Своя справа: вейп-шоп БAZA

  1. Вейп-шоп БAZA

З чого все почалося

Ідея відкрити свій вейп-шоп у мене з'явилася, коли я купив собі перший девайс. Мені дуже сподобалося, що тепер я можу вибирати різні смаки, парити всюди, де не заборонено законом, вейп досить компактний і маленький, тому його можна брати всюди з собою. Я почав докладніше дізнаватися про вейпінге, занурюватися в цю культуру і ось, 20 травня, ми відкрили свій вейп-шоп.

Спочатку свій вейп-шоп ми хотіли назвати Freedom, тобто «свобода», то, що в деякому сенсі характерно для вейпінга. Однак, подивившись приміщення майбутнього вейп-шопа, побачивши ці цегляні стіни в голові виникло слово «База», мені якось навіть раз товариш подзвонив і запитав "Ти де?», А я, не замислюючись, відповів - «На базі». Ось так з'явилася ця назва. Ми подивилися на інтер'єр нашого приміщення: цегляні стіни, військовий стиль, у кількох товаришів були бутафорські гранати, додали ці елементи, і вийшло досить незвично.

Про особливості вейп-шопа

Наше місце - це зосередження всіх людей, хто не байдужий до вейпінгу в нашому місті. Ми постійно привозимо нові рідини, обговорюємо новини, пов'язані з вейпом - все це привертає увагу з боку гостей. Наприклад, два дні тому ми святкували півріччя вейп-шопа і наші гості подарували нам апарат для намотування: наш гість зробив його власноруч.

Наприклад, два дні тому ми святкували півріччя вейп-шопа і наші гості подарували нам апарат для намотування: наш гість зробив його власноруч

Якщо до нас приходить якийсь новий людина далека від культури вейпінга, але бажаючий ближче з нею познайомитися, ми намагаємося познайомити його з усіма особливостями вейпа. Як правило, такі люди намагаються кинути палити і вдаються до нас з фразами: «Я чув, що електронна сигарета допомагає позбутися від шкідливої ​​звички, розкажіть детальніше». Ми розповідаємо, а якщо людина хоче спробувати попарити вейп, на такий випадок у нас завжди присутня в залі девайс з новою намотуванням.

Наш вейп-шоп відрізняється від інших закладів тим, що люди можуть прийти, попити кави, поспілкуватися і, звичайно ж, попарити в своє задоволення.

Тут немає ніякої плати за вхід, не обов'язково бігати по що-небудь: ви просто приходите, спілкуєтеся, можна навіть пограти в настільні ігри. У нас по сусідству знаходиться кафе і часто бувало, влітку, гості замовляли обід і їм приносили його в наш вейп-шоп, щоб вони могли спокійно поїсти і попарити. Правда, зараз, з приходом морозів, офіціанти відмовляються приносити до нас їжу. Але люди, особливо після обіду, все одно приходять.

Але люди, особливо після обіду, все одно приходять

Зараз ми готуємо на презентацію парову станцію. Ця конструкція за своїм устроєм нагадує вейп: там є бак, туди також можна залити рідину, але головна відмінність - його можна взяти на 3-4 людини. Правда, на даний момент, розробка даного пристрою у нас в планах.

Про клієнтів

Більшість вейперов поважають погляди інших людей, тому приходять попарити в спеціально відведене місце, яким наше і є. Звичайно, є вейпери, які не соромляться парити на зупинках, в громадських місцях, так, щоб пар долітав до оточуючих людей. Ми, природно, проти такої поведінки. Для того, щоб спокійно попарити є спеціальні заклади, ну або в крайньому випадку місця, де немає людей. Отже вже всі вважають, що вейпінг - це щось схоже з наркотиками, і нехай вже краще звичайні сигарети курять, ніж ширяють.

Отже вже всі вважають, що вейпінг - це щось схоже з наркотиками, і нехай вже краще звичайні сигарети курять, ніж ширяють

Середній вік наших гостей 25-30 років. Нашому контингенту подобається, що у нас немає школярів, підлітків, так що тут вільно можна обговорити різні теми. До нас приходять кожен день близько 60 осіб. Багато до нас приходять з кальяну, тому що людям комфортніше носити з собою вейп, а не бігати кожен раз в кальянную за новою порцією солодощі.

Про вартість послуг і вейп-культурі

Зараз в Ярославлі терпляче ставитися до вейпінгу, ніж, скажімо, півроку тому. Відкриваються магазини, де можна придбати девайс, крім того, якщо раніше вейп коштував дуже дорого, то зараз можна купити пристрій за прийнятну ціну. Люди, які є частиною вейп культури, добре розбираються в рідинах, знають, який смак їм хотілося б спробувати. Примітно, що в нашому магазині перед покупкою рідини, можна спробувати її на смак і підібрати те, що тобі дійсно подобається. У нас близько 200 різних смаків і все їх можна спробувати за символічний цінник.

У нас близько 200 різних смаків і все їх можна спробувати за символічний цінник

Сигарета, звичайно, більш доступна людині, не треба довго шукати магазин, щоб купити пачку сигарет. З вейпом складніше, якщо людина хоче кинути палити і зануритися у світ вейпінга, йому можна витратити від 2.000 руб. і до безкінечності. Люди приходять, спершу, беруть найпростіші девайси, а потім хочуть спробувати що-небудь новеньке, продають старі пристрої і набувають інші, купують дорожчі девайси, а також більш дорогі рідини. Звичайно, якщо людина просто хоче кинути палити і переходить на вейп, в подальшому від вейпінга йому буде простіше відмовитися. Це більш нешкідливо, адже вейп - це просто пристрій для доставки нікотину. Люди, які кидають курити, як правило, спаривают близько 30 мл в тиждень. Якщо порахувати, вийде, що це близько 250 руб. Набагато вигідніше, ніж курити сигарети.

Про розваги, які проходять в вейп-шопі

Є так званий Cloud Contest - це коли двоє людей, які вже давно «в паренні», встають один до одного спиною і на рахунок «3,2,1» випускають пар в різні боки. Головна умова конкурсу - випустити пар якнайдалі. Як правило, збирається близько 10 учасників, робиться турнірна таблиця і журі, в результаті, вибирає двох фіналістів. Такі заходи проводяться в нашому вейп-шопі. Крім цього конкурсу, у нас проводяться Vape Tricks - це випускання кілець, різних фігурок у вигляді пари.

Крім цього конкурсу, у нас проводяться Vape Tricks - це випускання кілець, різних фігурок у вигляді пари

Про вплив на кальянную культуру

Не скажу, що вейпінг якось вплинув на кальянную культуру. Я зі своїми друзями, незважаючи на те, що у кожного з нас є вейп, збираюся щотижня за кальяном. Все одно кальянная тусовка залишається актуальною в нашому місті.

Про плани на майбутнє

На даний момент у нас запрацював сайт, а ще ми опрацьовуємо франшизу, щоб в кожному місті була своя «База». Ми активно розвиваємо вейп-культуру в нашому місті, їздимо по різних виставках, стежимо за новинками і привозимо їх в Ярославль.

Вейп-шоп БAZA

Адреса: Ушинського 32

Група VK / Instagram

Однак, подивившись приміщення майбутнього вейп-шопа, побачивши ці цегляні стіни в голові виникло слово «База», мені якось навіть раз товариш подзвонив і запитав "Ти де?

Новости