Сучасна вітальня: багатофункціональний інтер'єр з елементами класики

Які функції виконує в наших будинках така кімната, як вітальня? Для абсолютної більшості - це центральне, основне місце в квартирі або будинку, в якому ми приймаємо своїх гостей, а також влаштовуємо сімейні посиденьки, особливо, довгими зимовими вечорами. Тому не дивно, що до питання дизайнерського оформлення цієї кімнати більшість з нас підходить з певною часткою пристрасті, бо кожному хочеться споглядати гармонію елементів декорів укупі з неповторним відчуттям комфорту і затишку родинного вогнища.
В наші дні дизайнери можуть запропонувати безліч варіантів оформлення інтер'єру вітальні, які, незважаючи на використання різних оздоблювальних матеріалів, меблів та освітлювальних приладів, об'єднує одне - багатофункціональність. Інтенсивність життя зараз така, що сучасна вітальня повинна бути не стільки прикладом необмеженого польоту дизайнерської фантазії, скільки поєднувати в собі красу і практичність інтер'єру.

Йдеться про створення в межах однієї кімнати кількох, які доповнюють один одного зон, наприклад, медіа-зони, з встановленими в ній аудіо- або відеоапаратурою, зони спілкування і відпочинку, в якій буде розташовуватися м'які меблі
Йдеться про створення в межах однієї кімнати кількох, які доповнюють один одного зон, наприклад, медіа-зони, з встановленими в ній аудіо- або відеоапаратурою, зони спілкування і відпочинку, в якій буде розташовуватися м'які меблі. Залежно від ваших особистих переваг, тій чи іншій зоні буде приділятися чільна роль в інтер'єрі вітальні.

Наприклад, якщо ви є справжнім кіноманом, і вітальня для вас - це мініатюрний кінозал, в якому ви зможете віддатися безтурботному перегляду улюблених кінофільмів, значить, першорядної значення варто приділити облаштуванню медіа-простору кімнати. Розташування предметів інтер'єру, в даному випадку, буде визначатися місцем розташування домашнього кінотеатру, який слід встановлювати таким чином, щоб він не страждав від попадання прямих променів сонця і штучних джерел світла.

Меблі, в випадку з облаштуванням медіа-простору, також встановлюється в залежності від розташування домашнього кінотеатру, тобто її необхідно поставити таким чином, щоб вона дозволяла організувати комфортне споглядання улюбленого кінофільму, телесеріали і т.д.


Однак не варто забувати про багатофункціональності, яку повинна нести в собі сучасна вітальня
Однак не варто забувати про багатофункціональності, яку повинна нести в собі сучасна вітальня. Саме тому прогресивні дизайнери все частіше зупиняють свій вибір на т.зв. трансформерів - предметах меблів, здатних в миті ока видозмінитися і звільнити частину корисного простору будь-якої кімнати. Як приклад, наведемо звичайнісіньке крісло-ліжко. Воно виконує свою основну функцію під час прийому гостей або спілкування з сім'єю, але під час перегляду кінофільму, коли з'явиться бажання розслабитися і прилягти, воно без праці трансформується в зручне ліжко.

Звичайно ж, будь-яка вітальня не може обійтися без елементів класичного декору, але в сучасній інтерпретації
Звичайно ж, будь-яка вітальня не може обійтися без елементів класичного декору, але в сучасній інтерпретації. Яскравий тому приклад - сучасні модульні системи від ТМ «Світ Меблів». Ця фабрика за виробничими потужностями є однією з найбільших в Україні. Виробляє свою продукцію з екологічно чистих матеріалів і завжди керується слоганом «Зроблено для Вас! Зроблено з любов'ю! Зроблено в Україні". Разом з тим, ціни на продукцію цієї торгової марки досить демократичні.

Як ще можна уявити класичний інтер'єр в сучасному вигляді? Наприклад, килим на підлозі може містити яскраві новомодні композиції, а оббивка м'яких меблів висвітлювати кімнату різноманітними квітами і відтінками.

До слова, про висвітлення ... Важливим моментом в оформленні сучасної вітальні є правильний вибір і розташування джерел світла, тому що саме з їх допомогою можна виділити зони, а також окремі предмети інтер'єру, на які б вам хотілося звернути увагу присутніх.
Інтенсивність сучасного життя змушує нас переглянути деякі непорушні постулати пристрої інтер'єру нашого житла. Мова, в першу чергу, йде про вітальні - головній кімнаті будь-якої квартири і будинки, в якій ми проводимо свій вільний час за читанням книг, в спілкуванні з родиною, або захоплено споглядаємо різні перипетії життя героїв улюбленого телесеріалу або кінофільму.

З іншого боку, сучасна вітальня - це місце прийому гостей, проведення, нехай і не дуже запальних і багатолюдних, але, все ж, вечірок, ювілеїв та інших урочистих заходів. Тому важливою характеристикою віталень є їх багатофункціональність, яка досягається за рахунок використання в інтер'єрі подібного типу кімнат універсальної меблів, правильно підібраних і встановлених освітлювальних приладів, а також поділу простору кімнати на окремі зони, з унікальною функціональним навантаженням.

Які функції виконує в наших будинках така кімната, як вітальня?
Як ще можна уявити класичний інтер'єр в сучасному вигляді?

Новости