Стіна, молотки, свиня Елджі - 5 символів Pink Floyd, які повинен знати кожен

  1. 1. Свиня Елджі (Algie)
  2. 2. Призма
  3. 3. Образ злого вчителя
  4. 4. Молотки
  5. 5. Стіна

Напередодні концерту Brit Floyd, який відбудеться 27 листопада в мінському Палаці спорту, згадуємо 5 найбільш впізнаваних символів культової групи і історії їх створення.

1. Свиня Елджі (Algie)

Знаменита свиня є справжнім Маскота-довгожителем Pink Floyd. Історія народження символу почалася в 1976 році під час роботи над альбомом «Animals» ( «Тварини»). Засновник і лідер Pink Floyd Роджер Уотерс придумав концепцію обкладинки платівки: це повинна була бути свиня, що ширяє над електростанцією Баттерсі як «символ надії». Для втілення задумки знадобилася цілячи команда, до складу якої входив справжній снайпер. Стрілець повинен був підстрелити величезну надувну ляльку з гелієм, якби її почав забирати вітер. Втілював ідею фотограф і художник Сторм Торгерсон, і потрібний кадр вийшло зробити далеко не з першої спроби. На другий день зйомок «стусани» вирішили заощадити бюджет і не наймали снайпера. За законом підлості лялька безповоротно «полетіла», але потрібний кадр був отриманий. У Маскота колективу два імені, офіційне - Елджі (Algie) і фанатський - Парвін (Parvin).

2. Призма

Знаменита призма зображена на обкладинці самого комерційно успішного альбому «The Dark Side Of The Moon» ( «Темна Сторона Місяця»). Тут представлений досвід Ньютона - розкладання світла в спектр внаслідок дисперсії при проходженні через призму. Автором знову виступив Сторм Торгерсон, який був натхненний неймовірними текстами пластинки. Своєю роботою він віддав належне грандіозним світловим шоу легенд, а також творчому генію Уотерса. До речі, в використанні світла Brit Floyd жодного разу не відстають від оригіналу, а найчастіше роблять навіть більш дивні речі за допомогою сучасних технологій. Відвідувачі шоу Brit Floyd (а їх вже більше 1 мільйона по всьому світу) відзначають, що не тільки звучання, але і спецефекти шоу дозволяють повністю зануритися в неповторний світ Pink Floyd.

3. Образ злого вчителя

Концептуальний фільм Pink Floyd «The Wall» подарував світові цілу розсип символів, які відображені в образах акторів і анімованих персонажів. У фільмі учитель припиняє будь-які творчі пориви і намагається дресирувати, а не вчити дітей. На мінському концерті Brit Floyd прозвучить культова пісня «Another Brick In The Wall Part 2», яку музиканти виконають разом з білоруськими школярами і вкотре «передадуть привіт» всім злим учителям.

4. Молотки

Знамениті анімовані молотки, крокуючі строєм у фільмі «The Wall», стали символом знищення суспільством індивідуальності, а також відсиланням групи до жахів нацизму.

5. Стіна

Головний і найбільш впізнаваний символ Pink Floyd з'явився на обкладинці однойменного альбому «The Wall» і постера фільму «Pink Floyd: The Wall». Стіна - це щит головного героя, яким він закривається від світу. В кінці фільму у нього не залишається вибору: приходить час зламати стіну, щоб знайти довгоочікувану свободу. І це головне, що необхідно непосвяченому для розуміння цього символу. Під час концертів Pink Floyd вибудовувалася величезна стіна з картонних коробок, на яку проектувалася анімація і різні зображення. Зрозуміло, концерт Brit Floyd не обійдеться без знаменитої стіни на екранах, яка обов'язково буде зламана.

У мінчан є унікальна можливість побачити ці та інші символи культової групи на концерті офіційного триб'ют-колективу Brit Floyd. Музиканти ретельно поставилися не тільки до музичної складової, але і до концертного шоу. З головою поринути в світ «Флоід» можна 27 листопада в мінському Палаці спорту. Початок музично-космічної подорожі в 20.00.

Ціна квитків - 35-130 деномінованих рублів. Вартість VIP Meet and Greet Soundcheck Experience - 200 деномінованих рублів (квиток на шоу купується окремо).

Інфолінія: +375 29 716 11 77, +375 29 106 000 3.

Купити квитки можна на сайті організатора заходу - концертного агентства «Атом Інтертеймент» http://atomenter.by/ (Без комісії), на сайтах квиткових операторів, а також в касах міста.

Новости