Сучасна військова форма Британської армії

  1. Трохи історії і камуфляжу
  2. новий крій
Military-sport

/ Сучасна військова форма Британської армії

Військова форма далеко не завжди безпосередньо пов'язана з армією, адже крім усього іншого, це вкрай практичний вид одягу, який не підведе ні за яких умов. Особливо, коли мова йде про військовій формі одягу, розробленої в розвинених країнах. Найбільшою популярністю по праву користуються камуфляжі армій країн НАТО. І якщо раніше беззаперечним лідером була форма з США, то зараз є цілий ряд інших варіантів, не менше привабливих за своїми характеристиками, але більш доступних за ціною.

І якщо раніше беззаперечним лідером була форма з США, то зараз є цілий ряд інших варіантів, не менше привабливих за своїми характеристиками, але більш доступних за ціною

Військова форма британської армії по праву вважається однією з найсучасніших, продуманих, практичних і непомітних. Більш того, сучасна військова форма одягу британців виходить доступніше, ніж аналогічна - армії США. І якщо раніше, коли англійці використовували патерн DPM, британська форма поступалася американській по непомітності, то тепер, з введенням нового стандарту MTP, більш відомого як «британський Multicam», одягу з туманного Альбіону обходять своїх конкурентів за багатьма параметрами.

Трохи історії і камуфляжу

Так уже склалося, що майже завжди англійці грали роль «наздоганяючих» в гонці по створенню нової форми. Військова одяг британської армії в багатьох конфліктах поступалася одязі противника. Чого тільки варта досвід Англо-бурської війни, коли противник мав камуфляж , А подані Її Величності змушені були воювати в своїх знаменитих червоних мундирах і представляли собою ідеальну мішень.

Майже так само сталося і після недавнього вторгнення в Афганістан, де виявилося, що британська форма стандартної забарвлення DPM, непогано маскує солдатів в європейських лісах, абсолютно непридатна для мінливих умов Афганістану, де переплелися і пустеля, і гори, і ліси. Довелося терміново розробляти нову військову форму під нові стандарти. Так з'явився MTP. Ця модель була створена на базі американського Multicam, який, до слова, забезпечує найвищий рівень маскування в самих різних природних умовах. Але «мультик» чомусь не особливо сподобався військовим США, тому британці з легкістю викупили патент і вдосконалили і без того відмінний варіант. Так з'явилася забарвлення MTP, що поєднує деталі від старого DPM і новітнього Multicam.

новий крій

новий крій

Переходячи на нові стандарти військової форми солдатської одягу, британці використовували як старий крій CS-95, так і новий - PCS (що означає Personal Clothing System - Персональна Система Одягу). Розуміти останній варіант краще, адже весь одяг виконана за новим крою, починаючи від легких шортів та полегшеною річної сорочки і закінчуючи осіннім кітель і вологостійкими штанами. Містить новітні матеріали, які забезпечують безпрецедентний рівень комфорту в будь-яких умовах. Що характерно, Ви можете купувати як окремі частини британського камуфляжу, припустимо, парку Winproof MTP прекрасно підійде для осінніх пробіжок під дощем, так і цілі комплекти, які будуть прекрасно доповнювати один одного.

Слід окремо відзначити продуманість всіх компонентів. Наприклад, осінньо-зимові штани влаштовані таким чином, що їх можна одягати, заправляючи в черевики. А під бронежилет або розвантаження йде спеціальна кофта, що має влагоотводящие мембрану. Крім того, британська форма може похвалитися величезною кількістю різноманітних кишень і потаємних відділень.

Новости