Стаття 176. Вихідні допомоги. При розірванні трудового договору в зв'язку з ліквідацією організації, скороченням чисельності або штату працівників звільненим працівникам виплачується вихідна допомога в розмірі середнього місячного заробітку.

  1. Наступна стаття »

При розірванні трудового договору в зв'язку з ліквідацією організації (пункт 1 статті 79) за звільненим працівником зберігається його середня місячна заробітна плата на період працевлаштування, але не більше трьох місяців з дня звільнення (із заліком вихідної допомоги).
При розірванні трудового договору у зв'язку зі скороченням чисельності або штату працівників (пункт 2 статті 79) за звільненим працівником зберігається його середня місячна заробітна плата на період працевлаштування, але не більше двох місяців з дня звільнення (із заліком вихідної допомоги) і, як виняток , протягом третього місяця з дня звільнення за рішенням органу служби зайнятості населення за умови, якщо працівник завчасно (в двотижневий термін після звільнення) звернувся в цей орган і не був ним працевлаштований.
Вихідна допомога в розмірі двотижневого середнього заробітку виплачується працівникам при розірванні трудового договору в зв'язку:
з невідповідністю працівника займаній посаді або виконуваній роботі внаслідок стану здоров'я, що перешкоджає продовженню даної роботи (підпункт "а" пункту 3 ст. 79);
із закликом працівника на військову або її заміняє альтернативну цивільну службу (пункт 1 ст. 82);
з поновленням на роботі працівника, який раніше виконував цю роботу (пункт 2 ст. 82).
Трудовим договором або колективним договором можуть встановлюватися інші випадки виплати вихідної допомоги, а також підвищені розміри вихідної допомоги.

Наступна стаття »
До тексту закону »
При розірванні трудового договору в зв'язку з ліквідацією організації (пункт 1 статті 79) за звільненим працівником зберігається його середня місячна заробітна плата на період працевлаштування, але не більше трьох місяців з дня звільнення (із заліком вихідної допомоги)

Читайте також

Популярні документи

Новости