Структурний гороскоп Григорія Кваші. ч III / тигр. Обговорення на LiveInternet

  1. ЗА ЗОВНІШНЬОЇ впевнено ...
  2. КОСМІЧНИЙ ОПТИМІЗМ
  3. ЗНАК ДОЛІ
  4. Закриття
  5. КАР'ЄРА ТИГРА
  6. http://www.xsp.ru/
Цитата повідомлення судариня_Елена Структурний гороскоп Григорія Кваші.ч III / тигр

Теорія структурного гороскопу говорить, що рік Тигра настає в перших числах січня. Практика це повністю підтверджує. Правда, я знав людину, яка хоча і народився 2 січня 1962 року народження, за всіма властивостями належав до знаку Бика (одна тисяча дев'ятсот шістьдесят один-й - рік Бика). Але це єдиний приклад серед тисяч перевірених, які вказують на 1 січня і навіть 31 грудня.

Тепер власне про Тигре. Якщо говорити про тваринний світ, то жоден з його представників не в змозі переконати такого жаху, такого пекучого страху, як тигр. Як писав Вільям Блейк: "Тигр, тигр, пекучий страх, // Ти гориш в нічних лісах". Люди, що народилися в роки Тигра, також вміють нагнати страху. Є в них, навіть якщо вони на вигляд тихі та спокійні, якась така міць, впевненість, солідність, що всі мимоволі починають прислухатися до них, потрапляють під їхній вплив, інші навіть позбавляються своєї волі, підкоряючись волі Тигра.

Дійсно, особливий тембр голосу, нерухомий погляд, зачаровує посмішка - все в Тигре працює на придушення чужої волі. Старше покоління пам'ятає, як у важкі роки війни впливав на народ голос Юрія Левітана, коли він говорив по радіо: "Працюють всі радіостанції Радянського Союзу!" Список Тигрів, через голос керуючих нами, міг би бути дуже довгим. Серед перших такі різні співаки, як Володимир Висоцький, Віктор Цой, Дмитро Хворостовський ... Звичайно, не можна їх спів порівнювати з тигрові риком, але його силу і міць відчуває кожен.

Крім голосу, можна згадати і про безшумної ході (втім, загальною для всіх котячих), звичкою прищулювати очі - при тому ж самому нерухомому, уважним поглядом. Дуже цікаво спостерігати, як Тигри йдуть від людей в свої потаємні місця, яке задоволення приносить їм кожне зникнення з очей близьких людей. Але хіба не тим же самим зайняті смугасті хижаки, що дали ім'я благородної знаку?

Спроби звертатися з тиграми як з тваринами ні до чого не приводять. Дресирування - не береться до уваги. Ні в кішку, ні в собаку Тигр не перетвориться ніколи. За всіма ознаками Тигр - знак волі. Ось про його волі і поговоримо.

Тигрячих ВОЛЯ - ЩО ЦЕ ТАКЕ?

З певного віку людина здатна контролювати власне мислення. Він може сумніватися в своїх думках, не вірити своїм ідеям, вибирати з їх безлічі лише деякі; реаліст відповідно відбере реалістичні ідеї, відкинувши абстрактні; логік, навпаки, віддасть перевагу ідею бездоганно симетричну і послідовну, нехай і далеку від реального життя.

Тигр, як волевік, неодмінно перевіряє всі свої ідеї відразу за двома параметрами: вони повинні бути і логічні, і реалістичні, при цьому ще треба дотримати певний баланс між логікою і реальністю. Такий синтетичний, вольовий тип мислення, володарем якого є Тигр. Чекати від волевіка швидких рішень не варто, Тигр - тугодум. Чи не сім, як у приказці, а сто разів він повинен відміряти, перш ніж зважиться відрізати. Зате вже цінність рішення багаторазово зростає, бо в ньому прораховані всі варіанти, передбачені всі наслідки.

При цьому відбувається абсолютно фантастичне явище резонансу між дійсністю і уявленням про неї. Чим точніше збудований план, тим сильніше воля. Чим сильніше воля, тим потужніше і наполегливо здійснюється план. Чим вдаліше здійснення плану, тим воля ще сильніше, і так до тих пір, поки план повністю не здійсниться.

