Сучасний дизайн фото

У виноробному справі існує термін «вінтаж». Власне в дизайн інтер'єрів він прийшов саме з цієї області. Чи означає це слово ступінь витримки вина. Вантажні інтер'єри в якомусь сенсі теж витримані та перевірені часом. Особливу популярність оформлення квартир в стилі вінтаж отримало в 90-і роки минулого століття. Сьогодні у винтажа не менш шанувальників.

Сьогодні у винтажа не менш шанувальників

Вантажний інтер'єр будується на основі використання предметів меблів і декору, які належали до іншого естетичної епохи. Як правило, це речі старше 20 років. Важливо розуміти, що вінтажний інтер'єр - це не просто набір автентичних старих речей. В іншому випадку ми б вважали легкотравними законсервовані інтер'єри 20-50-річної давності, в яких мало що змінилося. Навпаки, речі в вінтажному інтер'єрі повинні бути квінтесенцією моди минулого, повинні транслювати цінності і смаки минулих часів. Зрозуміло, сучасна інтерпретація тільки вітається. Цілком очевидно, що сьогодні облаштувати житло, не використовуючи нові технології в ремонті і дизайні, нерозумно. Так, вантажні інтер'єри з кожним роком знаходять свою унікальну трактування, зберігаючи головний сенс.

Так, вантажні інтер'єри з кожним роком знаходять свою унікальну трактування, зберігаючи головний сенс

Виникає закономірне питання: хто в умовах нашого швидкоплинного світу, який весь час прагне в майбутнє, обирає інтер'єри минулого? Фахівці стверджують, що вибір на користь вантажних інтер'єрів роблять міські жителі, які втомилися від холодного мінімалізму і суєти.

Вінтажними інтер'єрами вважаються як повністю стилізовані інтер'єри, так і обстановки, де зустрічаються тільки кілька старих речей. Як правило, це справжні «старожили», які колись комусь вже служили. Допускається також спеціальне состаривание меблів. Вантажні предмети меблів можна знайти на блошиних ринках, в антикварних крамницях і гіпотетично навіть на горищах у своїх бабусь.

Ретро і вінтаж - в чому відмінність?

Це два близьких по духу напрямки, між якими є тонка грань. Дизайнери, правда, самі до сих пір сперечаються про відмінності. Будьте готові, що ви зіткнетеся з різними позиціями щодо подібностей і відмінностей між дизайнерським стилем вінтаж та ретро. Спробуємо все ж їх розмежувати.
Сам термін «ретро» вказує на спробу звернути свій погляд у минуле, відтворити модні тенденції інших століть - словом, ретроперспектіву. Як правило, ретро - це те, що було не так уже й давно. Ретроінтерьер - це обстановка, виконана з використанням сучасних предметів меблів, які тільки стилізовані під певну епоху. Таким чином виходить, що ретро - це стилізація інтер'єру, а вантажу - відтворення. Але це лише одна з багатьох позицій. Дискусії на цю тему не замовкають.

Дискусії на цю тему не замовкають

Кухні в вінтажному стилі

Мабуть, цю кімнату в квартирі складніше інших витримати в вінтажному стилі. Сучасна вінтажна кухня повинна відповідати і відповідати функціональним завданням, які перед нею ставить XXI століття і вимогливі господарі. При цьому візуально планування кухні, фасади меблів, матеріал, з якого все виконано, повинні бути одночасно якісними, довговічними, але і в обраному вінтажному напрямку.

Як правило, вантажні кухні рясно декоровані і досить яскраві самі по собі. Принципове значення має те, яке місце ви відведете вінтажним предметів на кухні. Частим прийомом в оформленні винтажной кухні стає використання стилізованих холодильників.

