США призупинили безмитне ввезення 155 видів українських товарів

Офіс торгового представника США призупинив для 155 видів українських товарів дію Генералізованої системи преференцій.

Про це сьогодні повідомила прес-служба Мінекономрозвитку .

Як відомо, Генералізована система преференцій дає можливість безмитного ввезення на територію США понад 3 500 видів товарів з України. Під дію обмеження потрапили 155 видів товарів, зокрема, деякі продукти харчової, легкої, деревообробної промисловості, машинобудування, деякі електроприлади.

З повним переліком товарних груп, які з 26 квітня не користуються правом безмитного ввезення на територію США можна ознайомитися за засланні .

З повним переліком товарних груп, які з 26 квітня не користуються правом безмитного ввезення на територію США можна ознайомитися за   засланні

Мінекономрозвитку знаходиться в постійному діалозі з урядом США і працює над вирішенням проблеми. У той же час, зняття обмежень в рамках Генералізованої системи преференцій в значній мірі залежить від прийняття Верховною Радою України проекту закону №7466, відомого як законопроект "Про організації колективного управління".

Читайте також: У Мінекономіки прокоментували "урізання" торгових преференцій з боку США

Проект закону №7466 розробило Мінекономрозвитку. Його мета - встановлення в Україні ефективної та прозорої системи колективного управління майновими правами в сфері авторського права і суміжних прав.

1 березня Верховна Рада України підтримала законопроект в першому читанні. 19 квітня народні депутати почали розгляд цього законопроекту у другому читанні і продовжать його розгляд на наступних засіданнях.

Новости