США не сподобалося, що перевозили «Патріот» і «Богатир»

Дві приморські компанії включені «чорний список» через Північної Кореї Дві приморські компанії включені «чорний список» через Північної Кореї   фото: з сайту sk-gudzon

фото: з сайту sk-gudzon.ru

Влада США розширили санкції проти Північної Кореї, додавши до "чорного списку" дві приморські судноплавні компанії - «Гудзон» і Primorye Maritime Logistics, повідомляє KONKURENT.RU. До переліку також включено шість суден, що належать «Гудзону» (згідно з сайтом судноплавної компанії): «Нептун», «Белла», «Богатир», «Партизан», «Севастополь», «Патріот».

Як повідомляють федеральні ЗМІ, «Гудзон» і Primorye Maritime Logistics американські власті підозрюють у співпраці з КНДР - зокрема, в здійсненні поставок до Північної Кореї продукції, імпорт якої раніше заборонили США і Рада безпеки ООН. Перераховані вище суду, на думку США, поставляли в Північну Корею нафтопродукти. Наприклад, на початку 2018 р судно «Патріот» справило дві передачі нафтопродуктів: 1500 т нафтопродуктів отримало північнокорейське судно CHONG RIM 2 і 2000 т - північнокорейське судно CHON MA SAN, йдеться в повідомленні Мінфіну США. За документами, кінцевим покупцем нафтопродуктів був північнокорейський банк Taesong Bank. Влада США внесли CHON MA SAN до списку санкцій в лютому 2018 р до списку санкцій Радбезу ООН судно було включено в березні 2018 р

Влада США внесли CHON MA SAN до списку санкцій в лютому 2018 р до списку санкцій Радбезу ООН судно було включено в березні 2018 р

«Флот - це не машина, пароплав не поставиш на стоянку»

Глава судноплавної компанії про розвиток бізнесу, фінансах і кадровому питанні

У минулому році в інтерв'ю діловому тижневику «Конкурент» співзасновник і генеральний директор СК «Гудзон» Геннадій Кононенко говорив, що «Гудзон» працює з усіма видами вантажів, включаючи небезпечний і радіоактивний сектор. Крім того, компанія перша в Росії вийшла на великоваговий ринок. Також Кононенко пояснив кризову ситуацію на міжнародному ринку: «Ставка на міжнародні перевезення впала за рахунок великої кількості флоту і спаду торгівлі. Тобто вантажу стало менше, пароплавів - більше, все дуже просто. Щоб працювати в Росії, потрібні російські прапори, на Далекому Сході їх не так багато. У літню пору вантажу вистачає, взимку, коли більша частина Далекосхідного басейну скута кригою, місцевим судновласникам доводиться виконувати міжнародні рейси, і цей час для них дуже непросте ».

Заступник міністра закордонних справ Росії Сергій Рябков вже заявив про «поганий традиції постійно звертатися до теми введення Вашингтоном санкцій відносно Росії під фальшивими приводами». «Як водиться, ніяких доказів і обґрунтувань, одні злісні інсинуації. Діють за принципом «чим гірше, тим краще». Про який оздоровленні двосторонніх російсько-американських відносин ведуть мову в Вашингтоні? При цьому США «роблять замах» на те, щоб продавити свою антісеверокорейскую лінію через профільний комітет РБ ООН, наполягають на розширенні його санкційних списків. Чи не вийде », - наводяться слова Рябкова на офіційному сайті МЗС РФ.

Раніше через північнокорейських санкцій в «чорний список» потрапили ТОВ «Профінет» і її генеральний директор Василь Колчанов (м Находка). Компанія займається комплексним і оперативним обслуговуванням суден, що заходять в порти Находка, Східний, Владивосток і Слов'янка. На думку американської влади, «Профінет» надавав портові послуги не менше шести разів північнокорейським судам, в тому числі судам, щодо яких раніше були введені санкції, - CHON MYONG 1 і RYE SONG GANG 1.

На думку американської влади, «Профінет» надавав портові послуги не менше шести разів північнокорейським судам, в тому числі судам, щодо яких раніше були введені санкції, - CHON MYONG 1 і RYE SONG GANG 1

МЗС РФ прокоментував американські санкції проти компанії з Примор'я

«Це спроба« покарати »нашу країну за її принципову позицію по північнокорейському сюжету»

У минулому році Мінфін США включив в «чорний список» через КНДР Михайла Піскліна, засновника двох владивостоцьких фірм - ТОВ «Воркстейшен» і ТОВ «Скай Девелопмент». Крім того, в список потрапили Рубен Киракосян, Андрій Сербін і Ірина Хьюіш, а також російська компанія «Гефест-М» і кілька фірм з КНР, Сінгапуру і Намібії. Тоді було оголошено, що компанія «Гефест-М» і її директор Киракосян були залучені в поставки металів північнокорейської компанії Korea Tangung Trading Corporation, яка раніше була під санкціями США і ООН через свою роль в ядерній і ракетній програмах КНДР.

Крім того, Пісклін, Сербін і Хьюіш, а також дві базуються в Сінгапурі компанії, Transatlantic Partners і Velmur Management, були залучені в поставки палива в КНДР. Зокрема, Пісклін, пов'язаний з Transatlantic Partners, співпрацював з північнокорейським банком Daesong Credit Development Bank з метою придбання КНДР палива.

Про який оздоровленні двосторонніх російсько-американських відносин ведуть мову в Вашингтоні?

Новости