Стиль вінтаж в одязі - ексклюзивність і шик

  1. Історія становлення стилю вінтаж
  2. Критерії вінтажності речі або що говорять стилісти

Чи замислювалися ви коли-небудь, що через двадцять або навіть, страшно сказати, тридцяти років ваша одяг і аксесуари, що лежать в гардеробі і скриньках, так само як і самі скриньки, будуть вважатися шиком і найбільшою цінністю? Що хтось буде приходити в екстаз, розглядаючи ваші потерті, але улюблені джинси з низькою талією і широким шкіряним ременем, прикрашеним стразами або металевими клепками? Ні? Ви не пильнували свої стильні вбрання для майбутніх поколінь?

А раптом ваша внучка, досягнувши віку 20 або 25 років, прийде до вас і скаже: "Бабцю, а в твоєму стародавньому валізі зі шкірозамінника на коліщатках з довгою висувною ручкою, не збереглося чи пари-тройкіджінсов і топів з паєтками? Вони зараз так модні і популярні, речі з твого століття, та й коштують майже стан ". Що ви зробите і куди втікати, і яке місце на вашій сивіючою голові ви почнете чухати, шкодуючи, що не знали про таке явище в світі моди, як стиль вінтаж в одязі, не розуміли його цінність.

Сайт для жінок Стильна штучка вважає, що має сенс розібратися в цьому стильному напрямку і вирішити, які речі з вашого гардеробу через певну кількість років зможуть перейти в цю ексклюзивну категорію.

Чи замислювалися ви коли-небудь, що через двадцять або навіть, страшно сказати, тридцяти років ваша одяг і аксесуари, що лежать в гардеробі і скриньках, так само як і самі скриньки, будуть вважатися шиком і найбільшою цінністю

Що таке стиль вінтаж і що до нього відноситься?

Таке красивою і неймовірно стильне слово "вінтаж" прийшло до нас від не менш стильних і вишуканих французів. Точніше, з одного з найвідоміших і популярних французьких мистецтв - виноробства. Так іозначает це поняття щось вишукане і витончене, а саме, вино багаторічної витримки, створене за всіма правилами і вимогам, що пред'являються до цього напою.

Вінтажним вином вважається у Франції тільки те, яке дозрівало в винних погребах не менше 10-15 років, а то і більше, але і солідний вік вина не завжди прирівнює його до вінтажних видам. Це вино повинно було вирости на правильно удобрених землях виноградника, з певним, ідеальним кількістю опадів у вигляді дощу і потрібною кількістю сонячних днів. Тільки ці фактори, точніше, їх ідеальне поєднання, дають право вино вважатися вінтажним, тобто перевіреним часом і таким, що відповідає правилам стилю.

Те ж саме з одягом, аксесуарами та предметами інтер'єру, тільки те, що витримало натиск часу, то, що створювалося з чітким виконанням умов і вимог стилю і моди своєї епохи, може ставитися до такого поняття, як стиль вінтаж.

Можна сказати, що вінтажні речі - це те, що було забуте і майже пішло з нашого життя, але пам'ять про них залишилася, щоб в один прекрасний момент вони змогли вийти на світло і вразити нас своєю вишуканістю, неповторністю і ледь відчутною зв'язком між минулим часом і сучасністю.

Історія становлення стилю вінтаж

Власне, речі в стилі вінтаж і самі є історія, але у кожної історії є свій початок і причини. Так само і у стилю вінтаж були дуже давні передумови до розвитку і переходу в сучасне культове напрямок.

Давайте на хвилину повернемося в XIX століття, до дворянським персонам, елегантним модницям і денді. У той час абсолютно новий, тільки що зшитий на замовлення костюм або ювелірну прикрасу, що не виконане в якомусь перевіреному часом стилі, вважалося поганим тоном і ознакою міщанства.

Тільки що привезені від кравця сюртукіодевалісь на лакеїв, з метою їх разнашіванія і додання поношеного виду. Багато модники-денді затирали свої костюми наждачним папером, щоб вони так не блищали своєю новизною, а виглядали вже використаними.

Чому? Та тому, що якісної може бути тільки перевірена річ, яку вже використовували тривалий час, але вона все одно дивує своєю сучасністю, елегантністю і чудовим краєвидом, тобто відповідає всім вимогам, які прирівнюють даний предмет до ідеалу. Якщо вже ношений кілька років піджак або парасольку продовжує залишатися в доброму вигляді і прекрасно виконує свої функції, залишаючись при цьому модним і стильним, що виділяють свого володаря з натовпу, значить, ця річ високої якості і її можна віднести до виконаної в стилі вінтаж.

Критерії вінтажності речі або що говорять стилісти

Провідні світові стилісти, без думки яких про стильності, ми, зрозуміло, нікуди не дінемося, не кожного бабусину дрібничку поспішають визначити в ряди дорогоцінних предметів в стилі вінтаж. Так само як і з ексклюзивним вином, одяг в стилі вінтаж також має кілька параметрів, які повинні бути нею дотримані в точності.

1. Це вік речі, вона не повинна бути молодше 20 років, інакше це не вінтаж, а просто ретро стиль. Багато стилісти навіть двадцятирічні і тридцятирічні речі прирівнюють до ретро, ​​а вінтажними вважають тільки одяг і предмети, створені до 60-х років ХХ століття. Ну, тут у кожного свої уявлення і закидони, може воно і правильно, а то вважати вінтажними варені джинси-банани 80-х років якось не дуже, правда?

2. Це правило стосується стильності речі і її володіння характерними особливостями тієї епохи, в якій вона була створена. Вінтажна штучка повинна являти собою яскравий приклад моди і стилю свого часу, щоб дивлячись на неї можна було точно визначити, коли вона була створена.

Припустимо, брюки-кльош це просто секонд-хенд, а ось кльош з вишивкою, кольоровими латками або характерними потертостями можна віднести до вінтажу, тому, що саме такі носили хіппі і це відрізняло їх від інших людей, роблячи помітними. Або шовкове плаття, віком 30-40 років не дуже-то підходять, а от шовкове плаття, яке має модний і відмітний фасон 50-60-их років, з мереживом і правильним виразом коміра буде не чим іншим, як сукнею в стилі вінтаж.

Вінтажна річ є "писком моди" свого часу, несе його дух і шарм, але щоб це розглядати і не купити ширпотреб тієї епохи, потрібно добре розбиратися в історії моди.

Стиль вінтаж включає в себе і меблі, і прикраси, і одяг, ну і, зрозуміло, взуття. Навіть нижню білизну може бути вінтажним, тим самим, в якому наші прабабусі чарували своїх чоловіків. Але, тим не менш, багато поколінь дизайнерів і модельєрів черпають натхнення саме в старовинних речах, адже в них прихований секрет успіху. Якщо вони були популярні тоді і впізнавані зараз, то вихід їх на сцену сьогодні буде увінчаний такою ж успіхом і увагою, навіть з урахуванням їх невеликої модернізації.

Про тонкощі стилю вінтаж в одязі розповідала Автор: OrientalCat


Що хтось буде приходити в екстаз, розглядаючи ваші потерті, але улюблені джинси з низькою талією і широким шкіряним ременем, прикрашеним стразами або металевими клепками?
Ні?
Ви не пильнували свої стильні вбрання для майбутніх поколінь?
Що таке стиль вінтаж і що до нього відноситься?
Чому?
Ну, тут у кожного свої уявлення і закидони, може воно і правильно, а то вважати вінтажними варені джинси-банани 80-х років якось не дуже, правда?

Новости