Світлана Колосова - Страви для пікніка

Світлана Колосова

Страви для пікніка

У сучасному світі постійно відбуваються якісь зміни і в природі, і в техніці. Змінюється і сама людина, його погляди на життя. Екологія робить прямий вплив на його організм, але при будь-яких зовнішніх умовах їжа залишається основою життєдіяльності людини. Смачне і правильне харчування не має нічого спільного з почуттям видалення голоду. Адже саме від того, що ми вживаємо в їжу, залежить фізичний і моральний стан.

Як вже говорилося, правильне і смачне харчування - радість, а приготувати смачно і корисно - мистецтво, яке дано далеко не кожному - так само, як і мистецтво малювати, складати музику, навіть мистецтво відпочивати. До речі, вміння правильно розпланувати свій відпочинок також дуже важливо, для того щоб впевнено почувати себе в цьому світі. Цікавий, з користю проведений відпочинок надає одне з визначальних значень на наше самопочуття в трудові повсякденні будні.

У цій книзі ми пропонуємо вам масу корисних і дуже смачних страв, які можна приготувати на природі. Адже це самий здоровий вид відпочинку. А їжа, від якої буде виходити аромат багаття, надовго підніме вам настрій і поліпшить самопочуття. Особливістю запропонованих рецептів є те, що готувати їх зовсім не складно, але всі вони по-своєму незвичайні і запам'ятаються своїм смаком надовго вам і вашим друзям.

Крім традиційних страв, які можна приготувати на вугіллі, на багатті і взагалі в умовах пікніка, скориставшись, наприклад, дарами лісу, ми пропонуємо вашій увазі безліч рецептів смачних і корисних бутербродів, які послужать прекрасним доповненням до напоїв, способи приготування яких ви також зможете знайти в цій книзі.

Ми бажаємо вам приємного апетиту і надовго запам'ятовується здорового відпочинку. Сподіваємося, що наша книга вам в цьому допоможе.

Розділ 1. Готуємо на природі

Глава 1. Сардельки, сосиски, стегенця (готуємо на вогнищі)

Перед тим як відправитися на пікнік, перш за все треба подумати про те, що взяти з собою. А взяти потрібно, звичайно ж, продукти, які можна швидко приготувати. В першу чергу, до таких продуктів відносяться сардельки. Для пікніка варені сардельки не годяться, а ось смажені на вогнищі - в самий раз. Взагалі найголовнішим атрибутом пікніка, природно, є багаття, а тому не можна обійтися без продуктів, які будуть смажитися на вогнищі.

Як же можна приготувати сардельки для пікніка? Рецепти можуть бути найрізноманітнішими - від звичайних смажених на вогнищі сардельок до страв з поєднанням сардельок і різних овочів, які теж готуються на багатті.

Сардельки, смажені на вогнищі

Потрібно: 1-2 сардельки на одну порцію, шампури.

Спосіб приготування. Напередодні пікніка візьміть необхідну кількість сардельок. Наріжте сардельки невеликими шматочками, щоб вони могли бути насаджені на шампури, і складіть їх в яку-небудь посуд. Безпосередньо на місці проведення пікніка розведіть багаття, тим часом насадивши на шампури шматочки сардельок і змастивши їх зверху сметаною, запечіть на багатті. Готові сардельки прикрасьте зеленню - це буде прекрасна закуска до сухого вина.

Сардельки в фондю

Потрібно: по 300 г сиру двох видів (це може бути сир гауда і Емменталь), 700 г сардельок, 250 мл білого вина, сік 1/2 лимона, шампури, посуд для приготування фондю.

Спосіб приготування. Напередодні пікніка дрібно натріть сир обох сортів. На пікніку сир разом з вином і лимонним соком покладіть в каструлю для фондю. Поставте каструлю на вогонь і, помішуючи, розтопіть. Потім приготуйте смажені сардельки способом, описаним в попередньому рецепті.

Готові шматочки сардельок умочують в сирному соусі, температуру якого бажано підтримувати, і вживають в гарячому вигляді. Смак цієї страви на природі стає особливо вишуканим і пікантним.

Сардельки з овочами

Потрібно: 3 цибулини, 400 г мороженої червонокачанної капусти з яблуками, 10 сардельок.

Спосіб приготування. Насадити на шампури шматочки сардельок, перемежовуючи їх скибочками цибулі. Смажені сардельки посипте звареної в невеликій кількості води червонокачанної капустою.

Сардельки з гарніром

Потрібно: 75 г сардельок, 125 г гарніру, зелень.

Спосіб приготування. Очистіть сардельки від оболонки, наріжте тонкими шматочками, зажарьте на багатті і покладіть на тарілку. Гарніруйте їх скибочками помідорів і огірків. Прикрасьте блюдо гілочками зелені.

Маленький шашлик з сардельок

Потрібно: 200 г сардельок, 500 г помідорів, 500 г огірків.

