Страхові внески з 2017 року.

  1. Платники страхових внесків.
  2. Об'єкт обкладання страховими внесками.
  3. База для обчислення страхових внесків для платників, які виробляють виплати й інші винагороди фізичним...
  4. Суми, які підлягають обкладенню страховими внесками.
  5. Розрахунковий і звітний періоди.
  6. Визначення дати здійснення виплат та інших винагород.
  7. Тарифи страхових внесків.
  8. Порядок обчислення і сплати страхових внесків.

Який порядок обчислення та сплати страхових вносов встановлений в гл. 34 НК РФ згідно з Федеральним законом від 03.07.2016 �� 243-ФЗ? Які особливості визначення об'єкта обкладання страховими внесками щодо виплат працівникам? Яку звітність необхідно буде представляти? Які терміни сплати внесків та подання звітності? Питання заміни страхових внесків єдиним соціальним податком було піднято на початку 2016 року, і вже в квітні на розгляд нижньої палати парламенту були представлені проекти федеральних законів про передачу податковим органам повноважень з адміністрування страхових внесків на обов'язкове пенсійне, соціальне та медичне страхування. 3 липня пакет відповідних законів був підписаний Президентом РФ. Термін їх вступу в чинності - 1 січня 2017 року. Отже, у нас є час для того, щоб розібратися з усіма нововведеннями.

У статті ми в першу чергу звернемо вашу увагу на принципово нові положення і норми, які з'явилися в гл. 34 НК РФ в порівнянні з Федеральним законом від 24.07.2009 № 212-ФЗ «Про страхові внески до Пенсійного фонду Російської Федерації, Фонд соціального страхування Російської Федерації, Федеральний фонд обов'язкового медичного страхування» (далі - Федеральний закон № 212-ФЗ).

Щоб розібратися зі змінами по страхових внесках, необхідно в першу чергу вивчити два федеральних закону:

  • від 03.07.2016 № 243-ФЗ «Про внесення змін до частини першу і другу Податкового кодексу Російської Федерації у зв'язку з передачею податковим органам повноважень з адміністрування страхових внесків на обов'язкове пенсійне, соціальне та медичне страхування» (далі - Федеральний закон № 243-ФЗ );
  • від 03.07.2016 № 250-ФЗ «Про внесення змін до окремих законодавчих актів Російської Федерації та визнання такими, що втратили чинність окремих законодавчих актів (положень законодавчих актів) Російської Федерації у зв'язку з прийняттям Федерального закону« Про внесення змін до частини першу і другу Податкового кодексу Російської Федерації у зв'язку з передачею податковим органам повноважень з адміністрування страхових внесків на обов'язкове пенсійне, соціальне та медичне страхування »(далі - Федеральний закон № 250-ФЗ).

Глава 34 «Страхові внески» розд. XI «Страхові внески в Російській Федерації» НК РФ введена п. 8 ст. 2 Федерального закону № 243-ФЗ.

Отже, наділення ФНС повноваженнями з адміністрування сплати страхових внесків зажадало доповнення Податкового кодексу положеннями, що встановлюють нормативно-правове регулювання правил обчислення і сплати страхових внесків до ПФР, ФСС і ФФОМС, а також здійснення функцій з адміністрування податковими органами зазначених платежів Отже, наділення ФНС повноваженнями з адміністрування сплати страхових внесків зажадало доповнення Податкового кодексу положеннями, що встановлюють нормативно-правове регулювання правил обчислення і сплати страхових внесків до ПФР, ФСС і ФФОМС, а також здійснення функцій з адміністрування податковими органами зазначених платежів.

Тепер відповідно до Федерального закону № 243-ФЗ поняття страхових внесків, права і обов'язки платників, елементи оподаткування страховими внесками, пільги та особливості сплати страхових внесків окремими категоріями платників визначаються в розд. XI НК РФ.

Що стосується Федерального закону № 250-ФЗ, його ухвалення обумовлене необхідністю привести у відповідність нововведень законодавство про обов'язкове пенсійне, соціальне та медичне страхування.

