Стильні черевики мартинс - куди і з чим носити, 50 фото

  1. Трішки історії
  2. Матеріал і колір
  3. ТОП-5 моделей
  4. З чим носити чоловікам
  5. Модні жіночі луки
  6. Як відрізнити оригінал

Взуття бренду Dr. Martens користується популярністю не тільки серед молодіжних субкультурних рухів, але і серед серйозних людей і публічних особистостей. Фірма має культове значення для субкультур панків і скінхедів, відображаючи світову історію.

Черевики мають суперечливим стилем - брутальність і класика з ноткою хуліганства в одному флаконі. Взуття поєднують з безліччю образів. Вписується в діловий, повсякденний наряд і навіть в весільний цибулю. Черевики мартинс створять особливий акцент в гардеробі чоловіків і жінок.

Трішки історії

Клаус Мертенс, засновник бренду Dr. Martens, загорівся ідеєю створення черевик, максимально схожих з військовими, критерії яких: жорстка підошва, висока міцність, і головне, зручність. Клаус вкрав трохи шкіри, голку, нитки і створив з того що було перші черевики. Він поділився ідеєю з впливовим другом Гербертом Фулсом, і вони почали просувати продукт. У 1947 році поряд з Мюнхеном заробила їх фабрика.

У 1947 році поряд з Мюнхеном заробила їх фабрика

Засновник бренду Клаус Мертенс

У 60-х Білл Гріггс, керівник компанії R. Griggs & Co, звернув увагу на ідею і зайнявся виведенням взуття на англійський ринок, попередньо змінивши дизайн. 01.04.1960 р в Англії надійшли в продаж змінені черевики. Основними покупцями були військові, поліцейські та листоноші. Тоні Бен - перший публічна людина, який став носити такі черевики.

Клаус Мертенс і Білл Гріггс

У 70-х з'явилися субкультурні рухи, які вибрали для свого стилю мартінси. Спочатку це були скінхеди, пізніше панки, які зробили модель популярною. Піт Тауншед, Курт Кобейн та Порл Кінг воліли таке взуття.

Зараз культовий бренд Dr. Martens не здається позиції популярності, і продовжує користуватися попитом в різних країнах.

Матеріал і колір

Практично всі моделі Dr. Martens універсальні, виконані з натуральної шкіри. Існує окрема лінійка для тих, хто принципово не носить шкіряні вироби - Dr. Martens VEGAN. Серія включає вироби, зшиті зі штучної шкіри, і текстильні моделі. Матеріал для корпусу черевик додатково просочують водонепроникним складом. Також фірма випускає вироби з лакованої або матової шкіри.

Загальним у моделей вважається підошва Air Wair, виконана з каучуку, легка і стійка до впливу бензину і масел. Міцна жовта нитка огинає підошву в два рядки.

Черевики представлені у всіляких колірних рішеннях. Чоловічі або унісекс - чорний, синій, зелений, коричневий, фіолетовий, червоний, жовтий, білий. Жіночі - фіолетовий, бузковий, рожевий, золотий, срібний. Залишаються в тренді моделі з принтами у вигляді клітки, гороху, квітів, відмінних персонажів, тварин мотивів, градієнта. Деякі покупці самостійно розфарбовують черевики в бажані відтінки.

Для весільного образу розроблена лінійка білих черевиків, прикрашених мереживом. Черевики можуть бути прикрашені шипами, ременями або ланцюжками.

ТОП-5 моделей

Серед розмаїття моделей виділяють 5 основних, які користуються найбільшим попитом у покупців. Крім зоряної п'ятірки, актуальні високі вироби і варіанти на підборах для жінок.