Спосіб приготування. Очистіть сардельки від оболонки, наріжте маленькими шматочками. Миті овочі наріжте на не надто тонкі кільця.

Насадити на шампури поперемінно колечка сардельок, помідорів і огірків і запечіть їх, помістивши шампури на достатній висоті над вогнем.

Сардельки, фаршировані овочами

Потрібно: 1 кг сардельок, 300 г моркви, 200 г цибулі, 100 г зелені.

Спосіб приготування. Дрібно наріжте овочі та зелень. Очистіть сардельки від оболонки і зробіть на кожній з них глибокий надріз посередині по всій довжині.

Начините сардельки овочами і зеленню, надіньте на шампури і смажте на багатті.

Сардельки з часником

Потрібно: 500 г сардельок, 3 головки часнику.

Спосіб приготування. Очистіть сардельки від оболонки, зробіть на кожній з них кілька невеликих надрізів, в які помістіть шматочки часнику (кожну головку для цього слід пошінковать на дрібні частини).

Одягніть сардельки на шампури і смажте на багатті.

Сардельки з цибулею

Потрібно: 500 г сардельок, 100 г цибулі.

Спосіб приготування. Очистіть сардельки від оболонки, зробіть в кожній з них невеликі надрізи. Очистіть цибулю, дрібно наріжте його. Заповніть надрізи на сардельки покришеним цибулею, насадити на шампури і смажте на багатті.

Сардельки «Ріг достатку»

Потрібно: 500 г сардельок, 100 г сиру, 100 г вареної ковбаси, 100 г огірків, 50 г зеленої цибулі, 20 г шпику.

Спосіб приготування. Очистіть сардельки від оболонки, зробіть на них по п'ять поперечних надрізів. В один з надрізів помістіть шматочок сиру, у другій - шматочок вареної ковбаси, в третій - шматочок огірка, в четвертий - накришений зелена цибуля, в останній - шматочок шпику.

Обережно насадите сардельку на шампури або тонкий прут і смажте на багатті до готовності сардельки.

Сардельки з морквою і зеленим горошком

Потрібно: 500 г сардельок, 100 г моркви, 100 г зеленого горошку.

Спосіб приготування. Очистіть сардельки від оболонки, проткніть в середині кожної сардельки невеликий отвір. Очистіть моркву і поріжте на дуже тонкі й довгі скибочки. Начините кожну сардельку парою скибочок моркви і зеленим горошком, надіньте на шампур і смажте на багатті.

Сардельки, начинені сиром

Потрібно: 500 г сардельок, 300 г сиру.

Спосіб приготування. Очистіть сардельки від оболонки, виконайте всередині кожної сардельки отвір від одного кінця до іншого. Натріть сир на тертці і начините сардельки сирної крихтою. Смажте сардельки на вогнищі, надівши на тонкі дерев'яні полички.

Сардельки з солоними огірками

Потрібно: 500 г сардельок, 3 солоних огірка.

Спосіб приготування. Очистіть сардельки від оболонки, зробіть на кожній з них кілька надрізів. Наріжте солоні огірки на тонкі кільця. Вкладіть в кожен розріз колечко солоного огірка.

Насадите сардельки на тонкі палички і смажте на багатті.

Сардельки з зеленню

Потрібно: 500 г сардельок, 50 г зеленої цибулі, 30 г зелені петрушки, 30 г зелені кропу, 10 г базиліка.

Спосіб приготування. Очистіть сардельки від оболонки, зробіть на кожній сардельці поздовжній досить глибокий надріз. Дрібно наріжте зелень (крім базиліка) і начините нею розрізані сардельки. Потім вкладіть в кожну гілочку базиліка, надіньте на шампури і смажте на багатті.

Шпикачки з майонезом

Потрібно: 500 г шпікачек, 1 банка майонезу, зелень.

Спосіб приготування. Очистіть шпікачки від оболонки, наколи на шампури, зажарьте на багатті. Потім зніміть з шампурів, розкладіть в тарілки, полийте майонезом і посипте нарізаною зеленню.

Шпикачки з гострою приправою

Потрібно: 500 г шпікачек, 1 банка майонезу, 100 г сиру, 2 головки часнику.

Спосіб приготування. Очистіть шпікачки від оболонки, насадити на шампури і зажарьте на багатті.

Поки шпікачки смажаться, натріть сир і часник на тертці і змішайте їх з майонезом.

Засмажені шпікачки зніміть з шампурів і подавайте разом з гострим соусом.

Кінець ознайомчого уривка

СПОДОБАЛАСЯ КНИГА?

Світлана Колосова   Страви для пікніка   У сучасному світі постійно відбуваються якісь зміни і в природі, і в техніці
Ця книга коштує менше ніж чашка кави!
ДІЗНАТИСЬ ЦІНУ

Як же можна приготувати сардельки для пікніка?

Новости