У зв'язку з цим прийнято поправки до низки законодавчих актів, в тому числі до Закону РФ від 21.03.1991 № 943-1 «Про податкові органи Російської Федерації», а також до федеральним законам:

  • від 15.12.2001 № 167-ФЗ «Про обов'язкове пенсійне страхування в Російській Федерації»;
  • від 16.07.1999 № 165-ФЗ «Про основи обов'язкового соціального страхування»;
  • від 29.11.2010 № 326-ФЗ «Про обов'язкове медичне страхування в Російській Федерації»;
  • від 01.04.1996 № 27-ФЗ «Про індивідуальному (персоніфікованому) обліку в системі обов'язкового пенсійного страхування»;
  • від 24.07.1998 № 125-ФЗ «Про обов'язкове соціальне страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань».

До відома

Перевірка порядку обчислення і сплати страхових внесків на страхування від нещасних випадків на виробництві, а також правильності виплати допомоги, як і раніше, здійснюється ФСС.

Платники страхових внесків.

Було: ст. 5 Федерального закону № 212-ФЗ.

Стало: ст. 419 НК РФ.

Згідно з пп. 1 п. 1 ст. 419 НК РФ платниками страхових внесків визнаються особи, які є страхувальниками відповідно до федеральними законами про конкретних видах обов'язкового соціального страхування і виробляють виплати та інші винагороди фізичним особам:

  • організації;
  • індивідуальні підприємці;
  • фізичні особи, які не є індивідуальними підприємцями.

При цьому пп. 2 даного пункту містить більш деталізований перелік платників, які не виробляють виплати фізичним особам: індивідуальні підприємці, адвокати, нотаріуси, які займаються приватною практикою, арбітражні керуючі, оцінювачі, медіатори, патентні повірені та інші особи, які займаються у встановленому законодавством РФ порядку приватною практикою.

Як і раніше, в ситуації, коли платник внесків відноситься одночасно до декількох категорій, він обчислює і сплачує страхові внески окремо по кожному підставі.

До відома

Податковий кодекс не містить положень, згідно з якими федеральними законами про конкретних видах обов'язкового соціального страхування можуть встановлюватися інші категорії страхувальників, які є платниками страхових внесків (п. 2 ст. 5 Федерального закону № 212-ФЗ).

Об'єкт обкладання страховими внесками.

Було: ст. 7 Федерального закону № 212-ФЗ.

Стало: ст. 420 НК РФ.

Пунктом 1 ст. 420 НК РФ передбачено, що об'єктом оподаткування страховими внесками для організацій та ВП - роботодавців визнаються виплати та інші винагороди на користь фізичних осіб, що підлягають обов'язковому соціальному страхуванню відповідно до федеральних законів про конкретні види обов'язкового соціального страхування:

1) в рамках трудових відносин та за цивільно-правовими договорами, предмет яких - виконання робіт, надання послуг;

2) за договорами авторського замовлення на користь авторів творів;

3) за договорами про відчуження виключного права на твори науки, літератури, мистецтва, видавничим ліцензійними договорами, ліцензійними договорами про надання права використання твору науки, літератури, мистецтва, в тому числі винагороди, що нараховуються організаціями з управління правами на колективній основі на користь авторів творів за договорами, укладеними з користувачами.

При цьому не є об'єктом обкладення страховими внесками:

  • виплати за цивільно-правовими договорами, предметом яких визнається перехід права власності або інших речових прав на майно, і договорами, пов'язаним з передачею в користування майна (майнових прав), за винятком договорів, перелічених у пп. 2, 3 п. 1 ст. 420 НК РФ (п. 4 ст. 420 НК РФ);
  • виплати на користь фізичних осіб, які є іноземними громадянами або особами без громадянства, за трудовими договорами, укладеними з російською організацією для роботи в її відокремлений підрозділ, яке розташоване за межами території РФ (п. 5 ст. 420 НК РФ);
  • виплати добровольцям в рамках виконання укладених відповідно до ст. 7.1 Федерального закону від 11.08.1995 № 135-ФЗ «Про благодійну діяльність та благодійні організації» цивільно-правових договорів на відшкодування витрат добровольців, за винятком витрат на харчування в розмірі, що перевищує розміри добових, передбачені п. 3 ст. 217 НК РФ (п. 6 ст. 420 НК РФ);
  • виплати іноземним громадянам і особам без громадянства за трудовими договорами або цивільно-правовими договорами, предмет яких - виконання робіт, надання послуг, в зв'язку з участю в заходах з підготовки та проведення в РФ чемпіонату світу з футболу FIFA 2018 року, Кубка конфедерацій FIFA 2017 року (п. 7 ст. 420 НК РФ).