  • 1460 - перша модель Dr. Martens, що з'явилася в продажу. Має по 8 дірок для шнурків з кожного боку. Налічується близько 3000 варіантів, які випустили на основі 1460. Відрізняються матеріалом корпусних частини, видом шкіри або текстилю, типом поверхні (лаковані або матові). Колірний ряд, крім класичної гами, включає неординарні рішення.
  • Drench 8-Eyed Boots - взуття, в основі якої модель 1460. Принципова відмінність в матеріалі: замість шкіри використовується вулканічна гума, підошва створена з протиковзким протектором. Це свого роду гумові чоботи . Колірна лінійка скромніше попереднього варіанту.
  • Pascal - на основі 1460. Різниця в тому, що зверху взуття відсутня окантовка зі шкіри. Хоча в деяких моделях Vintage 1460 також відсутня ця деталь, але є інші ознаки відмінності. Колірний ряд відрізняється різноманітністю.
  • 1 461 - класична модель туфель, має по 3 отвори для шнурків з кожного боку. Виріб випущено в продаж відразу після 1460, і набуло популярності. Носили такі туфлі листоноші Англії. Пошта Британії закуповувала взуття оптом для своїх працівників.
  • 1490 - модель виконана в стилі 1460, але відрізняється висотою. Є по 10 отворів для шнурків. Палітра кольорів представлена ​​в класичних варіантах.

З чим носити чоловікам

Незвичайний вид черевик, що поєднує класичний вид і потужну підошву, поєднують з більшістю чоловічих стилів . Наприклад, надівши штани в стилі мілітарі і косуху або льотну куртку , Можна перевтілитися в образ скінхеда. Якщо приміряти їх з широкими джинсами, то вийде невимушений цибулю.

Штани з сорочкою, доповнені краваткою-метеликом і масивної взуттям, створять стильний і сміливий образ. А брючний костюм гармонує з туфлями Мартінс.

Черевики вдало доповнять джинси і футболку або штани зі светром. Головне, правильно підібрані кольори. Чоловіки вважають за краще чорні мартінси, але оригінально виглядають коричневі, зелені або червоні вироби, які додадуть зовнішності екстравагантність.

Варіантів комплектів з черевиками Dr. Martens можна придумати безліч. Важливий момент - це почуття стилю, впевненість в собі і в своїй привабливості.

Модні жіночі луки

Мартінси - взуття, яка асоціюється з чоловіком, військовим стилем або якимось хлопцем-хуліганом. Але, тим не менше, для дівчат фірма пропонує жіночі моделі і класичних відтінків, і з оригінальними принтами. Dr. Martens співпрацював з брендом Louise Body (виробник шпалер) для створення цікавих візерунків. Незвичайним малюнком справа не обмежилася, в хід пішли всілякі прикраси, кольорова підошва і яскраві шнурки.

Сучасна мода не диктує чітких правил, з чим комбінувати мартінси. Вони підійдуть до легкому літньої сукні або створять стильний лук, якщо носити з пальто або шубкою зі штучного хутра .

Якщо хочеться підкреслити бунтарське настрій, надіньте з Мартінс шкіряну або джинсову куртку. Штани вибирайте будь-які: завужені джинси з високою талією , Бойфренди, шкіряні лосини або класичні брюки. Черевики сміливо комбінуйте зі спідницями або шортами.

Низькі моделі стануть зручною заміною балеток або туфель в діловому вбранні, якщо дозволяє дрес-код. Зберегти строгість допоможе біла сорочка, піджак або жакет, класичні брюки або спідниця.

Як відрізнити оригінал

Як і більшість успішних і затребуваних виробників, Dr. Martens підробляють, намагаючись видати неякісний виріб за оригінал, ще й за теперішньою вартістю.

Брендові мартінси мають ряд переваг:

  • армійська міцність і довговічність;
  • зручність і комфорт;
  • універсальність.

Відрізнити оригінальний варіант від підробки допоможуть деякі особливості взуття:

  • Фірмовий логотип. Помилок правопису не повинно бути, штамп - чіткий, не змазаний.
  • Подвійна жовта рядок.
  • Матеріал. Уважно перевірте якість матеріалів, з яких зроблені черевики. Шкіра, замша або нубук використовуються натуральні.
  • Шнурки. Одна пара на взуття і інша пара в комплекті.
  • Устілки. На старих виробах красується напис «Original» і «Made in England», а на нових - «Air Cushioned Sole» або «Bouncing Soles».
  • Суперлегкий підошва. Оцініть якість підошви - вона не жорстка.
  • Упаковка. Міцна коробка з логотипом на кришці і бічній стінці. Білий ярлик з розміром, кольором, і лінійкою.
  • Ціна. Чи не відрізняється від офіційного сайту або магазину.

БОТИНКИ Dr. Martens 1460

No votes yet.

Please wait ...

Новости