Стягнення комісій (повернення комісій по кредитах)

  1. Чому Вам вигідно почати процес стягнення комісій (повернення комісії):
  2. Ви готові почати повернення комісій по кредиту Єкатеринбург?
  3. Зразок позовної заяви про стягнення незаконної комісії за ведення позикового рахунку
  4. Позовна заява про повернення комісії за ведення позикового рахунку

Стягнення комісій (повернення комісій по кредитах) з банку тепер можливо - закон про захист прав споживача встав на сторону позичальників в боротьбі з неправомірно нарахованих банківських комісій. Якщо ви не знаєте, що існує можливість отримати з банку, в якому ви кредитувалися, частину своїх грошей, вас турбує той факт, що ваші гроші можна забрати у банку, прочитайте цю статтю. В наш час, взявши кредит, ви платите не тільки відсотки по основному боргу, а й нав'язані вам «необхідні» опції і комісії, від яких неможливо відмовитися при видачі грошей. Наш кредитний адвокат буде вашим помічником в боротьбі з банком за повернення комісії за видачу кредиту, зменшення пені в судовому порядку , Вирішенні іншої проблеми позичальника (созаемщика).

зменшення пені в судовому порядку

Чому Вам вигідно почати процес стягнення комісій (повернення комісії):

  • Величезна кількість банків пропонує всілякі позики на «вигідних умовах». Від громадян багато чого не вимагають: паспорт, довідки про доходи, - і з Вами вже готові підписати кредитний договір. Давайте розберемося, що ж ховається в цьому документі.
  • Банк, як правило, під час видачі позикових грошей включає те, що Вам не потрібно: ведення позикового рахунку, комісії за видачу кредиту, страхування життя, карту з її необхідним обслуговуванням. Все це веде до збільшення платежу по кредиту і великим виплат на користь позикодавця. Без грамотно вибудуваної лінії в напрямку захист від банків буває не обійтися.
  • Але більш того обурює, як банки нараховують заборгованість, вони нахабно порушують права позичальників, ситуація схожа на кабалу! У цьому немає ніякої провини позичальника, сама кредитна організація встановлює штрафи несумірні порушеному зобов'язанням!
  • Просто так відмовитися від усіх цих непотрібних зборів і штрафів неможливо, доводиться звертатися до суду. Претензія в банк про повернення комісії залишається без задоволення ... Чому в суд? Та тому, що банк добровільно не визнає незаконність свого становища. А це означає, що доведеться подавати позов. Наприклад, якщо сума незаконної комісії по кредиту не перевищує 50 000 рублів, необхідно звернутися до мирового суду, подати заяву на повернення комісії, якщо сума більше 50 000 рублів - в районний суд. При собі також необхідно мати кредитний договір, квитанції, що підтверджують оплату платежів по кредиту, виписку з банку (запитувану в банку).

Звичайно, можна спробувати вирішити це питання, звернувшись безпосередньо в банк, відправивши вимога про повернення комісії незаконно стягнутої (повернення незаконних комісій). Але як показує практика, кредитні організації найчастіше ігнорують такі вимоги, або дають стандартну відповідь про те, що під час підписання договору Ви були ознайомлені і згодні з усіма його умовами, отже, вона не зобов'язана погоджуватися з пред'явленими претензія. Вони з погоджуються з позичальником лише процедурі реструктуризація боргу за кредитом тому даний процес будується на взаємовигідних умовах, а стягнення комісії - має лише позитивний ефект для Вас.

Ходити по інстанціях, збирати необхідні документи не кожному представляється можливим. Робити це потрібно в будній день, коли багато хто зайнятий на роботі. Та й поїздки по місту забирають час, сили і терпіння.

Крім того, щоб правильно скласти позовну заяву з вимогою повернення банківських комісій, яке суд прийме на розгляд, необхідні юридичні знання і кваліфікований фахівець.

Ви готові почати повернення комісій по кредиту Єкатеринбург?

Для того щоб не затягувати з грошовим відшкодуванням по кредиту, наші фахівці нададуть Вам професійну підтримку. У нашій практиці є безліч справ по спорах з банком та іншими кредитними організаціями, як з питань платежів, так і заборгованості за договором.