До відома

Виплати за цивільно-правовими договорами, предметом яких є виконання робіт, надання послуг, що укладається з ІП, не належать до об'єкта обкладання страховими внесками.

База для обчислення страхових внесків для платників, які виробляють виплати й інші винагороди фізичним особам.

Було: ст Було: ст. 8 Федерального закону № 212-ФЗ.

Стало: ст. 421 НК РФ.

База для обчислення страхових внесків для платників страхових внесків - роботодавців визначається після закінчення кожного календарного місяця як сума виплат та інших винагород, нарахованих окремо щодо кожної фізичної особи з початку розрахункового періоду наростаючим підсумком. У базу для обчислення страхових внесків не включаються виплати, звільнені від оподаткування внесками (їх перелік наведено в ст. 422 НК РФ).

Гранична величина бази для обчислення страхових внесків. Згідно п. 3 ст. 421 НК РФ для платників, які виробляють виплати фізичним особам, встановлюються:

  • гранична величина бази для обчислення страхових внесків на обов'язкове соціальне страхування на випадок тимчасової непрацездатності та у зв'язку з материнством. Ця гранична величина підлягає щорічній індексації з 1 січня відповідного року виходячи з росту середньої заробітної плати в РФ (п. 4);
  • гранична величина бази для обчислення страхових внесків на обов'язкове пенсійне страхування. На період 2017 - 2021 років така гранична величина встановлюється з урахуванням визначеного на відповідний рік розміру середньої заробітної плати в РФ, збільшеного в 12 разів, і застосовуваних до нього підвищувальних коефіцієнтів на відповідний календарний рік (п. 5).

Підвищувальні коефіцієнти згідно п. 5 ст. 421 НК РФ встановлено в таких розмірах.

2017 рік

2018 рік

2019 рік

2020 рік

2021 рік

1,9

2,0

2,1

2,2

2,3

Передбачено, що з 2022 року гранична величина бази для обчислення страхових внесків на обов'язкове пенсійне страхування підлягає щорічній індексації з 1 січня відповідного року з урахуванням зростання середньої заробітної плати в РФ.

З сум виплат та інших винагород на користь фізичної особи, що перевищують встановлену на відповідний розрахунковий період граничну величину бази для обчислення страхових внесків, яка визначається наростаючим підсумком з початку розрахункового періоду, страхові внески не стягуються.

Зверніть увагу

Положення п. 5 ст. 421 НК РФ не застосовується при обчисленні страхових внесків:

  • на обов'язкове пенсійне страхування за додатковими тарифами, встановленими ст. 428 НК РФ;
  • на додаткове соціальне забезпечення членів льотних екіпажів повітряних суден цивільної авіації, а також окремих категорій працівників організацій вугільної промисловості відповідно до ст. 429 НК РФ.

Визначення бази для обчислення страхових внесків при здійсненні виплат у натуральній формі. В даному випадку база для обчислення страхових внесків визначається як вартість виданих товарів (робіт, послуг), іншого майна, обчислена виходячи з їх цін, що визначаються в порядку, передбаченому ст. 105.3 НК РФ (п. 7 ст. 421 НК РФ). При цьому у вартість таких товарів (робіт, послуг) включається відповідна сума ПДВ, акцизів і з неї виключається часткова оплата фізичною особою вартості отриманих ним товарів (виконаних для нього робіт, наданих йому послуг).

До відома

У пунктах 8 - 9 ст. 421 НК РФ прописаний порядок визначення бази для нарахування страхових внесків до частини, що стосується договору авторського замовлення, договору про відчуження виключного права на твори науки, літератури, мистецтва, видавничої ліцензійного договору, ліцензійного договору про надання права використання твору науки, літератури, мистецтва.

Суми, які підлягають обкладенню страховими внесками.

Було: ст. 9 Федерального закону № 212-ФЗ.

Стало: ст. 422 НК РФ.

У пункті 1 ст У пункті 1 ст. 422 НК РФ представлений перелік виплат, які не підлягають обкладенню страховими внесками. Цей перелік практично повністю дублює перелік з ст. 9 Федерального закону № 212-ФЗ. Однак є й деякі нюанси. В першу чергу вони стосуються обмеження з метою звільнення від обкладення страховими внесками розміру добових. Так, згідно з п. 2 ст. 422 НК РФ при оплаті роботодавцями витрат на відрядження співробітників як на території РФ, так і за її межами не підлягають обкладенню страховими внесками добові, передбачені п. 3 ст. 217 НК РФ. Крім того, в абз. 10 пп. 2 п. 1 даної статті також є відсилання до п. 3 ст. 217 щодо компенсацій в іноземній валюті замість добових, виплачуваних російськими судноплавними компаніями членам екіпажів суден закордонного плавання.