Частим прийомом в оформленні винтажной кухні стає використання стилізованих холодильників

Варто також загострити увагу на тому, що вантажні кухонні інтер'єри зазвичай не хитромудрі, а, навпаки, прості. У такій обстановці ви часто можете зустріти оформлення стін шпалерами в дрібну квіточку або на кухонну тематику. допускаються шпалери , Посипані фруктами, овочами, чашечками з кавою ... Альтернативою шпалер в винтажной кухні може бути фарбування стін переважно в яскравий тон.
Вінтажна кухонні обстановка також допускає оформлення стін і підлоги декоративною плиткою. Вітається дрібноформатного. Особливим фетишем стали «шахові» мотиви, які будуються на комбінуванні двох кольорів: чорного-білого, білого-винного, кремово-оливкового. Можливості вибору колірних параметрів і в цілому художніх, здається, нескінченні. У той же час чинно і аристократично буде виглядати більш консервативний строгий вибір вантажного стилю. Однотонні варіанти - для любителів більшої строгості в порівнянні з тими, кому до душі припадуть найнесподіваніші різнокольорові непокірні версії «іншого» винтажа.
У винтажной кухні дизайнер повинен домогтися радісною, веселою, простий атмосфери. Для кожного це унікальний набір власних уподобань, тому вінтаж як напрямок пропонує постійний вибір. Чи не хочете на кухні плитку? Не питання, вінтаж допускає використання лінолеуму, наприклад з геометричними візерунками. Кожен етап обробки винтажной кухні передбачає великий діапазон рішень.

вінтажна спальня

Вінтажна спальня ідеально підійде для людей, які хочуть глибокого розслаблення, в буквальному сенсі укриття від усього світу, від усіх насущних справ. У спальні, виконаної за класичними вінтажним уявленням, сучасний житель мегаполісу може відчути себе в ролі головного героя романтичного роману тих часів, коли ще існували королі і дракони.

Дійсно, обстановка спальні в вінтажному стилі зачаровує своєю ніжністю, м'якістю і красою. Тут мало кричущих квітів, не буває того, чого немає в природному палітрі.

Створюючи вінтажний інтер'єр, ми знову стикаємося з альтернативним вибором. Так, замість однотонного пастельного кольору вантажу пропонує використовувати декоративні шпалери, які мають вигляд старовинних тканин або вид потертості. Також вантажні спальні формуються завдяки використанню балдахіна або ліжка, великої кількості подушок, дзеркал в різьблених рамах і інших аксесуарів, що відповідають обраному стилю. Поруч з маленьким столиком, на якому розставлені флакони духів, може недбало стояти витончене крісло з тканинної оббивкою.

Вітальня в вінтажному стилі
Коли ми підходимо до оформлення залу, вітальні, необхідно пам'ятати, що саме важливо тут - витримати тимчасові рамки, відтворити обстановку вітальні тієї епохи, яку вибрали для цієї кімнати. Часом здається, що не так вже й багато відмінностей між сусідніми десятиліттями минулого століття, а на ділі неповне вивчення стилістики часу може стати причиною безглуздих помилок. Тут, звичайно ж, перед кожним відкривається безліч варіантів.

Тут, звичайно ж, перед кожним відкривається безліч варіантів

секрет стилю
Загальна рекомендація, що стосується облаштування квартири або будинку в стилі вінтаж, - не вибирати діаметрально протилежні стильові напрями, які стосуються епохах. Не перетворюйте свій будинок в музей інтер'єрів, особливо якщо мова йде про однокімнатну або двокімнатній квартирі. Краще вибрати один вінтажний стиль і розкрити його в кожному приміщенні житла. Так воно буде виглядати цілісним, концептуальним, логічним і завершеним.

Так воно буде виглядати цілісним, концептуальним, логічним і завершеним

Товари в нашому каталозі

Товари в нашому каталозі


Ціна за запитом


Ціна за запитом


Ціна за запитом

Виникає закономірне питання: хто в умовах нашого швидкоплинного світу, який весь час прагне в майбутнє, обирає інтер'єри минулого?
Ретро і вінтаж - в чому відмінність?
Чи не хочете на кухні плитку?

Новости