досить незручно. Ось тут-то і виходять на перший план годинник, оснащені додатковими функціями.

Основні критерії спортивних годин

Для отримання докладних даних про фізичний стан спортсмена і отриманих навантаженнях бажано отримувати таку інформацію: Для отримання докладних даних про фізичний стан спортсмена і отриманих навантаженнях бажано отримувати таку інформацію:

  • Частота скорочення серцевого м'яза. Інакше кажучи - пульс.
  • Пройдену відстань.
  • Артеріальний тиск.

На підставі цієї інформації спортсмен може самостійно приймати рішення про збільшення або зниження фізичних навантажень.

Пульс

Годинники, оснащені пульсомірів, набули значного поширення Годинники, оснащені пульсомірів, набули значного поширення. Основна відмінність полягає в датчику, який може розташовуватися безпосередньо в самих годинах або закріплюватися на грудях спортсмена. При розміщенні датчика в годинах або браслеті точні дані про частоту пульсу отримати не вдається.

Існують різні обмеження при використанні таких годин. Зокрема, їх слід носити тільки на лівій руці і вони повинні перебувати в постійному контакті зі шкірою.

Але якщо ви хочете отримувати дійсно точну інформацію, доведеться віддати перевагу годинах, в комплекті з якими йде додатковий датчик. На грудях такий датчик, як правило, кріпиться за допомогою еластичної стрічки.

пройдену відстань

Оцінити пройдену відстань можна за допомогою шагомера або, кажучи інакше, педометри Оцінити пройдену відстань можна за допомогою шагомера або, кажучи інакше, педометри. Але проблема в тому, що його свідчення можуть суттєво відрізнятися в залежності від вашої ходи, ваги, зросту, віку, місця розташування датчика і ще деяких показників.

У виробників шагомеров немає і єдиного стандарту правильного кроку. Похибки можна частково відкоригувати, якщо наявне у вашому розпорядженні пристрій має функцію програмування. Судити про витрату калорій за показаннями шагомера можна дуже приблизно.

Люди, що відрізняються конституцією і фізичною формою, витрачають на подолання одного і того ж відстані різне кількість калорій . Останнім часом на ринку з'явився годинник, оснащені системою GPS. Такі годинники дозволяють набагато точніше виміряти пройдений вами шлях.

Артеріальний тиск

Надійного способу, що дозволяє виміряти артеріальний тиск за допомогою пристрою, розташованого на зап'ясті, не існує. Навіть у автоматичних тонометрів, що фіксуються на передпліччі, існує серйозна похибка.

Особливо впливає на точність показань вік. Потовщені стінки судин заважають отриманню точних даних. І хоча деякі виробники годинників, наприклад Casio, намагалися оснащувати свої моделі тонометрами, такі пристрої не завоювали популярність. Виявити в продажу оснащені тонометром годинник в даний час вам навряд чи вдасться.

Як вибрати?

Якщо у вас виникла необхідність в придбанні годин з додатковими функціями, ви можете це зробити, спираючись при виборі на наступні параметри: Якщо у вас виникла необхідність в придбанні годин з додатковими функціями, ви можете це зробити, спираючись при виборі на наступні параметри:

  • Час роботи джерела живлення
  • Розташування датчиків
  • Метод передачі сигналу

Спробуємо розглянути кожен параметр окремо.

Час роботи джерела живлення

Час роботи джерела живлення

У спортивних годинах, обладнаних крокоміром і пульсомірів, батарейки живуть не набагато менше, ніж в звичайних годинах. Але витрата енергії значно підвищується, якщо пристрій оснащений системою GPS.

У такому годиннику використовується в якості джерела живлення не батарейка, а акумулятор, який потребує регулярної підзарядки. Залежно від виконання ємності акумулятора може вистачити на термін роботи від п'яти до двадцяти годин. Тому без необхідності GPS краще не включати.

Розташування датчиків

Розташування датчиків

Як сказано вище, розташовані на зап'ясті датчики видають інформацію з певною похибкою. Для пульсометра кращим місцем розташування є груди спортсмена, а датчик шагомера краще розмістити на поясі.

Якщо ви вважаєте, що подібне розміщення датчиків приносить вам певний дискомфорт, то доведеться миритися з похибкою в результатах вимірювань.