Розрахунковий і звітний періоди.

Було: ст. 10 Федерального закону № 212-ФЗ.

Стало: ст. 423 НК РФ.

Пунктом 1 ст. 423 НК РФ передбачено, що розрахунковим періодом визнається календарний рік, а в п. 2 цієї статті встановлені наступні звітні періоди:

  • I квартал;
  • півріччя;
  • дев'ять місяців календарного року.

Раніше в ст. 10 Федерального закону № 212-ФЗ містилося уточнення щодо того, що є розрахунковим періодом при реорганізації, ліквідації, а також в ситуації, коли організація створена після початку календарного року. Тепер щодо страхових внесків діє загальний порядок, встановлений НК РФ.

Визначення дати здійснення виплат та інших винагород.

Було: ст. 11 Федерального закону № 212-ФЗ.

Стало: ст. 424 НК РФ.

Положення ст. 424 НК РФ дублюють норму ст. 11 Федерального закону № 212-ФЗ: для організацій та ВП - роботодавців дата здійснення виплат та інших винагород визначається як день нарахування виплат і інших винагород на користь працівника (фізичної особи, на користь якої здійснюються виплати та інші винагороди).

Тарифи страхових внесків.

Інформацію про розміри тарифів страхових внесків можна отримати з окремих статей Податкового кодексу (див. Схему).

Тарифи страхових внесків

Стаття 425 НК РФ

(Було: ст. 12 Федерального закону № 212-ФЗ)

Тарифи страхових внесків починаючи з 2019 року

Стаття 426 НК РФ

(Було: ст. 58.2 Федерального закону № 212-ФЗ)

Тарифи страхових внесків до 2017 - 2018 роках

Стаття 427 НК РФ

(Було: ст. 58, 58.1, 58.4, 58.5, 58.6 Федерального закону № 212-ФЗ)

Знижені тарифи страхових внесків

Стаття 428 НК РФ

(Було: ст. 58.3 Федерального закону № 212-ФЗ)

Додаткові тарифи страхових внесків для окремих категорій платників щодо виплат і інших винагород на користь фізичних осіб, зайнятих на видах робіт, зазначених в п. 1 - 18 ч. 1 ст. 30 Федерального закону від 28.12.2013 № 400-ФЗ «Про страхові пенсії»

Стаття 429 НК РФ

Тарифи страхових внесків для окремих категорій платників на додаткове соціальне забезпечення членів льотних екіпажів повітряних суден цивільної авіації, а також окремих категорій працівників організацій вугільної промисловості

Отже, для організацій та ВП - роботодавців (за винятком платників, для яких встановлені знижені тарифи страхових внесків) діють наступні тарифи страхових внесків у 2017 - 2018 роках:

1) на обов'язкове пенсійне страхування:

  • в межах встановленої граничної величини бази для обчислення страхових внесків на обов'язкове пенсійне страхування - 22%;
  • понад встановленої граничної величини бази для обчислення страхових внесків на обов'язкове пенсійне страхування - 10%;

2) на обов'язкове соціальне страхування на випадок тимчасової непрацездатності та у зв'язку з материнством в межах встановленої граничної величини бази для обчислення страхових внесків по даному виду страхування - 2,9%;

3) на обов'язкове медичне страхування - 5,1%.

Однак з 2019 року передбачено збільшення ставки по страхових внесках з 30 до 34% (ст. 425 НК РФ).

До відома

Розмір тарифу страхових внесків на обов'язкове соціальне страхування на випадок тимчасової непрацездатності щодо виплат і інших винагород на користь іноземних громадян і осіб без громадянства, які тимчасово перебувають в РФ (за винятком висококваліфікованих фахівців відповідно до Федерального закону від 25.07.2002 № 115-ФЗ « Про правове становище іноземних громадян у Російській Федерації »), в межах встановленої граничної величини бази для обчислення страхових внесків по даному виду страхування складає 1,8%.

Відзначимо, що розміри знижених і додаткових тарифів поки залишилися без зміни.

Порядок обчислення і сплати страхових внесків.

