Суд підтримав формулу ФАС для розрахунку ціни на сірку

  1. 2 грудня 2014 року Арбітражний суд міста Москви в рамках розгляду преддоговорного спору між ТОВ «Газпром...

2 грудня 2014 року Арбітражний суд міста Москви в рамках розгляду преддоговорного спору між ТОВ «Газпром сірка» і ВАТ «ФосАгро-Череповець» щодо поставок сірки рідкої підтримав запропоновану антимонопольним органом формулу ціни на цю продукцію.

Аналогічне рішення прийняте 3 грудня 2014 року Арбітражним судом міста Москви за результатами розгляду такого ж преддоговорного спору, але тільки вже між ТОВ «Газпром сірка» і ВАТ «Апатит». Федеральна антимонопольна служба (ФАС Росії) в цих справах виступала в якості третьої особи.

Нагадаємо, що ця формула ціни була зафіксована в попередженні ФАС Росії , Виданого за результатами розгляду заяви ЗАТ «Балаковської мінеральні добрива» про порушення антимонопольного законодавства ТОВ «Газпром сірка».

«На нашу думку, економічно обґрунтованої і справедливої ​​ціною на рідку сірку для російського ринку є ціна, яка не перевищує мінімальну експортну ціну на гранульовану сірку, встановлену групою« ГАЗПРОМ », без урахування фактичних транспортних витрат за її доставці до експортного базису і витрати на грануляцію », - повідомила начальник Управління контролю хімічної промисловості та агропромислового комплексу ФАС Росії Анна Мірочіненко.

Інфоіндустрія

Новости