Логік будує майбутнє, реаліст узагальнює досвід минулого, але тільки волевік в стані з'єднати минуле і майбутнє воєдино, прочертивши вісь через весь простір часу. (Містик - про містичні знаки, до числа яких відноситься, наприклад, Щур, мова попереду - піднімається над часом, вирішує позачасові завдання.) Об'єднання минулого і майбутнього допомагає волевіку здійснювати найдовші проекти, іноді навіть виходять за рамки власної його життя. Нащадки називають це передбаченням.

Так що, батьки, придивляйтеся до дітей-тигренята, сміливо завищувати планку, масштаб проблем. Хтозна, може бути, саме їм, коли вони стануть великими, доведеться вирішувати долі світу. Відсоток Тигрів у владі всіх рангів безпрецедентно високий.

Однак переоцінювати в побуті значення волі не варто, по горобцях з гармат НЕ палять, і не треба чекати, що настільки потужна зброя буде спрацьовувати по кожній дрібниці. Та й який сенс підмітати і мити підлогу, коли невідомий сенс життя. Тобто не змушуйте Тигрів вирішувати дрібні побутові проблеми.

У тихі, ситі і спокійні часи воля спить, бал правлять інші стихії. Але як тільки стає гаряче, тяжко, погано, на арену життя на повний зріст піднімається Тигр - з його волею, з його блиском незворушності, самовладанням, прорахованих на довгі роки планом дій. Тигри - волевікі, важковаговики людства, вони зазвичай витягують з болота кризи. Вони відводять від краю прірви. У чистому полі куди не йди, все без різниці, а ось у краю кожен крок має особливу ціну, а тому, хто веде від краю, той миттєво заробляє скажений авторитет. Завдяки своєму проріканню, своєму стратегічному мисленню, здатності довго зберігати одні й ті ж погляди, завдяки своєму гіпнотичному впливу на людей волевікі (нагадаємо, що Собаки, Коні і Тигри - найперші з них) є кращими організаторами. Колективи, створені волевікамі, можуть існувати десятиліттями.

З іншого боку, воля - це не догматизм, що не фанатизм, не сліпа віра в свою правоту, а постійна взаємодія з реальністю, здатність побачити помилку і виправити її.

У творчій сфері воля - це новаторство. І мова не про елементарне висунення нових ідей (тут майстрів вистачає), а про прокладанні доріг, відкриття нових напрямків. Важливо не просто вказати напрямок удару, але і пробити стіну, показати, як йти по новій дорозі. Саме вольові знаки - Собаки, Коні і Тигри - розробили найголовніші напрямки руху людства в науці, мистецтві, релігії (приклади - в енциклопедіях).

Тепер повернемося до страху. Адже Тигр не тільки до смерті лякає оточуючих, але і сам смертельно боїться. Навіщо вольовому і далекозорими знаку потрібен страх? А потім, що страх - це і є опрацювання потенційно можливих ситуацій. Волевік тільки завдяки своєму страху, який означає і передбачення всіх поворотів життя, вміє зберігати настільки характерне для нього самовладання. Батькам дітей-Тигрів надзвичайно важливо знати про те, що страх у вольових знаків може досягати гігантських розмірів. Треба, щоб ці страхи були розкриті і розбиті, переможені розумом.

Це багато в чому визначає формування волі маленького Тигра. Тут ще дуже важлива відповідальність: спочатку за себе, свої скромні справи, речі, потім за рослини, за домашніх тварин, потім за друзів, підлеглих і т.д. Якщо у вольового знака життя складається так, що він ні за що не відповідає, то воля поступово слабшає, згортається і в кінцевому рахунку зникає. Втім, крім волі у Тигра є ще багато інших складових його властивостей ... Але перш ніж розповісти про них, зупинимося на властивостях жінок-Тигрів (тигриця?). Мають вони тієї ж волею, що й чоловіки-Тигри?

ЗА ЗОВНІШНЬОЇ впевнено ...

Жінки, що народилися в роки Тигра, за рідкісним винятком, справляють враження потужних, цільних і владних натур, ні в чому не поступаються чоловікам цього знака. У них потужний і своєрідний тембр голосу, солідний, неметушливий вигляд, впевненість в рухах і вчинках. Завдяки цій "картинці" Тигриця часто висувають на начальницькі посади, доручають їм великі справи, які ті благополучно провалюють, бо за зовнішньою впевненістю ховається бентежна слабка натура з безліччю комплексів і розумових мук.

