Супровідні документи на вантаж

Для здійснення міжміських і міжнародних авіаперевезень, наприклад, це можуть бути авіаперевезення з Туреччини, необхідно оформити супровідні документи на вантаж Для здійснення міжміських і міжнародних авіаперевезень, наприклад, це можуть бути авіаперевезення з Туреччини, необхідно оформити супровідні документи на вантаж. Список документів включає в себе:

1. Інвойс, або рахунок-фактура. Супровідний документ, який містить дані про вартість товару. Є розрахунковими документом. Може також виступати в якості накладної.

2. Пакувальний лист. Доповнення до інвойсу. Містить список позицій вантажу з зазначенням номерів місць, в які вони упаковані, ваги та розміру кожного місця.

3. Паспорт безпеки, що підтверджує безпеку вантажу для авіаперевезення. Оформляється при перевезенні вантажів, що потрапляють під визначення «небезпечний» (рідини, сипучі речовини, хімічні матеріали, масла хімічного виробництва і т.д.).

4. Експортна декларація (EX-1 в ЄС). Документ, що підтверджує експорт товару. Оформляється при вивезенні вантажу за межі країни.

5. Вантажна авіанакладна. Документ виписується вантажовідправником або агентом і підтверджує наявність договору між перевізником і вантажовідправником про надання послуги авіаперевезення транспортом компанії-перевізника, містить дані про вантаж, рейсі, датою вильоту і ін.

6. Вантажний маніфест. У ньому вказані відомості про вантаж, що перевозиться на конкретному рейсі. Відомості вносяться для кожної партії вантажу, наступного під певним номером авіаційної накладної на даному рейсі. Вантажні маніфести заповнюються для кожного пункту розвантаження окремо. Використання вантажних маніфестів дозволяє більш оперативно розвантажувати партії вантажів в проміжних аеропортах.

Міжнародні авіаперевезення вантажів не можуть здійснюватися без пакета вищеперелічених супровідних документів. Компанія «СКАЙ-МАРІН» готова допомогти в оформленні всіх необхідних документів своїм клієнтам.

Новости