Супутникові карти з високою роздільною здатністю онлайн 2018 у реальному часі

  1. Що потрібно знати про супутникових онлайн картах?
  2. Google Карти - вид з космосу у високому дозволі
  3. Яндекс.Карти - найкраща карта Росії відмінного дозволу
  4. Bing Maps - сервіс супутникових карт онлайн
  5. Maps.esri.com - карта супутників доступна в реальному часі
  6. висновок

Багатьох користувачів цікавлять супутникові карти онлайн, дають можливість з висоти пташиного польоту насолодитися видом улюблених місць нашої планети. У мережі існує достатня кількість таких сервісів, при цьому все їх різноманіття не повинно вводити в оману - більшість таких сайтів використовують класичний API від «Google Maps». Проте, існує також ряд ресурсів, які використовують свій власний інструментарій для створення супутникових карт високої якості. В даному матеріалі я розповім про кращих супутникових картах високого дозволу доступних онлайн в 2017-2018 році, а також поясню, як ними користуватися. Багатьох користувачів цікавлять супутникові карти онлайн, дають можливість з висоти пташиного польоту насолодитися видом улюблених місць нашої планети

Вивчаємо супутникові сервіси для відображення супутникових карт онлайн

Зміст статті:

Що потрібно знати про супутникових онлайн картах?

При створенні супутникових карт земної поверхні зазвичай використовуються як знімки з космічних супутників, так і фото зі спеціальних літальних апаратів, що дозволяють проводити фотозйомку на висоті пташиного польоту (250-500 метрів).

Створені таким чином супутникові карти найвищої якості дозволу регулярно оновлюються, і зазвичай знімки з них мають вік не більше 2-3 років.

Більшість мережевих сервісів не мають можливостей для створення своїх власних супутникових карт. Зазвичай в них використовується карти з інших, більш потужних, сервісів (зазвичай це Гугл МАПС). При цьому внизу (або вгорі) екрана ви зможете знайти згадку про авторські права будь-якої компанії на демонстрацію даних карт.

При цьому внизу (або вгорі) екрана ви зможете знайти згадку про авторські права будь-якої компанії на демонстрацію даних карт

Використання фото зі супутників дозволяє отримувати деталізовані карти високої якості

Перегляд супутникових карт реального часу нині не доступний для звичайного користувача, так як подібний інструментарій використовується переважно у військових цілях. Користувачам доступні карти, фотографії для яких зроблені протягом останніх місяців (а то і років). Варто розуміти, що будь-які військові об'єкти можуть бути навмисно заретушовані з метою їх приховування від зацікавлених осіб.

Перейдемо до опису сервісів, що дозволяють нам насолодитися можливостями супутникових карт.

Google Карти - вид з космосу у високому дозволі

Сервіс «Google Maps» ( карти Гугл ) - найбільш популярний в світі картографічний сервіс, який представляє супутникові знімки високої деталізації в 2018. В сервіс інтегровані карта доріг і бізнес довідник, дозволяючи не тільки створити оптимальний транспортний маршрут, але і знайти потрібне нам заклад (готель, ресторан, кінотеатр і так далі) . Для багатьох регіонів також доступний перегляд географічних точок з кута 45 ° з чотирьох сторін світу.

Для залучення супутникової карти в реальному часі на весь екран необхідно перейти на зазначений ресурс, і натиснути зліва внизу на віконце з назвою «Супутник».

Крім супутникового відображення, на ресурсі є відображення пробок у великих містах і рельєфу місцевості (доступ до даного функціоналу досягається шляхом натискання на кнопку меню зліва зверху). Також ви можете перейти в унікальний режим перегляду вулиць, натиснувши на кнопку із зображенням чоловічка праворуч знизу, і переглянути фотографії потрібного вам місця, натиснувши на «Показати фотографії».

корисно: Карта погоди онлайн .

Яндекс.Карти - найкраща карта Росії відмінного дозволу

Вітчизняний сервіс « Яндекс мапи »Хороший, перш за все, рівнем деталізації стосовно території Росії. Поступаючись «Гугл МАПС» в рівні покриття всього світу, «Яндекс» перевершує «Карти Гугл» коли справа стосується безпосередньо Російської Федерації. За заявами розробників, дані по Росії оновлюються компанією раз в два тижні в 2018 році, що є досить хорошим результатом на тлі конкурентів.

За заявами розробників, дані по Росії оновлюються компанією раз в два тижні в 2018 році, що є досить хорошим результатом на тлі конкурентів

Працювати з сервісом «Яндекс.Карти» найкраще на території Росії

На даний момент користувач може вибрати одну з трьох форм відображення (шарів) карти - схематичний, супутниковий, і гібридний (супутниковий з написами). Крім супутникового перегляду, сервіс Yandex.Карти дозволяє переглядати панорами вулиць і фото, вимірювати відстань від одного об'єкта до іншого (кнопка «Лінійка»), прокладати оптимальні маршрути до потрібної точки. Функціонал сервісу може завчасно інформувати водіїв про виниклі пробках і ДТП (служба « Яндекс.Пробки »).

Bing Maps - сервіс супутникових карт онлайн

Серед картографічних онлайн сервісів гідної якості можна пройти стороною повз сервісу «Bing Maps» ( «Карти Бінг»), який є дітищем компанії «Майкрософт». Як і інші описані мною ресурси, даний сайт надає досить якісні фото поверхні, створені за допомогою супутникової і аерофотозйомки.

Як і інші описані мною ресурси, даний сайт надає досить якісні фото поверхні, створені за допомогою супутникової і аерофотозйомки

Сервіс «Bing Maps» - один з найбільш популярних картографічних сервісів в США

Функціонал сервісу схожий з вже описаними вище аналогами:

  • ви можете вибрати потрібний вам вид (схематичний, з висоти, гібридний);
  • прокласти оптимальний маршрут з точки А в точку Б;
  • переглянути наявні пробки на маршруті (по Росії поступається аналогічному сервісу від Яндекс);
  • поділитися покажчиком потрібної геоточкі з іншими користувачами і так далі.

Maps.esri.com - карта супутників доступна в реальному часі

сервіс « maps.esri.com »Поряд із супутниковим відображенням Землі демонструє місцезнаходження більшості навколоземних супутників, зайнятих вирішенням тих чи інших завдань. В панелі справа ви можете включити або відключити відображення різних категорій супутників (наприклад, «communication» - супутники зв'язку, «navigation» - навігаційні супутники, «weather» - погодні і так далі).

При цьому за допомогою кнопки пошуку ви зможете визначити онлайн місцезнаходження конкретного супутника, а клікнувши на будь-якої супутник на карті ви отримати коротку інформацію про нього (країна, розмір, дата запуску і так далі).

Сервіс maps.esri.com покаже більшість наявних супутників на земній орбіті

висновок

Для відображення супутникових карт високого дозволу в режимі онлайн варто скористатися одним з перерахованих мною мережевих рішень. Найбільшу популярність в загальносвітовому масштабі має сервіс «Карти Гугл», тому рекомендую використовувати даний ресурс для роботи з супутниковими картами онлайн. Якщо ж вас цікавить перегляд геолокації на території РФ, то краще використовувати інструментарій «Яндекс.Карти». Частота їх оновлень в відносин нашої країни перевершує аналогічну частоту від «Гугл МАПС».

Що потрібно знати про супутникових онлайн картах?

Новости