Створено найлегший і дешевий літак в світі

Літак важить всього 70 кілограм. фото FlyNano

Апарат FlyNano складається з корпусу довжиною 3,8 м, опоясаного 4,8-метровим крилом. Місце пілота є відкритим, а над кріслом поміщається двигун. Машина не має шасі: вона злітає з води і на неї ж сідає.

Використання легких вуглепластикових матеріалів привело до серйозного зменшення ваги мініатюрного ЛА - до 70 кг, що позбавляє пілота від необхідності отримувати ліцензію в більшості країн. Вага самого льотчика може досягати 110-130 кг.

FlyNano буде проводитися в трьох варіантах. Базова модель обладнана електродвигуном потужністю 20 кВт. Вона здатна підніматися на 3 км, доставляючи пілота в будь-яку точку в радіусі 40 км на крейсерській швидкості 140 км / ч.

Дві інші версії оснащені паливними двигунами на 24 л. с. і 35 л. с. Дальність обох - 70 км, проте менш потужний СЛА має швидкість 130 км / год і практична стеля 3 км; для старшої моделі ці показники становлять 150 км / год і 5 км.

Г-н Суокас, конструювати апарат протягом десяти років, презентував його на аерошоу Aero 2011 у німецькому Фридрихсхафене, яке проходило з 13 по 16 квітня.

Прийом замовлень на міні-літак вже почався. Цей СЛА навряд чи можна вважати повноцінним транспортним засобом - багато в чому через те, що водойми є далеко не скрізь. Проте відчуття справжнього польоту обійдеться в досить скромні € 25-27 тис. (Без урахування податків і доставки), і це, як говорилося вище, не вимагає отримання льотних прав. Трейлер для зберігання і транспортування FlyNano коштує € 5,3 тис.

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Новости