За правилами п. 1 ст. 431 НК РФ за підсумками кожного календарного місяця протягом розрахункового періоду виробляються:

  • обчислення страхових внесків виходячи з бази для їх обчислення з початку розрахункового періоду до закінчення відповідного календарного місяця і тарифів страхових внесків. При цьому платники зобов'язані вести облік сум нарахованих виплат та інших винагород, сум страхових внесків, що відносяться до них, щодо кожної фізичної особи, на користь якого здійснювалися виплати (п. 4 ст. 431 НК РФ);
  • сплата страхових внесків за вирахуванням сум внесків, обчислених з початку розрахункового періоду по попередній календарний місяць включно.

Зміни по страхових внесках. Зверніть увагу.

Платники страхових внесків - роботодавці обчислюють і сплачують страхові внески окремо щодо страхових внесків на обов'язкове пенсійне страхування, обов'язкове соціальне страхування на випадок тимчасової непрацездатності та у зв'язку з материнством, обов'язкове медичне страхування.

Коли треба сплачувати страхові внески? Сума страхових внесків, обчислена для сплати за календарний місяць, підлягає сплаті в строк не пізніше 15-го числа наступного календарного місяця (п. 3 ст. 431 НК РФ).

Сума страхових внесків, що підлягає перерахуванню, обчислюється в рублях і копійках (п. 5 ст. 431 НК РФ).

Сума страхових внесків на обов'язкове соціальне страхування на випадок тимчасової непрацездатності та у зв'язку з материнством зменшується платником на суму здійснених ним витрат на виплату страхового забезпечення із зазначеного виду обов'язкового соціального страхування відповідно до законодавства РФ.

Якщо за підсумками розрахункового (звітного) періоду сума проведених платником витрат на виплату страхового забезпечення на обов'язкове соціальне страхування на випадок тимчасової непрацездатності та у зв'язку з материнством (за вирахуванням коштів, виділених страхувальнику територіальним органом ФСС на виплату страхового забезпечення) перевищує загальну суму обчислених страхових внесків на обов'язкове соціальне страхування на випадок тимчасової непрацездатності та у зв'язку з материнством, отримана різниця підлягає зарахуванню податковим рганом в рахунок майбутніх платежів з цього виду обов'язкового соціального страхування (при цьому такий залік можливий тільки на підставі отриманого від територіального органу ФСС підтвердження заявлених платником витрат на виплату страхового забезпечення за відповідний розрахунковий (звітний) період) або відшкодування територіальним органом ФСС відповідно до порядку , встановленим Федеральним законом № 255-ФЗ [1] .

Згідно п. 11 ст. 431 НК РФ сплата страхових внесків та подання розрахунків по страхових внесках виробляються організаціями за місцем їх знаходження та місцем знаходження відокремлених підрозділів, які нараховують виплати та інші винагороди на користь фізичних осіб.

Сума страхових внесків, що підлягає сплаті за місцем знаходження організації, до складу якої входять відособлені підрозділи

=

Загальна сума страхових внесків, що підлягає сплаті організацією в цілому

-

Сукупна сума страхових внесків, що підлягає сплаті за місцем знаходження відокремлених підрозділів

Сплата страхових внесків відокремленими підрозділами. За правилами п. 12 ст. 431 НК РФ сума страхових внесків, що підлягає сплаті за місцем знаходження відособленого підрозділу, визначається виходячи з величини бази для обчислення страхових внесків, що відноситься до цього відокремленому підрозділу.

При наявності у організації відокремлених підрозділів, розташованих за межами території РФ, сплата страхових внесків, а також подання розрахунків по страхових внесках по таким відокремленим підрозділам здійснюються організацією за місцем свого знаходження.

Який термін встановлений для подання звітності? Платникам-роботодавцям необхідно подати розрахунок по страхових внесках не пізніше 30-го числа місяця, наступного за розрахунковим (звітним) періодом.

Розрахунки по страхових внесках подаються до податкового органу:

  • за місцем знаходження організації;
  • за місцем знаходження відокремлених підрозділів організації;
  • за місцем проживання фізичної особи, яка провадить виплати та інші винагороди фізичним особам.

Вперше новий розрахунок по страхових внесках за I квартал 2017 року податкову інспекцію треба буде здати не пізніше 2 травня 2017 року, так як 30 квітня збігається з неробочим (вихідним) днем.

Страхові внески з 2017 року. Зверніть увагу.

