Статті. Як вкоротити браслет на годиннику CASIO.

  1. Інструкції щодо зменшення розміру металевих браслетів CASIO

16.11.2018

Коли мова заходить про часові брендах, ставлять на перше місце при розробці виробів перш за все корисну функціональність, ергономічність і ремонтопридатність, то близько 45-ти років CASIO - одна з таких марок. Випускаючи щорічно десятки мільйонів годин, інженери-конструктори CASIO ніколи не обходили стороною і такий важливий для кожного споживача питання, як зручність підгонки браслета годин під індивідуальний розмір зап'ястя.

У попередній статті « Як зменшити розмір ремінця годин »Ми вже досить докладно описали методику укорочення браслетів, що мають найбільш поширені типи кріплення ланок. А так як наручний годинник CASIO мають нехай і не дуже значні, але все ж характерні особливості кріплення ланок браслета, то ми вирішили доповнити цю тему ще однієї окремою статтею.

Інструкції щодо зменшення розміру металевих браслетів CASIO

  1. Перед початком робіт забезпечте на столі добре освітлену робочу зону і підкладіть лист світлої паперу або тканинну підкладку, щоб легко можна було побачити дрібні деталі кріплення, а також захистити ланки браслета від затирання об поверхню столу.
  2. Якщо розмір браслета вимагає лише незначної корекції, то для регулювання його довжини можна скористатися додатковими посадочними отворами на пряжці застібки. Перемістивши на кілька позицій ближче до фіксатора застібки, можна зменшити його до необхідного розміру (див. Малюнок).

  3. У разі, коли регулюванням на пряжці застібки домогтися потрібного розміру браслета не вдається, рекомендуємо спочатку роз'єднати його в місці кріплення до застібці для більш вільного доступу до знімних ланкам браслета. При віджиманні спрінгбара і від'єднанні половинки браслета будьте обережні, щоб пружинка, яка перебуває всередині спрінгбара, що не виштовхнула його за межі робочого стола.
  4. Як тільки браслет рассоедінён, можна приступати до зніманню «зайвих» ланок. Ці ланки спеціально маркуються за допомогою стрілок, нанесених з внутрішньої сторони і показують, в який бік виштовхуються з'єднувальні штифти, L-піни або відтягувати спрінгбари.
    Тепер про відповідні маніпуляції для кожного із способів кріплення.
    1. З'єднання прямими штифтами (шпильками)
      Знімні ланки в подібному з'єднанні браслета виштовхуються (в напрямку стрілки) за допомогою штовхача з наконечником трохи тонше, ніж діаметр отвору в ланці. Щільно притискаючи браслет до столу, спочатку виштовхуєте штифт з залишається ланки, а потім штифт з видаляється ланки. Для більш зручного захоплення виштовхнутих з посадочних гнізд головок штифтів використовуйте невеликі плоскогубці. Після звільнення браслета від вилучених ланок частини браслета з'єднуються і фіксуються правильно зорієнтованим штифтом. (Див. Рис.)


    2. З'єднання L-пинами
      Тут знімні ланки виштовхуються (в напрямку стрілки) за допомогою викрутки з шириною жала кілька вже, ніж паз для виштовхування L-Піна. Щільно притискаючи браслет до столу, спочатку виштовхуєте пластинчастий пін з залишається ланки, а потім пін з видаляється ланки. Уже виштовхнуті з посадочних гнізд L-піни зручно виймати з допомогою невеликих плоскогубців. Далі роз'єднані частини браслета змикаються, а L-піни вставляються назад в браслет. (Див. Рис.)




    3. з'єднання спрінгбарамі
      На наш експертний погляд це один з найбільш зручних для підгонки браслетів спосіб кріплення ланок. Дане кріплення в основному характерно для металевих браслетів в годиннику колекції G-Shock.
      Зверніть увагу на те, що тільки дві ланки, що примикають з кожної зі сторін корпусу, незнімні. Решта ж можуть бути досить легко вилучені з браслета за допомогою невеликої викрутки з вузьким жалом. Головне тільки вміло пристосуватися до роботи, щоб уникнути ситуації, коли підпружинені спрінгбари можуть відлетіти далеко за межі робочого стола. :-)




      Увага! Не забуваємо про ексклюзивне раді від ДЕКА!
      Якщо зап'ясті дуже вузьке, а застібка без пряжки НЕ рівнобічна «метелик», то рекомендуємо з частини браслета, яка примикає до корпусу з боку «6 годин», знімати на кілька ланок більше, ніж з протилежного, під якою розташовується складаюча частина застібки. Домагаючись того, щоб саме внутрішня її частина була симетрична по відношенню до задньої кришки годин (див. Рис.).

  5. Після складання укороченого браслета робите примірку годин. І в разі, якщо зняли менше ланок, ніж необхідно для їх комфортної посадки на руку, видаляєте ще одна ланка або більше, не забуваючи дотримуватися симетричність розташування задньої кришки і внутрішньої частини складається застібки. При цьому також перевіряєте: чи не занадто туго сидить браслет - між браслетом і зап'ястям повинен проходити як мінімум мізинець.
  6. Тепер проводите заключний етап складання укороченого браслета. Для цього необхідно акуратно заштовхнути всередину посадочних місць головки шплінтів або L-піни, щоб вони не виступали над бічною гранню браслета. Це можна зробити за допомогою невеликого молоточка, або просто натиснувши браслетом на рівну тверду, але ні в якому разі не на фарбовану або лаковану (!) Поверхню.
  7. Зняті ланки браслета збираєте, не забуваючи про всі наявні сполучних елементах, упаковуєте в поліетилен і ховаєте в коробку для годин або в інше надійне місце.

***

Сподіваємося, шановні читачі, що наші поради істотно допоможуть Вам успішно впоратися з браслетами годин CASIO.

Але, як завжди, працюючи з інструментами, будьте обережні, щоб не подряпати ні себе, ні години з браслетом, ні робочий стіл. А якщо раптом щось застрягло, заїло або загубилося (наприклад, полетів спрінгбар), ми все-таки рекомендуємо звернутися в Сервісний центр ДЕКА або до продавців-консультантів Торгової мережі ДЕКА. Ми завжди готові запропонувати Вам нашу професійну підтримку в будь-яких часових питаннях!


Новости