Щоб боротися з банком, ми пропонуємо зустрічні вимоги щодо стягнення незаконних неустойок, страховок, застосовуємо ст. 333 ГК РФ, що передбачає законодавчу можливість знизити стягуваної суми. Тобто, поки діє кредитний договір, вживаємо заходів щодо суттєвого зменшення суми за допомогою визнання комісії незаконною.

Також в нашій компетенції з'ясувати правильність розрахунку банку і вирішити питання про його перегляд. Більш того, ми можемо заявити вимогу про те, щоб кредитний договір визнали вже виконаним.

Щоб Ваші наміри були реалізовані в позитивну сторону для Вас, ми здійснюємо ряд значущих процедур: аналізуємо ваші документи, пов'язані з отриманням кредиту (наш напрямок консультація юриста по кредитам за посиланням), а також з утриманням комісії банком (розглядаємо кредитний договір, графік погашення заборгованості, документи про платежі та інші важливі папери). Готуємо, складаємо і направляємо в кредитну організацію претензію із запитом про повернення утриманої комісії незаконним способом. Формуємо і направляємо до суду позов про стягнення комісії за видачу кредиту, а також представляємо Ваші інтереси в судових засіданнях. Після рішення суду на вашу користь отримуємо виконавчий лист і направляємо його в банк для повернення ваших коштів.

Спори по кредитних взаємин, які не раз потрапляли в адвокатську практику наших адвокатів по кредитним завданням:

  1. Спори в суді з питання визнання кредитного договору виконаним;
  2. Спори в суді з питань банківської комісії (повернення комісій банків);
  3. Інші спори з кредитними організаціями, в тому числі спори з банком .

Також наше Адвокатське бюро готовий допомогти Вам під час виконавчого провадження Також наше Адвокатське бюро готовий допомогти Вам під час виконавчого провадження. Домогтися якнайшвидшого виконання рішення суду зовсім нескладно, якщо Ви звернетеся за допомогою до професіоналів своєї справи.

Вам не доведеться витрачати свій час, ризикувати роботою, псувати собі нерви. Більш того, повернете деяку суму грошей, яку з Вас незаконно взяли при отриманні кредиту, а так само компенсуєте моральну шкоду. Знаючи своє право, в майбутньому ви зможете не платити зайвих грошей, відновіть справедливі відносини між Вами і банком, а також вдячний його сумлінно вести справи щодо Вас.

Зразок позовної заяви про стягнення незаконної комісії за ведення позикового рахунку

В Ленінський районний суд міста Єкатеринбурга

Свердловської області

позивач:

Ч.

відповідач:

ВАТ «Уральський банк реконструкції та розвитку»

Єкатеринбург, вулиця Сакко і Ванцетті, будинок 67, а / я 840

Позовна заява про повернення комісії за ведення позикового рахунку

Між мною і відповідачем було укладено кредитну угоду, згідно з яким мені були надані грошові кошти в розмірі 200 000 рублів.

Згідно з додатком до зазначеним кредитним договором «Розрахунок повної вартості кредиту» позичальник сплачує кредитору комісію за розрахунково-касове обслуговування при супроводі кредиту в розмірі 6 000 рублів, комісію за відкриття і ведення карткового рахунку в розмірі 400 рублів. Так само, згідно з наданим позичальнику банком графіку погашення заборгованості з даного кредитного договору щомісячно позичальник сплачує комісію в розмірі 1 000 рублів.

Згідно зі статтею 16 Закону Російської Федерації «Про захист прав споживачів» умови договору, що ущемляють права споживачів в порівнянні з правилами, встановленими законами або іншими правовими актами Російської Федерації у сфері захисту прав споживачів, визнаються недійсними. Забороняється обумовлювати набуття одних товарів (робіт, послуг) обов'язковим придбанням інших товарів (робіт, послуг).

З пункту 2 статті 5 Федерального закону «Про банки і банківську діяльність» слід, що розміщення залучених банком коштів у вигляді кредитів здійснюється банківськими організаціями від свого імені і за свій рахунок.

