Штрих-коди стандарту Code 128

  1. Схожі зчитувачі штрих-кодів

Схожі зчитувачі штрих-кодів

Серія DataMan 300/360

DataMan 300/360 - самий багатофункціональний стаціонарний зчитувач, що забезпечує надійне зчитування широкого спектру одновимірних лінійних і двовимірних матричних кодів.

Серія DataMan 8050

Oснащени алгоритмами зчитування штрих-кодів світового класу Cognex і розроблені для застосування в несприятливих умовах заводського цеху.

Код стандарту Code 128 є не тільки більш щільним штрихкодом в порівнянні з більшістю інших, але і також самим універсальним в категорії одновимірних штрих-кодів з точки зору потенційного зберігання інформації. Його назва походить з факту, що Code 128 має можливість кодувати всі 128 символів ASCII. Поряд з буквами і цифрами сюди входять і знаки пунктуації, символи, і так далі. Даний стандарт кодування найбільш часто використовується в таких логістичних видах діяльності, як закупівля і доставка, але може потенційно застосовуватися для багатьох інших цілей.

Оформити оптовий замовлення зчитувачів штрих-кодів

Специфікації: Штрихкод стандарту Code 128 складається з шести секцій. Перша і остання секція звуться «біле поле», що складається з певної кількості порожнього простору, яке базується на інших елементах коду. Після вступного білого поля знаходиться початковий символ, який визначає до якого кодовому набору відноситься штрихкод.
Стандарт Code 128 має три кодових набору символів. Кодовий набір А позначає коди з усіма великими літерами. Кодовий набір B призначений для кодів з великими та малими буквами, а кодовий набір C - тільки для кодів з числовими даними, що дозволяє стискати в два рази більше даних в тому ж просторі.
Після стартового символу представлені самі дані. Кожен закодований символ складається рівно з трьох штрихів і трьох проміжків. Далі представлена ​​контрольна цифра, яка гарантує точність зчитування, з подальшим зупинним символом, що позначає кінець коду і, нарешті, завершальна біле поле.

Переваги: Код стандарту Code 128 є не тільки універсальним, але і компактним, маючи здатність зберігати набагато більшу кількість даних, ніж звичайний штрихкод при тому ж обсязі простору.

Схожі штрих-коди: Extended Code 39 - може також кодувати всі 128 символів ASCII за рахунок комбінації інших символів.

Новости