Студенти Американського Університету в Центральній Азії відвідали рудник «Кумтор»

У минулі вихідні група студентів і викладачі з Американського Університету в Центральній Азії (АУЦА) в рамках ознайомчого візиту побували на руднику «Кумтор». Група складалася зі студентів факультету прикладної геології, Екологічного менеджменту та сталого розвитку, а також Управління бізнесом.

Візит став продовженням гостьовий лекції Кумтор Голд Компані про управління ризиками на виробництві, яка пройшла в вузі минулого тижня. В ході екскурсії студенти ознайомилися з процесом видобутку і виробництва золота, а також програмах з охорони навколишнього середовища. Група відвідала кар'єр, золотоізвлекательних фабрику, житловий табір, а також побувала на дамбі хвостосховища. У висновку візиту студентам вдалося побачити стадо гірських архарів на території підприємства.

Фахівці компанії на кожній ділянці виробництва докладно відповідали на питання, що цікавлять студентів і викладачів питання про виробничу діяльність компанії. Студентам також була надана можливість зблизька роздивитися найбільший самоскид, задіяний у виробничому процесі.
«Екскурсія на рудник« Кумтор »дала відмінну можливість нашим студентам побачити і зрозуміти, як влаштований настільки масштабний виробничий процес. Студенти напряму змогли поговорити з фахівцями компанії, які відповідали на всі їхні запитання на місцях. Багато вперше чули про деяких досліджуваних компанією рішеннях і нововведення, які застосовуються для забезпечення екологічної стійкості », - зазначила Алессандра Стрімбелі, викладач АУЦА, яка супроводжувала групу в поїздці.

«Я думав нам нададуть дуже мало інформації про вона буде однобокою, однак, на мій подив, фахівці вели відкритий діалог і з великим задоволенням ділилися своїм досвідом. Було дуже інформативно і цікаво відвідати рудник «Кумтор», - зазначив студент АУЦА Акилбек Кенжебек.

Було дуже інформативно і цікаво відвідати рудник «Кумтор», - зазначив студент АУЦА Акилбек Кенжебек

Новости