Статті :: Промислові роз'єми. Правильний вибір.

  1. Промислові роз'єми є частиною комплексної програми АББ з випуску високоякісного низьковольтного обладнання...
  2. Висока якість
  3. висока надійність
  4. повна безпека
  5. «Годинник» за стандартом МЕК / IEC 60 309-2

Промислові роз'єми є частиною комплексної програми АББ з випуску високоякісного низьковольтного обладнання промислового та побутового призначення, що використовується в різних галузях промисловості, будівництві, а також при випуску комплектного обладнання.

ABB Cewe-Control виробляє вилки і розетки промислового призначення вже більше 60 років на заводі, розташованому в м Нючепінг, Швеція. Багатий досвід в області розробки і виробництва вилок і розеток промислового призначення дозволяє АББ випускати широку номенклатуру високоякісних і надійних виробів ергономічній конструкції, розрахованих на номінальний струм до 125 А і напругу до 690 В і пройшли сертифікаційні випробування на відповідність вимогам МЕК / IEC.

Конструкція виробів і матеріали, що використовуються для їх виготовлення, безперервно удосконалюються з метою найбільш повного задоволення вимог замовників, безпеки застосування і врахування екологічних вимог.


Випускаються АББ вилки і розетки промислового призначення - це вироби, розраховані на експлуатацію в промислових умовах, де особливо важливим є висока безпека, довговічність, надійність і рентабельність для кінцевого користувача.

  • Безпека - всі вироби проходять випробування і сертифікацію в незалежних випробувальних лабораторіях.
  • Довговічність - вибір матеріалів, що володіють високою стійкістю в екстремальних умовах експлуатації
  • Рентабельність - конструкція забезпечує зручність і легкість монтажу.

У лінійці що випускаються АББ вилок і розеток промислового призначення завжди знайдуться вироби, що задовольняють вимогам будь-якого замовника. АББ - це єдиний постачальник всього необхідного електротехнічного обладнання, доступний в будь-якій точці світу.

універсальність застосування

Залежно від умов експлуатації потрібні різні вироби. Для полегшення вибору виробів, які повністю відповідають вимогам замовника, вся номенклатура продукції, що випускається умовно розділена на 3 категорії. Проте всі ці категорії об'єднує одна загальна властивість - безпека!

Для спрощення вибору все вироби в основному каталозі також розміщені відповідно до 3 категоріями. При виборі радимо орієнтуватися по цим трьом символам.

  • Вибирайте роз'єми категорії «Critical & Safe», коли забезпечення вищого рівня безпеки вимагає застосування додаткових вбудованих захисних пристроїв.
  • Вибераєте вироби категорії «Tough & Safe» для найбільшої відповідності роботі у важких умовах.
  • Виберіть продукти категорії «Easy & Safe» для тих застосувань, де потрібно зручна і проста в роботі продукція, що поєднує надійність і функціональність з ергономічним дизайном.

Висока якість

Всі вилки і розетки промислового призначення відповідають найсуворішим вимогам до якості. Частина з них, призначена для експлуатації в важких умовах, виготовляється з високоміцного пластика PBT (ПБТФ), полібутилентерефталат, частина - з металу. Одні володіють розширеними можливостями, інші використовуються тільки за своїм прямим призначенням. Ми можемо задовольнити запити найвимогливіших замовників.

висока надійність

Використання вилок і розеток промислового призначення дозволяє значно збільшити час безвідмовної роботи обладнання і уникнути незапланованих перерв в подачі живлення, при цьому забезпечується висока ступінь гнучкості і відповідності умовам застосування.

повна безпека

Безпека застосування має найважливіше значення. При виборі вилок і розеток АББ зводиться до мінімуму ризик коротких замикань. А також забезпечується максимальна безпека для всіх, хто знаходиться поруч з обладнанням.

Промислові роз'єми АББ - повне пропозицію

  • Сертифіковані на відповідність МЕК / IEC 60 309-1, -2, -4.
  • Діапазон від 16 А до 125 А.
  • Ступінь захисту IP 44 (бризгозахищеність) і IP67 (пиловологозахищені).
  • Самоочищаються і калібровані контакти, що забезпечують точність величини контактного тиску, висока якість виробів і тривалий термін їх служби.
  • У качанах і розетках на ток 63 і 125 A власники гнізд і контактів виконані з поліаміду, армованого скловолокном.
  • У виробах категорій «Critical & Safe», а також «Tough & Safe» все зовнішні гвинти виготовлені з нержавіючої сталі.
  • Чітке маркування призначення висновків зсередини і на передній частині виробів.
  • Розетки із захисним блокуванням і вимикачем призначені для вертикального або горизонтального монтажу.

«Годинник» за стандартом МЕК / IEC 60 309-2

Відповідно до стандарту CEE / IEC повинна бути виключена можливість електричного з'єднання різного обладнання з незбіжним кількістю полюсів, з неоднаковим напругою, частотою або номінальним струмом. Кругова діаграма у вигляді годинника наочно ілюструє, як це реалізовано. Положення гнізда заземлення щодо ключа роз'єму по-різному залежно від напруги і частоти. Ключ гніздовий частини роз'єму завжди розташований в крайньому нижньому положенні, т. Е. В положенні «6 годин" по умовному циферблату, аналогічному часовому.

Крім того, для спрощення розпізнавання пристроїв, розрахованих на роботу при відповідному напрузі і частоті, використовується колірне кодування. Габарити роз'ємів також залежать від номінального струму. Відповідно до вимог стандартів CEE / IEC контакти вилок і гнізд у виробах з різною кількістю полюсів повинні розташовуватися на різній відстані один від одного, а контакт заземлення та його гніздо має бути більшого розміру, ніж інші контакти і гнізда. Такий стандарт прийнятий з метою підвищення безпеки при роботі з промисловими роз'ємами.

Пояснення типового коду

Приклад 4 16 P 6W:

4 = число полюсів, 16 = ном. ток, А, P = тип, 6 = положення гнізда заземлення відповідно до «годинами» (див. рис. вище),

W = ступінь захисту.

Число полюсів:

2 2P + E

3 3P + E

4 3P + N + E>

Номінальний струм, А

16 16 A

32 32 A

63 63 A

125 125 A

Тип

P Кабельна вилка

C Кабельна розетка

RS Розетка для монтажу на поверхню

R Розетка для прихованої проводки

BS Вилки для монтажу на поверхню

B Вилки для прихованої проводки

Ступінь захисту

без відміток IP44 бризгозахищеність

W IP67 пило-, вологозахищені

WH IP67 пило-, вологозахищені, для застосування в тяжких умовах

Новости