Зовнішній образ цих жінок говорить про одне, а мислення їх влаштовано зовсім по-іншому. Образ вольової, а мислення логічне (як і у жінок - Собак і Коней).

Ніде правди діти, мені було болісно важко визнати існування у жінок логічного типу мислення. І справа тут не в чоловічому шовінізмі автора, а в зайвому довірі до офіційної психологічній науці. А вона завжди наполягала на тому, що логіка - це прерогатива чоловіків, жінкам же залишається інтуїція. Але факти! Факти свідчать зовсім про інше. Жінки, що народилися в роки Коня, Собаки і Тигра, мають всі ознаки абстрактного мислення, логічного догматизму, відірваності від реального життя, від них йде водоспад оригінальних ідей, який можливий лише у логіків.

Логічні жінки живуть за деякими схемами, намагаючись впихнути в ці схеми всю суперечливість реальному житті. Схеми ці час від часу тріщать і лопаються. Тоді трапляються катастрофи, великі і маленькі, після чого доводиться створювати нові схеми, які працюють до наступного провалу. На жаль, висновків з цих катастроф жінки-логіки не роблять і кожен раз готові, як то кажуть, наступати на одні й ті ж граблі. В результаті вся їхня воля і впевненість залишаються лише на картинці, всередині ж - сумніви і терзання і нарешті ... підпорядкування чиєїсь іншої, реальної волі.

Втім, не будемо про сумне. Тому що якщо жінкам-Тиграм вдається приборкати помилковий інстинкт до влади, у них є всі шанси опинитися в тих сферах, де вони реально сильні. В першу чергу це все, що пов'язано з інтелектуальною діяльністю, науковим пошуком, створенням принципово нових світів. Архітектура, мультиплікація, комп'ютерний і віртуальний світ, а також театр, журналістика, - вони живуть за законами логіки. Так що далеким від реальності логікам-жінкам - Тиграм, Собакам, Коням - є де докласти свої неабиякі таланти.

Як і логіки-чоловіки, ці жінки - бойові знаки, і Тигр не виняток. При всій своїй солідності і величавості жінки-Тигри (як і дами інших логічних знаків) мають прекрасну реакцією, спрагою боротьби, бойовим запалом. Вже вони щось не розгубляться в несподіваних, що не прорахованих обставин, як це буває з вольовими знаками, коли вони не переживуть заздалегідь дану ситуацію, не зазнають з цього приводу страх.

Вже вони щось не розгубляться в несподіваних, що не прорахованих обставин, як це буває з вольовими знаками, коли вони не переживуть заздалегідь дану ситуацію, не зазнають з цього приводу страх

Такі жінки можуть жити як в режимі максимального утримання, так і в режимі максимального споживання. Їм дуже важко знайти баланс, золоту середину, ось і сахаються з крайності в крайність.

Тепер про комплексах. Оголошена деякими доктринами неодмінна боротьба з комплексами неповноцінності взагалі-то неправомірна. Для логіків комплекси - невід'ємна частина життя, рушійна сила всіх їх звершень. Забери у них комплекси - що залишиться? При цьому комплекси аж ніяк не мають на увазі неробства, навпаки, вони штовхають логічну жінку на надактивну діяльність, що, в свою чергу, не позбавляє її комплексів, і невіра в свої сили часом досягає жахливих масштабів. Перед іспитом, виступом, змаганням, змаганням така жінка може вапна всіх навколо, і перш за все себе.

Відмучившись заздалегідь, на самому іспиті (виступі) Тигриця може вести себе надзвичайно енергійно і напористо, хоча може і перегоріти. Рецепт позбавлення від зайвої закомплексованості дуже простий: общепризнанность досягнень. Тигрицям (Собакам, Коням) -комплексанткам мало усвідомлювати свою велич, їм потрібно зовнішнє визнання: наклади книг, премії, посади, розмір окладу і т.д. Не впевнений, що у Агати Крісті, а вона Тигр, були занадто великі комплекси неповноцінності в той момент, коли вона досягла всесвітнього визнання.

