Стиль Марлен Дітріх в деталях

  1. Секрети стилю Марлен Дітріх
  2. Знакові деталі образів ікони стилю

«Елегантність - кілька затерте слово.

Перш за все, це спосіб життя »

Марлен Дітріх

Марлен Дітріх створювала неординарні, але по-особливому жіночні образи своїх героїнь у чорно-білому кінематографі. І в реальному житті неабияка актриса відрізнялася неповторною оригінальністю, що яскраво проявлялося в нарядах зірки - симбіозі класики, богеми і епатажу. Саме Марлен в числі небагатьох жінок наважилася носити чоловічий костюм і «голе» плаття. Хоча в ті дні подібне вважалося неприпустимим для світських дам, кінодіва не відмовилася від своїх революційних переваг в одязі, а навіть звела їх у ранг культу, додавши нові авторські штрихи. Чим же цікавий стиль Марлен Дітріх? Чому багато жінок прагнуть наслідувати його і сьогодні?

Секрети стилю Марлен Дітріх

Актриса була найкращим для себе стилістом, перфекціоністкою в постійному пошуку нових, оригінальних ідей і деталей для майбутніх образів. Започаткувати неповторному стилю їй допоміг чоловічий фрачний костюм. Цим суворим нарядом Дітріх відразу і назавжди заявила про себе як про непересічну особистість.

культовий образ Марлен Дітріх з чоловічим фраком і циліндром культовий образ Марлен Дітріх з чоловічим фраком і циліндром

Наступним козирем для залучення до себе уваги стали широкі брюки в комплекті з піджаком і краваткою. У ті роки подібний одяг допустимо було носити тільки представникам сильної статі, але Марлен всьому світу довела, що жінка може бути чуттєвої, бажаною і стильною навіть у суто чоловічому вбранні. З тих пір штани стали її візитною карткою.

Дітріх гостро розуміла, що для утримання за собою титулу ікони стилю необхідно прагнути до постійної оригінальності в нарядах. І світла з'явилося знамените «голе» плаття, яке Марлен надягла на одну з церемоній «Оскар». Це був фурор! Приголомшливий ефект, який справило на публіку плаття, подарував зірці Голлівуду куди більше успіху, ніж статуетка, яку актрисі не судилося отримати в той день. Саме завдяки цій жінці «голі» наряди є предметом гордості багатьох сучасних гостей червоної килимової доріжки.

Так в чому ж секрет Марлен? Актриса знала і вміла приховувати недоліки своєї фігури , При цьому ефектно підкреслюючи її гідності. Вона обмірковувала наперед кожну дрібницю в своєму вбранні, аж до того, як їй вийти в цьому костюмі або плаття, яким повинен бути виріз і де необхідно розташувати розріз. Не кажучи вже про поєднання речей в цибулі.

Всі її образи були витонченими, жіночними. У них сексуальність гармонійно поєднувалася з недомовленістю. Якщо вибір зірки сьогодні впав на напівпрозору блузу, то зверху Дітріх одягала піджак, яка не застібала, щоб дозволити уяві чоловіків самостійно домалювати недоступні оку деталі. Всі наряди актриси були приталеними, будь то плаття або широкі штани. А довжина спідниць дозволяла погляду досхочу намилуватися витонченими ніжками.

Марлен завжди акцентувала фігуру за допомогою речей Марлен завжди акцентувала фігуру за допомогою речей   елегантний образ Марлен Дітріх елегантний образ Марлен Дітріх

Знакові деталі образів ікони стилю

Жодного наряду великої Дітріх неможливо собі уявити без грамотно підібраних аксесуарів. Так, фрачний костюм вона могла доповнити краваткою-метеликом, лакованими Оксфорд і капелюхом-циліндром. А без мундштука - улюбленого атрибута діви - мало який з луків вважався нею завершеним. Також Марлен обожнювала хутра. А сукні, пальто і шуби вона носила в комплекті з акуратними капелюшками , Віддаючи особливу перевагу вуалетці. Ще однією знаковою деталлю стилю кінодіви є боа.

поєднання шуби і капелюшки поєднання шуби і капелюшки

Окремо варто відзначити взуття. У пріоритеті у зірки Голлівуду були туфлі з закритим носком, особливо якщо поява вона має пройти після обіду. Босоніжки Марлен не носила ніколи, вважаючи їх надто вульгарними. А високий каблук був обов'язковою складовою її туалету.

Для своїх помітних нарядів актриса воліла яскравий make up. Ікона стилю віддавала перевагу намальованим тонким брів, контрастно виділяється на обличчі червоним губам, подовженим і підкрученим тушшю верхнім віям і акцентним рум'янам на щоках. Наряди змінювалися, але макіяж а-ля Дітріх залишався незмінним, одночасно холодним і пристрасним, а також неймовірно привабливим для чоловіків.

фото:

2. Marlene Dietrich / Автор ADiamondFellFromTheSky / Джерело flickr.com Фото надано на умовах ліцензії CC BY-NC 2.0: creativecommons.org
3. Marlene Dietrich / Автор RV1864 / Джерело flickr.com Фото надано на умовах ліцензії CC BY-NC-ND 2.0: creativecommons.org
4. MARLENE-DIETRICH-1948 II-1-C30666 / Автор Gerard Van der Leun / Джерело flickr.com Фото надано на умовах ліцензії CC BY-NC-ND 2.0: creativecommons.org
5. Ernest Hemingway & Marlène Dietrich / Автор RV1864 / Джерело flickr.com Фото надано на умовах ліцензії CC BY-NC-ND 2.0: creativecommons.org

Текст: Тетяна Душенкова. Публікація: Валентина Чайко.

Чим же цікавий стиль Марлен Дітріх?
Чому багато жінок прагнуть наслідувати його і сьогодні?
Так в чому ж секрет Марлен?

Новости