Суд по ДТП на Сумщині: адвокат Дронова зажадав відводу експертів інституту Бокаріуса, суд відмовив у допиті медсестри і фахівців, які проводили психіатричну експертизу Зайцевої

14.11.2018 8:46

13 листопада в Київському райсуді Харкова пройшло черговий засідання у справі про ДТП на Сумщині.

13 листопада в Київському райсуді Харкова пройшло черговий засідання у справі про ДТП на Сумщині

//newsroom.kh.ua

На засіданні були заслухані результати експертизи і заяву адвоката, повідомляє NewsRoom.
Криміналісти прийшли до висновку, що до початку руху автомобіль Геннадія Дронова зупиниться за лінією світлофора, передня частина іномарки перебувала на перехресті. Після цього адвокат обвинуваченого зажадав відводу експертів, проте його виступ було перервано через проблеми із звукозаписною апаратурою.
Суддя Віктор Попрас оголосив технічну перерву. Відразу після цього друга обвинувачена Алена Зайцева поскаржилася на нудоту, заявила про погіршення самопочуття і попросила, щоб її вивели з "акваріума". Незабаром дівчину завели назад в камеру, близько 15:00 засідання поновилося в іншому залі.
Захист учасниці страшної аварії в центрі Харкова Олени Зайцевої виступила проти допиту на суді оглядали її медсестри. Відповідну заяву зробив адвокат Євген Мельниченко.
Лариса Матвєєва, що представляє інтереси сімей загиблих Олександра Евтеева і Діани Берченко, попросила суд долучити до матеріалів справи чеки про повернення грошових коштів, переданих близьким жертв, а також відповідь з Міністерства охорони здоров'я про невідповідність судмедекспертизи нормам закону. Крім того, на думку адвоката, необхідний допит експертів-психіатрів і медсестри, яка брала кров у Олени Зайцевої після ДТП. Проти останнього пункту виступила захист водія Lexus.
Свою незгоду з цією позицією висловив юрист Дмитро Марцонь, який представляє інтереси близьких загиблих Ніни Кобісевой, Алли та Анастасії Сокіл, а також Наталії Умаєва. На його думку, якщо захист учасниці страшної аварії надає відео з нагрудних камер під час огляду Зайцевої, то необхідний також допитати медсестру, яка його проводила.
Представники звинувачення, в свою чергу, заявили, що не проти залучення чеків і листи МОЗ, однак не бачать необхідності в заслуховування показань медиків. Суд відхилив вимоги адвокатів потерпілих про допит медсестри і фахівців, які проводили психіатричну експертизу.
Наступне засідання суду заплановано на 20 листопада.

Новости