Стало відомо, коли з'явиться безпілотний вантажівка КАМАЗ

Зовсім недавно в Известиях з'явилося повідомлення, що повноцінний ходової зразок самоврядного автомобіля КАМАЗ з'явиться лише до 2025 року, тобто на три роки пізніше запланованого.

Зараз над новим програмним забезпеченням безпілотника активно працюють фахівці російської компанії Cognitive Technologies. Зокрема, машину навчили додатково розпізнавати ще чотири десятки дорожніх знаків.

Читайте також:

Перший ходової зразок безпілотника створили на базі всюдихода
КамАЗ-5350 (6х6). Машина обладнана оптичним далекоміром, відеокамерами та іншої електронікою. Безпілотник бачить перешкоди, в тому числі пішоходів, і може навіть входити в повороти. Максимальна швидкість на даний момент обмежена 60 км, ч, однак її планують довести до 80, а то і до 90 км / ч.

Максимальна швидкість на даний момент обмежена 60 км, ч, однак її планують довести до 80, а то і до 90 км / ч

Перший ходової зразок безпілотника створили на базі всюдихода
КамАЗ-5350 (6х6)

На даний момент, Камський безпілотник обкатують на полігоні в Ногінську, а ось на дороги машину обіцяють випустити в 2018 році. Однак від випробувань до початок серійного виробництва самоврядного вантажівки КАМАЗ пройде ще як мінімум кілька років.

Читайте також:

Те що на КАМАЗі активно працюють над безпілотними автомобілями стало відомо ще в 2015 році. У нову програму було вкладено понад 300 млн. Рублів. Повідомлялося, що впровадження таких машин буде поетапним: спочатку з'являться системи допомоги водієві, потім автопілот для машин на закритих територіях, а повноцінний безпілотник десь до 2022 року. Потім інформацію про проект для журналістів закрили .

Нові секрети КАМАЗа

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Новости