Т-подібний верстат знову в тренді

Деякі вважають, що класичні т-образні верстати безнадійно застаріли. Адже дійсно, сама технологія виготовлення верстатів існує понад 100 років. Все своє життя, до недавнього часу, я вважав також. Однак, ряд причин спонукав мене випробувати «древнє кунг-фу» :) В даній статті я хочу поділитися своїми відкриттями і висновками.

Чому ж я вважав т-образні верстати застарілими? Якщо чесно, я про них навіть не замислювався. Сам я ними раніше не голився, у родичів і друзів ніколи не бачив. По суті я про них і не знав нічого - активно вони не рекламуються. Хто-небудь, включивши телевізор, бачив ролик, де задоволений підтягнутий хлопець з триденною щетиною, збиває піну помазком з кабанчика і голить щоку важкенько т-подібним верстатом? Ось і я не бачив.

В черговий раз, вибираючи між купівлею упаковки одноразових станків Gillete або змінних касет тієї ж марки, я помітив на полиці магазину невеликий пластиковий т-образний верстат. Покрутив у руках, подивився, але повернувся додому з перевіреною продукцією Gillete. Кілька днів по тому, я відкрив популярні форуми, присвячені т-подібним верстатів, прочитав понад сотні відгуків, подивився більше 15 відеоогляди і перелопатив божевільна кількість інтернет-магазинів. І ось, через деякий час, я можу сказати чому дані верстати не рекламуються.

Подумайте самі, що вигідніше? Продати людині один т-образний верстат, до якого можна вибрати улюблені леза за невисокою ціною. Або продати верстат, змінні касети для якого в кілька разів перевищують вартість самого верстата. Більш точно розрахувати спробуємо трохи пізніше, проте вже зараз очевидно - продавець орієнтований на прибуток. «Прив'язати» покупця до дорогих витратних матеріалів - надзвичайно успішна стратегія корпорацій.

Зрозуміло, дорожнеча вкрай суб'єктивна річ. Маючи за плечима великий досвід в гоління т-подібним верстатом, можу сказати що є і ще одна відмінність від звичайного верстата - різниця в кількості проходів лезом по шкірі. Чим більше лез в верстаті, тим більше раз лезо проходить по шкірі за одне і теж рух. Одне лезо голить нітрохи не гірше верстатів з 2,3,4,5 лезами.

Одне лезо голить нітрохи не гірше верстатів з 2,3,4,5 лезами

Безперечно, у кожного верстата є плюси і мінуси. Мета даної статті в їх об'єктивній оцінці без маркетингової складової. Тому скажу, що при голінні - головне техніка! Так, потрібно буде перенавчатися, але воно того варте! Після того, як відпрацюєте техніку до автоматизму, ніхто і ніколи не змусить Вас відмовитися від класичного гоління. Для успішного старту раджу ознайомитися з нашими статтями: правила гоління класичним т-подібним верстатом і три способи збити піну від Мігеля Гутьєрреса .

Повернемося до розрахунку окупності верстатів. Ось що я побачив на одному з форумів. При більш високій первісної вартості класичного верстата, витрати протягом року на витратні матеріали до нього, нижче в 20 разів, в порівнянні з матеріалами для звичайного верстата.

В реальності економія, на мій погляд, трохи менше, оскільки багато хто використовує змінні картриджі Gillete довше покладеного терміну. Взагалі заощадити за допомогою т-образного верстата більш ніж реально - термін окупності складе близько 1 року.

В кінці статті зазначу, що при переході на класичне гоління у багатьох змінюється філософія гоління. Те що раніше було рутиною і зобов'язалівкою, перетворюється в цілий ритуал! Це обумовлено як особливою технікою гоління, так і наявністю великого вибору «інструментів» і аксесуарів. Самі посудіть: бритва, чаша, мило, креми для гоління, «прешейви», «афтешейви», лосьйони, бальзами, помазки, підставки та ін. В зв'язку з цим багато хто починає витрачати на гоління набагато більше, ніж витрачали, бреясь касетними верстатами. .. Але скільки задоволення! Вступаючи в ряди любителів класичного гоління будьте готові до цього. Однак, що важливо (!), Рішення витрачати гроші чи ні приймаєте відтепер тільки Ви самі.

Чому ж я вважав т-образні верстати застарілими?
Хто-небудь, включивши телевізор, бачив ролик, де задоволений підтягнутий хлопець з триденною щетиною, збиває піну помазком з кабанчика і голить щоку важкенько т-подібним верстатом?
Подумайте самі, що вигідніше?

Новости