Положенням «Про правила ведення бухгалтерського обліку в кредитних організаціях, розташованих на території РФ», затвердженим ЦБ РФ 05.12.2002г. № 205-П передбачені дії, які повинен здійснити банк для створення умов надання та погашення кредиту (кредиторська обов'язок банку), зокрема, відкриття і ведення позикового рахунку.

Рахунок з обліку позичкової заборгованості (позичковий рахунок) відкривається для цілей відображення заборгованості позичальника банку за виданими позиками і є способом бухгалтерського обліку грошових коштів, не призначений для розрахункових операцій. При цьому відкриття балансового рахунку для обліку позичкової заборгованості є обов'язком кредитної організації на підставі пункту 14 статті 4 Федерального закону «Про Центральний банк Російської Федерації (Банці Росії)» від 10.07.2002г. № 86-ФЗ, відповідно до якої Банк Росії встановлює правила бухгалтерського обліку і звітності для банківської системи РФ.

Відповідно до законодавства, що регулює банківську діяльність, позичкові рахунки є обов'язковими і використовуються для відображення в балансі банку утворення і погашення позичкової заборгованості, тобто операцій з надання позичальникам і поверненню ними грошових коштів (кредитів) відповідно до укладених кредитних договорів (інформаційний лист Центрального банку Росії «Узагальнення практики застосування Федерального закону« Про протидію легалізації (відмиванню) доходів, одержаних злочинним шляхом, і фінансуванню тероризму »від 29.08.2003р. № 4).

Із зазначених вище положень випливає, що відкритий позичковий рахунок служить для відображення заборгованості позичальника банку за виданою позикою і є способом бухгалтерського обліку грошових коштів, але не є банківським рахунком за змістом глави 45 Цивільного кодексу Російської Федерації.

КОРИСНО: дивіться відео і дізнаєтеся, чому будь-який зразок позову, скарги краще складати з нашим адвокатом, пишіть питання в коментарях ролика, підписуйтесь на канал YouTube

Таким чином, до позичкових рахунках не можуть застосовуватися закріплені в Цивільному кодексі Російської Федерації правила, які стосуються договору банківського рахунку, а обслуговування позикового рахунку не може бути кваліфіковано як самостійна послуга і відповідно не повинна додатково оплачуватися.

В укладеному між мною і відповідачем кредитному договорі є умова про сплату позичальником комісії за розрахунково-касове обслуговування при супроводі кредиту в розмірі 6 000 рублів і комісії за відкриття і ведення карткового рахунку в розмірі 400 рублів.

Відповідно до статті 1102 Цивільного кодексу Російської Федерації особа, яка без встановлених законом, іншими правовими актами або угодою підстав придбало або зберегло майно (набувач) за рахунок іншої особи (потерпілого), зобов'язана повернути останньому безпідставно придбане або заощаджене майно (безпідставне збагачення).

Стягнення даних комісій не грунтується на чинній системі правових актів Російської Федерації, більш того - входить в протиріччя з положеннями федерального законодавства, а значить, є марна збагаченням і підлягає поверненню споживачеві.

Також, щомісяця на користь банку позичальником підлягає сплаті комісія в розмірі 1 000 рублів. На сьогодні ця комісія сплачена мною в розмірі 46 000 рублей.

В силу пункту 1 статті 819 Цивільного кодексу Російської Федерації за кредитним договором банк або інша фінансова установа (кредитодавець) зобов'язується надати грошові кошти (кредит) позичальникові у розмірі та на умовах, передбачених договором, а позичальник зобов'язується повернути отриману грошову суму і сплатити відсотки на неї .

Наведене положення закону вказує, що за користування кредитом позичальником підлягають сплаті лише відсотки на суму позики, що виключає право кредитора на встановлення інших обов'язкових платежів за укладеним кредитним договором, в тому числі щомісячної комісії. При відсутності законного права на придбання даного майна у вигляді сплачених грошових коштів воно підлягає поверненню споживачеві як безпідставне збагачення.

Наведене вище вказує на невідповідність положень кредитного договору в частині справляння одноразових комісій за розрахунково-касове обслуговування при супроводі кредиту, за відкриття і ведення карткового рахунку, щомісячних комісій з положеннями Цивільного кодексу Російської Федерації і Закону Російської Федерації «Про захист прав споживачів», внаслідок чого в зазначеній частині кредитну угоду є нікчемним.

