Сукню з корсетом для дівчаток

Протягом всієї історії моди корсети відігравали велику роль в житті жінки. Змінювалися їх форми, процеси виготовлення, матеріали, але довгі століття вони залишалися невід'ємною частиною жіночого гардероба. З одного боку вони робили фігуру граціозної та величною, а з іншого - завдавали великої шкоди здоров'ю. Дитячі наряди практично не відрізнялися від нарядів дорослих дам, тому плаття з корсетом для дівчаток були самим звичайним явищем.

плаття з корсетом для дівчаток

дорослі корсети були не схожі на дитячі. Вони представляли собою досить жорсткі конструкції і досить сильно могли скорегувати фігуру. Грудна клітка при цьому деформувалася і деякі дами непритомніли від неможливості нормально дихати. Це були воістину кайдани, в які було заточене жіноче тіло.

Може здатися досить дивним, але, під час царювання корсетів існували такі навіть для новонароджених. З дитячого віку на дівчинку одягали корсетик! Дитина, народжена в шляхетській родині, був зобов'язаний носити корсет, який змінювався в процесі дорослішання.

Судити про дитячу моду минулих століть ми може тільки за картинами або по дивом зберігся справжнім корсетам.

Судити про дитячу моду минулих століть ми може тільки за картинами або по дивом зберігся справжнім корсетам

Парадні і камерні портрети 18 - го століття свідчать про те, що маленьких дівчаток затягували в корсет, наряджали в пишні сукні з декольте, оголює плечі і верхню частину грудей. Для виходу в світ їм робили зачіски трохи скромніше, ніж дорослим дамам, але обов'язково пудрили обличчя, тіло і волосся, а щоки рум'янили «до самих вух».

Відомий колекціонер Антон Приймак зібрав велику колекцію жіночих корсетів різних часів. Серед них є і дитячі. Зверніть увагу на корсети 18 - го століття. Вони мають конусоподібну форму і абсолютно не відповідають пропорціям тіла. Але, в ті часи вважалося, що жіноче тіло досить аморфно і його треба постійно підтримувати. Конструкція досить дивна і, напевно, незручна.

Конструкція досить дивна і, напевно, незручна

Корсетик зовсім для маленьких нагадували ліфи і часто робилися простьобаних. Їх носили в холодну пору року. На корсетик були спеціальні регулюють деталі, за допомогою яких їх можна було коригувати по фігурі. А починаючи, приблизно з п'яти років, дівчаткам шили майже повноцінні дорослі жорсткі корсети на кістках і шнурівці. Це допомагало звести лопатки якомога ближче і випрямити дівчаткам спину.

Корсет для новонароджених

Досягнувши підліткового віку, дівчатка носили вже справжні дорослі корсети, які формували талію і піднімали бюст. Як добре, що це було так давно. Минуло вже близько 100 років з тих пір, як жінки і дівчатка не зобов'язані носити корсети на догоду моді. На початку минулого століття представниці прекрасної статі від них практично відмовилися.

Але, це стосувалося тільки повсякденному житті. Для жінок же певних професій корсети залишилися предметом гардероба. Унікальні здібності корсетів в коригуванні фігури складно поставити під сумнів. Жінка в ньому стає стрункішою і вище ростом, тому що просто змушена тримати рівно спину і не горбиться.

Багатьох дам корсетні речі привертають і в наші дні. Треба відзначити, що окремо взяті корсети досить затребувані. Відносно недавно жінки повернули їх в свій гардероб. Але, сукні з корсетами і кринолінами все ж залишаються тільки для особливих випадків.

Це можуть бути бали, карнавали або весілля . Це ставитися і до дитячих нарядів. В останні десятиліття для дівчаток теж шиють сукні на корсетик. В урочистій обстановці маленькі дівчинки в таких нарядах виглядають дуже мило і ніжно.

Мами не проти народити в таку сукню свою доньку навіть на Новий рік або випускний в дитячому саду . Пишна спідниця , Красиві оборки, граціозний образ ... Все це викликає розчулення на обличчях батьків. Сучасна пустотлива дівчинка на час перетворюється в маленьку принцесу.)

Змінюється не тільки відображення в дзеркалі, змінюється хода, вираз очей, відчуття. Всі знають, що дівчата люблять вбиратися в дорослі наряди, а тим більше в такі шикарні.) Таке плаття одягається рідко, але запам'ятовується надовго.

У наш час ніхто не змусить дівчинку носити незручний і жорсткий корсет. Навіть на не тривалий час не бажано, щоб він завдавав будь - які незручності. Але, якщо корсет виконаний правильно, то в ньому можна абсолютно спокійно ходити і цілий день. Для цього потрібно знати особливу технологію пошиття і обробки.

Сукню з корсетом для дівчаток можна здобувати різними способами: купити в торгових мережах, взяти напрокат, зшити на замовлення або самостійно. Найоптимальніші з перерахованих - це другий і четвертий. Купувати досить дорого, та й зшити на замовлення буде не дешево. Приємно своїми руками створити такий подарунок своїй доньці.

Я думаю, що корсети будуть актуальні ще довгий час. Вони прекрасно вписуються в список вечірніх і урочистих нарядів. А маленькі панночки ніколи не відмовляться причепуритися в таку сукню, щоб відчути себе по - особливому граціозно і жіночно.

Якщо у Вас є дочки і досвід застосування корсетних дитячих суконь, поділіться з нами!

Розкажіть друзям, можливо, їм знадобиться ця інформація!

Підписуйтесь на новини і дізнаєтеся ще більше цікавого!

З повагою, Ірина Широкова .

Новости