США реорганізують свою армію, готуючись до війни з Росією і Китаєм

цею материал Доступний по-русски

18:28, 19 листопада 2018

світ

2798

Рішення було прийнято через звіт, в якому вказувалося, що Америка може програти війну проти іншої держави.

Ілюстрація / REUTERS

На тлі державного звіту про те, що США не вистачає глобальних ресурсів для того, щоб впоратися з Китаєм і Росією в потенційному майбутньому конфлікті, Пентагон почав затягувати паски.

Зокрема, американські військові оголосили про скорочення сил Африканського командування Збройних сил США, пише Business Insider .

«У рамках виконання Національної оборонної стратегії для збереження нашого глобального військової переваги, ми переходимо до більш ресурсно-стійкого підходу до нашої кампанії проти насильницького екстремізму», - сказала прес-секретар Пентагону Кандіс Треш.

Читайте також Washington Post: США можуть програти у війні проти Росії і Китаю

Американська армія має близько 7200 солдатів, розгорнутих в Африці. Протягом наступних кількох років Вашингтон збирається скоротити ці сили на 10%. Минулого тижня Комісія з національної оборонної стратегії Конгресу оприлюднила звіт, в якому були викладені оцінки стану американської армії. Експерти прийшли до висновку, що глобальні потреби військових і наслідки 17 років війни проти тероризму по всьому світу привели до того, що в разі початку нового конфлікту з іншою країною Америка може програти.

«Якщо США доведеться вести війну з Росією за Балтію або ж з Китаєм за Тайвань, американська армія може потерпіти воєнної поразки», - говорилося в звіті.

Однак, скорочення контингенту - це якраз протилежне тому, про що просило Африканське командування Збройних сил США.

Читайте також Business Insider: Китай зрівняється у військовій силі з США до 2035 року

Навіть до 2012 року, коли була здійснена атака на американське консульство в Бенгазі в Лівії, воно просило Вашингтон про збільшення ресурсів, зокрема, про підтримку з повітря для стримування підйому можливостей екстремістських організацій. Крім того, командування турбує масштабне фінансове присутність Росії і Китаю на Африканському континенті.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

ИноСМИ

телеграм-канал перекладів зарубіжної преси

Читати в Telegram

Новости