Стала доступна карта Європи з забороною на радар-детектори

У переважній більшості європейських країн категорично заборонено використання радар-детектора, в простолюдді іменованого «антирадар». Експерти представили карту держав Євросоюзу, в яких «антирадари» строго під забороною.

У деяких європейських країнах представник дорожньої поліції може собі дозволити виписати штраф не тільки за встановлений в автомобілі «антирадар», а й у разі його виявлення, наприклад, в бардачку. Ще можна нарватися на штраф, якщо на склі є відмітки від присосок. В даному випадку поліцейські багатьох європейських країн можуть перевірити автомобіль, і виписати протокол в разі виявлення «антирадара».


В Австрії та Швейцарії мінімальна сума стягнення за наявний в машині радар-детектор - 4 тисячі євро. У Люксембурзі ж крім виплати порушником суми в 5 тисяч євро, його цілком можуть визначити за ґрати. У Нідерландах можна відбутися значно дешевше - 250 євро, до того ж ще й конфіскують «антирадар». А Ось в Німеччині, незважаючи на найнижчий розмір штрафу в 75 євро, водія можуть позбавити прав.
Але є і приємна складова - практично у всіх країнах колишнього СРСР «антирадарами» користуватися можна без побоювання. Також прилади дозволені на території Литви, Чехії та Великобританії.

Новости