Дані норми вказують на те, що наслідком недійсності положень кредитного договору в частині справляння одноразових комісій за розрахунково-касове обслуговування при супроводі кредиту, за відкриття і ведення карткового рахунку, щомісячних комісій є обов'язок банку повернути придбане майно - грошові кошти в розмірі 52 400 рублів.

Згідно зі статтею 98 Цивільного кодексу Російської Федерації стороні, на користь якої ухвалено рішення, суд присуджує з другої сторони понесені нею і документально підтверджені судові витрати.

З питання неправомірних дій банку я консультувалася в Адвокатському бюро «Кацайліді і партнери», за що мною було сплачено 500 рублів.

  • За складання справжнього позовної заяви мною сплачено 1 000 рублів.
  • За оформлення довіреності мною було сплачено 1 200 рублів.
  • Оплата на території представника мною було сплачено 7 000 рублів, які в силу статті 100 Цивільного процесуального кодексу Російської Федерації так само підлягають відшкодуванню.

На підставі викладеного, керуючись статтями тисячі сто дві, 819, 168, 167 Цивільного кодексу Російської Федерації, статтями 15 і 16 Закону Російської Федерації «Про захист прав споживачів», статтями 98, 100, 131, 132 Цивільного процесуального кодексу Російської Федерації, пунктом 4 частини 2 статті 333.36 Податкового кодексу Російської Федерації, пунктом 2 статті 5, пунктом 14 статті 4 Федерального закону «Про банки і банківську діяльність», пунктами 45 і 46 Постанови Пленуму Верховного Суду Російської Федерації «Про розгляд судами цивільних справ за спо рам про захист прав споживачів »,

ПРОШУ:

  • Визнати недійсним кредитний договір в частині справляння одноразових комісій за розрахунково-касове обслуговування при супроводі кредиту, за відкриття і ведення карткового рахунку.
  • Стягнути з Відкритого акціонерного товариства «Уральський банк реконструкції та розвитку» на користь Позивача грошові кошти, сплачені позивачем в якості комісій за розрахунково-касове обслуговування при супроводі кредиту.
  • Стягнути з Відкритого акціонерного товариства «Уральський банк реконструкції та розвитку» на користь Позивача штраф за незадоволення вимог споживача в добровільному порядку в розмірі 50% від присудженої суми на користь споживача.
  • Стягнути з Відкритого акціонерного товариства «Уральський банк реконструкції та розвитку» на користь Позивача компенсацію моральної шкоди в розмірі 10 000 рублів.
  • Стягнути з Відкритого акціонерного товариства «Уральський банк реконструкції та розвитку» на користь Позивача судові витрати в розмірі 9 700 рублів.

Додаток:

  1. Копія справжнього позовної заяви;
  2. Копія довіреності;
  3. Копія кредитного договору (в двох примірниках);
  4. Копія розрахунку повної вартості кредиту (в двох примірниках);
  5. Копія графіка погашення заборгованості (в двох примірниках)
  6. Копія квитанцій про погашення заборгованості за кредитним договором (в двох примірниках);
  7. Копія поштової квитанції про направлення претензії на адресу відповідача (в двох примірниках);
  8. Копія квитанції нотаріуса (в двох примірниках);
  9. Копія претензії, спрямована на адресу відповідача (в двох примірниках).
  10. Копія угоди про надання юридичної допомоги (в двох примірниках);
  11. Копія квитанцій АБ «Кацайліді і партнери» (в двох примірниках)

Дата, підпис

Читайте ще з питань роботи нашого кредитного адвоката:

переможете спори за кредитними договорами за допомогою нашого адвоката

Усе про заборгованість перед банком за посиланням

Почніть повернення страховки по кредиту Убрир вже сьогодні

PS: якщо Ви не знайшли відповідь - напишіть нашому адвокату і ми постараємося вирішити Ваше питання:

Чому в суд?
Ви готові почати повернення комісій по кредиту Єкатеринбург?

Новости