КОСМІЧНИЙ ОПТИМІЗМ

Всі інші компоненти знака Тигр однакові для жінок і чоловіків, для хлопчиків і дівчаток. Зокрема, темперамент, який іноді називають флегматичним, але більш точно його називати космічним оптимізмом.

На відміну від природного оптимізму, темпераменту активного, соціально спрямованого, космічний оптимізм усуває людини від людських радощів та смутку, піднімає над суспільством, над суєтою, налаштовуючи його на філософський лад. Їхнє гасло: "Щоб не трапилося - все на краще". Вони впевнені в перемозі світового добра при будь-якому сценарії життя. Таким людям легко вірити в Бога. Власне, космічний оптимізм - це і є віра в Бога, який все бачить і всім віддасть по заслугах. Космічні оптимісти - люди філософського складу, будь то професор або людина від сохи.

Як би жахливо не складалося життя Тигра, він продовжує творити світло і радісно. Страшна хвороба Кустодієва (Тигр), а його картини до кінця життя ставали все яскравіше і веселіше. Жахливою була хвороба Венедикта Єрофєєва, але його погляд на світ не потемнів під її гнітом. Те ж саме можна сказати про Бетховена, який створив найпотужнішу і світлу музику в той період життя, коли був глухим, хворим і убогим.

ЗНАК ДОЛІ

Тигр - знак фатальний, і біографам, що описує життя Тигрів, не позаздриш: у долі їх немає послідовності і поступовості. Борис Пастернак домагається успіхів як початківець композитор, його твори хвалить сам Скрябін. Але домігшись успіху, він кидає музику і йде в філософію. Тут його також чекає успіх і визнання Марбурзький філософів. Однак успіх, якому позаздрили б багато, відлякує Пастернака, і він іде в поезію, яка, звичайно ж, була його долею, хоча і не принесла йому нічого з того, що ми називаємо життєвими благами. Як бачимо, немає ні початку, ні кінця, ні послідовності, ні логіки.

Будь-яка педагогіка, стикаючись з фатальністю, неминуче заходить у глухий кут, бо педагогіка прагне виховувати, просувати вперед, крок за кроком впроваджуючи ідеї, навички, звички. Фатальний же знак або виглядає вже сформованим, або принципово не воспітуемим.

Зокрема, Тигренята вже в дитинстві виглядають цілком дорослими, не по роках серйозними і часом лякає мудрими. Чи треба боротися з раннім дорослішанням Тигра? Ні в якому разі. Боротися з природою знака не можна. А от користуватися цією природою можна. Десь послабити контроль за чадом, дати йому більше самостійності, в чем-то піти на поводу. Врахуйте, батьки, що в особі дитини-Тигра ви стикаєтеся з її величністю Долею.

Іноді складається враження, що у Тигрів все в житті не завдяки, а всупереч. Тигра б'ють, а він виростає добрим (як було з Тургенєвим), пестять, а він виростає мізантропом ... Мені здається, що у кожного Тигра доля вже прописана від початку до кінця, але йому треба її знайти, свою долю. Пошук долі - головне завдання не тільки самого Тигра, а й його батьків.

Іноді фатально не тільки творчість і мислення Тигра, а й його зовнішній вигляд. Одні Тигри фатально худі, інші фатально товсті. По дитячих фотографіях завжди дізнаєшся дорослого. Вони ніби не змінюються протягом життя.

ВЗЛЕТНОСТЬ

Тигр - злітна знак. Його побратими по взлетності Кот і Дракон.

Трактувати взлетность можна в різних площинах. Можна, наприклад, вважати це властивість мрійливістю, задумою, деякою пріторможенного свідомості. Згадайте, як годинами гріється на сонечку кіт: начебто спить, а начебто немає - так, перебуває в напівдрімоті. Як, втім, відбувається і в інших котячих, в тому числі у тигрів. Біологи пояснюють такий стан особливістю їх котячих мисливських методів, з багатогодинними вартою у нори, на стежці і т.д.

Можна взлетностью пояснити м'яку ходу Тигрів, Драконів і Котов. Вони не тупають, що не цокають копитами, гучних кроків вдається уникнути, навіть самі важкі люди-Тигри ходять легко і безшумно, що особливо цікаво.

