Страхування вантажоперевезень

Схожі статті

Перевезення вантажу є відповідальну і складну операцію, яка в багатьох випадках пов'язана з певними труднощами, як для перевізника, так і для власника вантажу. Особливість транспортування вантажів полягає в тому, що під час транспортування можуть виникати ті чи інші, непередбачені, позаштатні ситуації, наслідки яких можуть негативно відбитися на характері перевезення, цілісності вантажу, його товарного стану. Забезпечення безпеки транспортування вантажу є одним з найважливіших умов обслуговування транспортними компаніями.

ВАЖЛИВО ЗНАТИ!

Для того, що б звести до мінімуму можливі ризики в момент перевезення існує система страхування вантажоперевезень, що забезпечує гарантії покриття можливих збитків при транспортуванні. Сьогодні страхування перевезень вантажів є невід'ємною умовою здійснення будь-якої транспортування.

Ціна страховки вантажу безпосередньо залежить від цінності і вартості самого вантажу, складності майбутньої транспортування, специфіки транспортного засобу. Страхові компанії, що забезпечують страхування вантажів сьогодні мають цілу систему визначення вартості страхування вантажних перевезень, яка повинна повністю забезпечити інтереси всіх сторін, що беруть участь в процесі перевезення, страхувальника, страховика та перевізника. Страхування вантажу при перевезенні, враховуючи існуючі тарифи страхових компаній, сьогодні вважається економічно вигідним заходом, що забезпечує стабільність вантажних перевезень, нормальну господарську діяльність компаній і підприємств, що користуються послугами вантажних перевезень.

Вартість страхування вантажу визначається багатьма факторами, з якими доводиться стикатися в процесі перевезення. Із найвищим ризиком вантаж при транспортуванні на тривалі відстані. Вантажі особливої ​​категорії , Продукти харчування, медикаменти, небезпечні вантажі вимагають дотримання особливих вимог до транспортування. Що б уникнути непередбачених витрат, такі вантажі зазвичай страхують на випадок псування, механічного пошкодження, зміни фізичних і технологічних характеристик товару.

Вантажовідправник, звертаючись до послуг транспортної компанії, повинен сам проявити ініціативу і застрахувати вантаж на випадок виникнення страхового випадку. Це може бути ДТП під час руху по маршруту, поломка автомобільного транспорту, проведення вантажно-розвантажувальних робіт з грубими порушеннями технології. Кожен вид транспорту має свою специфіку і свої ризики, що впливають на вартість страховки вантажоперевезень. Транспортне страхування вантажу безпосередньо залежить, яким видом транспорту буде здійснюватися вантажне перевезення.

Сьогодні стало модним явищем страхування відповідальності вантажоперевізника. Тепер, у разі виникнення непередбаченої ситуації під час проходження по маршруту, за відшкодування фінансових втрат відповідає не тільки страхова компанія, що застрахувала вантаж, але і грузоперевозчик, з вини якого сталася псування вантажу або його фактичне знищення. Страховики беруть на себе відповідальність відшкодувати можливі збитки власнику вантажу, завдані з вини перевізника.

VN: F [1.9.22_1171]

Rating: 3.0 / 5 (4 votes cast)

Новости