Метод передачі сигналу

Пристрій, в якому сигнали, що надходять від датчиків, які не кодуються і не захищаються від перешкод, виготовити простіше Пристрій, в якому сигнали, що надходять від датчиків, які не кодуються і не захищаються від перешкод, виготовити простіше. З цієї причини і коштують вони значно дешевше.

Однак низька захищеність сигналу сильно знижує якість вимірювань і зручність користування такими годинами. Але вирішувати, чи витрачати гроші на більш досконалу модель, вам слід самому.

Додаткові функції

Додаткові функції

Але це лише основні параметри. Для зручності користувачів виробники оснащують спортивно-туристичні годинники різними додатковими функціями:

  • Автоматичний підрахунок калорій. Як вже було сказано, результат такого підрахунку досить умовний. Але як якийсь орієнтир може стати в нагоді.
  • Запам'ятовування історії тренувань. Ця функція необхідна дл того, щоб ви змогли оцінити ефективність своїх занять спортом. Порівнюючи результати, ви зможете більш грамотно спланувати свої тренування.
  • Тренувальні зони. В меню спортивних годин деякі виробники вводять так звані тренувальні зони, що дозволяють контролювати частоту зміни пульсу. Вони можуть вести автоматичну обробку одержуваної інформації або програмуватися в ручному режимі. У тому випадку, коли на підставі цих показників ваш годинник розраховують кількість спалених жирів, то - це скоріше маркетинговий хід, ніж реальна допомога під час тренувань. Єдиної системи розрахунку таких показників не існує. Деякі режими цих зон не під силу навіть тренованим майстрам спорту. А ось для тих, у кого проблеми зі здоров'ям, відстеження частоти зміни пульсу обов'язково.
  • Попередження про зміну зони пульсу. Воно може подаватися вібрацією і / або звуком. Така функція важлива, як для тих, у кого є проблеми зі здоров'ям, так і для ледачих, які прагнуть навантажувати свій організм по мінімуму.
  • Циклічність проведених вимірювань. Це найпоширеніша опція, що дозволяє проводити виміри циклічно, по відрізках або колам. Її зручність очевидно.
  • Зв'язок з комп'ютером. Така опція особливо зручна для тих, хто веде щоденник своїх спортивних занять на комп'ютері. Передавати дані безпосередньо набагато зручніше, ніж вводити їх самостійно.

Цей список можна продовжувати до нескінченності, оскільки фантазії маркетологів немає меж. Але серед пропонованих функцій найкраще вибрати ті, які вам дійсно потрібні.

Серед виробників розумних спортивних годин добре зарекомендували себе такі фірми, як Garmin, Beurer,   Polar   , Sigma Серед виробників розумних спортивних годин добре зарекомендували себе такі фірми, як Garmin, Beurer, Polar , Sigma. Виробляє такий годинник і Apple. Серед різноманітних моделей важко вибрати кілька кращих. До того ж вибір такого пристрою, так само як і годин, сильно залежить від особистих переваг.

Відгуки

Але якщо орієнтуватися на розміщені в інтернеті відгуки, можна скласти якусь узагальнену картину. Для цього ми скористаємося відгуками, залишеними на сайті irecommend.ru.

Такі от різні переваги. Воно і зрозуміло, кожен підходить до вибору персонального пристрою зі своїми симпатіями і можливостями.

Навіть по залишених в мережі відгуками можна зрозуміти, наскільки різноманітний світ спортивних годин і вимоги, які пред'являють до них покупці. Не в останню чергу це визначається і ціною пристрою.

Адже якщо простенький Bе urer обійдеться 3-4 тисячі рублів, то за   Garmin Forerunner   920XT доведеться викласти близько п'ятдесяти тисяч Адже якщо простенький urer обійдеться 3-4 тисячі рублів, то за Garmin Forerunner 920XT доведеться викласти близько п'ятдесяти тисяч. Як то кажуть, є до чого прагнути. І якщо початківець спортсмен може для проби придбати модель простіше і дешевше, то професійному спортсмену для його тренувань потрібен серйозний помічник.

Зрозуміло, кожен повинен вирішувати самостійно, скільки він готовий витратити на придбання спортивного годинника, і чи потрібні вони йому взагалі. Залишається лише сподіватися, що на підставі отриманих рекомендацій ви зробите правильний вибір.

Спортивні годинник з пульсомірів крокоміром і тонометром

Оцінка 5 1 голосiв

Читайте також:

Як вибрати?

Новости