Можна перейти в іншу площину і уявити взлетность як здатність до матеріалізації мислеформ, матеріалізації ідей. Тут і магія всіх мастей, і гіпноз, в якому особливо сильні Тигри, та й просто дар умовляти, переконувати, надихати.

Злітні знаки мало пристосовані до брудної роботи. Якщо приземлені знаки (Півень, Собака, Мавпа) обожнюють предметний світ, не гребують бренной матерією, вколюють і орють, то злітні нема за всяку "матерію" візьмуться, вони, як то кажуть, вище чинників. Ще важливіше для них, щоб реальне життя була схожа на вигаданий ними ідеал. Словом, вони хочуть, щоб було красиво.

Саме взлетность "відповідає" за поетичні нахили знаків. Серед Тигрів, як людей солідних, поетів поменше, ніж у Драконів і Котов, але зате вже серйозність і глибина "їх" поетів гарантована. У нас це Борис Пастернак, у американців Емілі Дікінсон, у французів Стефан Малларме, у німців Фрідріх Гельдерлін і т.д. У поезії злітних знаків любовна лірика не самоціль, тут головне - сама музика слова, що і є сутність поезії.

Закриття

Тигр - знак закритий. Що це означає? Ні в якому разі не відлюдництво або нелюдимость, особливо якщо мова йде про дитинство і юність, періодах надвисокої товариськості. Однак закритість знака все ж знижує щирість спілкування Тигрів зі світом, підвищує самодостатність, позбавляє довірливості, вимагає великої розбірливості в контактах і так далі.

Колектівізм, настолько вдалині впроваджується як в молодшій, так и середній школі, для Закритого акціонерного знаків не так Вже й хороший, обов'язково вікліче деяке їх Опір. Тому в класах, де більшість хлопців Тигри, не варто надто форсувати колективність, краще побільше приділити уваги індивідуальними програмами.

Закритий знак тонкий, витончений, він не любить простоти, банальності, ясності. Такому знаку властиво захоплення чимось глибоким, елітарним, естетському-аристократичним. Хоча в дитинстві це ще не проявляється яскраво, про це треба знати і постаратися допомогти закритому знаку створити навколо себе світ багатовимірний і неоднозначний. Саме закритість допоможе у дорослому житті створювати глибоку живопис, складну літературу, багатоярусні наукові теорії.

КАР'ЄРА ТИГРА

Кармічні - переломними - роками для Тигрів є роки Бика (перед їх роком). Найкраще це видно в біографіях політиків. Один із знаменитих наших генсеків Юрій Андропов свій третій цикл присвятив комсомольської кар'єрі, добившись максимуму в 1947--1948 роках. Після перелому в 1949 році він вже в Москві (1951), в апараті ЦК КПРС. Новий (п'ятий) цикл починається в 1962 році (після перелому 1961-го), коли він - секретар ЦК КПРС. Перелом 1973 го прихований від нас в товщі КДБ, однак саме він привів Андропова до піку кар'єри. До 1985 року Андропов не дожив, хоча в подіях цього року (прихід Горбачова) діяла саме його рука.

Тигри! Будьте уважні до своїх карміческім років!

http://www.xsp.ru/

Серія Повідомлень " Гороскоп Кваші ":

Частина 1 - Структурний гороскоп Григорія Кваші. ч I / щур
Частина 2 - Структурний гороскоп Григорія Кваші. ч II / бик
Частина 3 - Структурний гороскоп Григорія Кваші. ч III / тигр
Частина 4 - Структурний гороскоп Григорія Кваші. ч IV / кіт
Частина 5 - Структурний гороскоп Григорія Кваші. ч V / дракон
...
Частина 10 - Структурний гороскоп Григорія Кваші. ч X / півень
Частина 11 - Структурний гороскоп Григорія Кваші. ч XI / Cобака
Частина 12 - Структурний гороскоп Григорія Кваші. ч XII / кабан

Але хіба не тим же самим зайняті смугасті хижаки, що дали ім'я благородної знаку?
Тигрячих ВОЛЯ - ЩО ЦЕ ТАКЕ?
Навіщо вольовому і далекозорими знаку потрібен страх?
Игриця?
Мають вони тієї ж волею, що й чоловіки-Тигри?
Забери у них комплекси - що залишиться?
Чи треба боротися з раннім дорослішанням Тигра?
Що це означає?

Новости