Якщо в яку подає розрахунку відомості про сукупну суму страхових внесків на обов'язкове пенсійне страхування, обчислених платником за розрахунковий (звітний) період, що не відповідають зазначеній в даному розрахунку сумі обчислених страхових внесків на обов'язкове пенсійне страхування за кожною застрахованою фізичній особі, такий розрахунок вважається неподання, про ніж платнику не пізніше дня, наступного за днем ​​подання розрахунку, надсилається відповідне повідомлення.

У ситуації, коли розрахунок визнаний неподання, платник страхових внесків в п'ятиденний строк з дня отримання відповідного повідомлення зобов'язаний подати розрахунок, в якому усунуті невідповідності. В такому випадку датою подання зазначеного розрахунку вважається дата направлення розрахунку, визнаного спочатку неподання.

до відома

Штрафувати платників страхових внесків за порушення терміну подання розрахунку будуть по нормам Податкового кодексу. Зокрема, згідно з п. 1 ст. 119 НК РФ неподання в установлений законодавством про податки і збори термін податкової декларації до податкового органу за місцем обліку тягне за собою стягнення штрафу в розмірі 5% не сплаченої у встановлений законодавством про податки і збори термін суми податку, що підлягає сплаті (доплату) на основі цієї декларації, за кожний повний або неповний місяць з дня, передбаченого для її подання, але не більше 30% зазначеної суми і не менше 1 000 руб.

З 2017 роки замість форм РСВ-1 і 4-ФСС треба буде здавати єдиний розрахунок по страхових внесках.

Який порядок подання розрахунку по страхових внесках? Пунктом 10 ст. 431 НК РФ встановлено, що:

  • платники, у яких середньооблікова чисельність фізичних осіб, на чию користь проводяться виплати і інші винагороди, за попередній розрахунковий (звітний) період перевищує 25 осіб, а також новостворені (в тому числі при реорганізації) організації, у яких чисельність зазначених фізичних осіб перевищує даний межа, представляють розрахунки в податковий орган в електронній формі з використанням посиленої кваліфікованої електронного підпису по телекомунікаційних каналах зв'язку;
  • платники та новостворені організації (в тому числі при реорганізації), у яких середньооблікова чисельність фізичних осіб, на чию користь проводяться виплати і інші винагороди, за попередній розрахунковий (звітний) період становить 25 осіб і менше, має право направляти розрахунки в електронній формі.

Форма, формати і порядок подання розрахунків по страхових внесках затверджуються федеральним органом виконавчої влади, уповноваженим з контролю та нагляду у сфері податків і зборів.

до відома

5 липня 2016 року у сайті regulation.gov.ru ФНС повідомила про початок розробки форми розрахунку за страховими внесками. Нова форма повинна бути затверджена на 1 жовтня 2016 року.

Слід зазначити, що крім розрахунку за страховими внесками, яку представляють в податкову інспекцію, роботодавці повинні будуть подавати в ПФР:

  • щомісячні відомості про застрахованих осіб за формою СЗВ-М. Порядок подання відомостей залишиться колишнім, але зміниться термін їх подачі- не пізніше 15-го числа місяця, наступного за звітним (в даний час - не пізніше 10-го числа) (пп. «Г» п. 4 ст. 2 Федерального закону № 250-ФЗ);
  • звіт про стаж кожного працівника, на винагороду яким нараховуються страхові внески (щорічний звіт, який треба буде здавати не пізніше 1 березня року, наступного за звітним) (пп. «в» п. 4 ст. 2 Федерального закону № 250-ФЗ).

Страхові внески з 2017 року. Зверніть увагу.

Розрахунки (уточнені розрахунки) по страхових внесках за звітні (розрахункові) періоди по страхових внесках, що минули до 1 січня 2017 року, представляються у відповідні органи ПФР, ФСС в порядку, встановленому законодавством РФ про страхові внески, що діяв до дня набрання чинності Федерального закону № 250-ФЗ (ст. 23 цього закону).

Взаємодія ФСС і податкових органів. Согласно п. 8 ст. 431 НК РФ перевірки правильності заявлених витрат на виплату лікарняних та дитячих посібників проводяться

? 243-ФЗ?
Які особливості визначення об'єкта обкладання страховими внесками щодо виплат працівникам?
Яку звітність необхідно буде представляти?
Які терміни сплати внесків та подання звітності?
Коли треба сплачувати страхові внески?
Який термін встановлений для подання звітності?
Який порядок подання розрахунку по страхових внесках?

Новости