Таблиця розмірів

  1. Всі вимірювання вказані в міліметрах

Будь-який виробник або магазин, який продає одяг, мають свої власні розмірні таблиці (size chart) і для орієнтації в них спочатку потрібно визначитися з базовими параметрами, які вказуються в таблицях. Це вимірювання за певними мірками, які необхідно зняти або зі своєї фігури, або з речей, які найбільше підходять вам за розміром. Остання рекомендація найбільш актуальна, тому що кожна людина має свої власні, індивідуальні переваги до крою (фіту) речі. Кому то більше подобаються злегка вільні силуети, а володарі, наприклад, атлетичної статури можуть віддати перевагу і облягаючі силуети. У будь-якому випадку, спочатку необхідно визначитися саме з параметрами самих таблиць і з параметрами вимірів, які необхідні для визначення відповідного розміру.
Крім цього мультибрендові магазини можуть розміщувати у себе на сайтах якесь усереднене таблиці розмірів на той чи інший вид одягу. В інтернеті так само можна знайти масу всіляких таблиць відповідності, але всі вони будуть, як правило, усередненими. Універсальних таблиць визначення розмірів одягу - не існує.
Для найбільш точного визначення необхідного розміру, звичайно ж рекомендується дивитися саме розмірні сітки конкретних виробників. Зазвичай їх можна знайти на сайтах офіційних магазинів тієї або іншої марки.
Якщо ж виробника речі визначити складно і річ просто "No name", а покупка проводиться на якийсь торговому майданчику - eBay, Aliexpress, DHgate, Amazon, Rakuten, то таблиця може бути надана безпосередньо продавцем.
Так само варто відзначити, що для якоїсь конкретної моделі одягу виробник може давати рекомендації до вибору розміру виходячи з крою самої речі. Так, наприклад, відома американська компанія Alpha Industries для кожної зі своїх речей дає рекомендації про відповідність речі стандартного розміру. Відповідно можуть бути рекомендації купувати на один розмір більше звичайного або на один менше.
Будь-яка таблиця розмірів складається з позначення розміру і вимірів за певними параметрами, властивим саме цьому предмету одягу. І для вибору необхідного розміру в першу чергу слід розібратися саме з самими вимірами. Але перш ніж переходити до вимірів і визначень параметрів чоловічих розмірів, слід трохи поговорити про різні маркуваннях.

Не дивлячись на те, що є спроби створити єдину уніфіковану систему маркування розмірів одягу (європейський стандарт EN 13402), далеко не всі виробники, особливо з США готові до неї приєднатися. Тому розміри одягу в різних країнах можуть маркуватися різними способами. Найбільш часто вживається спосіб - це буквена маркування, яка де-факто вже стала міжнародною:
Таблиця буквеної маркування розмірів чоловічого одягу


Проте, в різних країнах можуть застосовуватися і інші, цифрові маркування розмірів
Проте, в різних країнах можуть застосовуватися і інші, цифрові маркування розмірів.
варіації розмірів
Оскільки антропометричні пропорції у людей дуже різні, багато американських та європейських виробників одягу, всередині своїх розмірних лінійок ввели особливі підгрупи:
Regular - для людей зі стандартними пропорціями тіла;
Big - для кремезних і повних людей. Припускають збільшення розміру одягу без збільшення значення "зростання";
Tall - для худорлявих і високих людей. Припускають збільшення значень "зростання" одягу без збільшення її розміру;
Big & Tall - для великих і високих людей.
Якщо ви власник нестандартної фігури, при перегляді розмірних таблиць того чи іншого виробництва, обов'язково зверніть увагу на наявність таких варіацій.
Наприклад, у досить відомого американського магазину Lendsend вибір різних розмірних сіток реалізований наступним чином:

Визначення розміру чоловічого верхнього одягу

Для верхнього чоловічого одягу базові виміри наступні:
Chest - обхват грудної клітини. У різних таблицях розмірів може визначатися як загальним обхватом, так і напівобхват.


Pit to pit (armpit to armpit) - від пахви до пахви - одна з різновидів виміру ширини одягу
Pit to pit (armpit to armpit) - "від пахви до пахви" - одна з різновидів виміру ширини одягу. Визначає ширину одягу між пахвовими швами рукавів.


Back - вимірювання довжини елемента одягу
Back - вимірювання довжини елемента одягу. Проводиться по спині від комірного шва до низу.

Shoulders - розмір ширини вироби в області плечей, між швами на рукавах. Замір проводиться по "спині" вироби.

Neck - обхват шиї. Дане вимір найбільш властиво для підбору чоловічих сорочок.

Sleeve (Arm) - довжина рукава вироби. Існує три найбільш поширені методики вимірювання довжини рукава, які використовують різні виробники одягу.
1) Замір проводиться від плечового шва рукава до кінця манжета рукава;

2) Замір проводиться від комірного шва на плечі до кінця манжета рукава;

3) Замір проводиться від середини вироби (від хребта), через плече і лікоть, до кінця манжета рукава.

Оскільки вимірювання у всіх трьох випадках будуть дуже істотно відрізнятися, настійно рекомендується уважно ознайомитися з розмірної таблицею виробника і з поясненнями про те, як проводити вимірювання. Зазвичай, для наочності, виробник прикладає малюнки з проведення заміру.
Як немає універсальних таблиць для визначення розмірів, так і немає універсального співвідношення маркувань для різних країн. Дане співвідношення вельми умовно, приблизно і буде залежати від конкретного виробника. Проте, зразкове співвідношення маркувань чоловічих розмірів одягу для різних країн буде виглядати так:
Таблиця відповідності українських, американських, італійських, французьких і німецьких розмірів чоловічого одягу.

чоловічі сорочки
Крім уніфікованого літерного позначення, розміри чоловічих сорочок можуть зазначатися і в значеннях виміру параметра Neck (обхват шиї). У США і Великобританії цей параметр вказують в дюймах, в Україні, Німеччині, Франції, Італії та інших європейських країнах - в сантиметрах. В результаті таблиця співвідношення виходить досить простий:
Таблиця відповідності українських, європейських та американських розмірів чоловічих сорочок.

Як видно з таблиці, міжнародне літерне позначення розмірів чоловічих сорочок не така універсальне. Одному і тому ж буквеному позначенню може відповідати хоч і не великий, але розкид в вимірах. Тому при виборі розміру чоловічої сорочки рекомендується все ж виходити не з його літерного позначення, а саме з параметра виміру обхвату шиї в дюймах або в сантиметрах.


Визначення розміру чоловічих джинсів і брюк

Для визначення розміру чоловічих джинсів використовуються як базові параметри, так і додаткові.
Основні базові параметри:
1) Waist (W) - обсяг талії в поясі. Для вимірювання даного розміру слід зняти з себе мірку обхвату талії в районі пояса, або виміряти ширину найбільш підходящих вам старих джинсів в районі пояса і помножити цей показник на 2.
Класично, обсяг талії вимірюється в дюймах, тому маркування розміру джинсів по даному параметру позначається як W і далі вказується кількість дюймів, наприклад W32. Це буде означати, що джинси з таким маркуванням розміру мають обхват в поясі 32 дюйма або 81,2 см. (1 дюйм = 2,54 см.)
Вибір джинсів по даному параметру також буде залежати від кращою посадки (низької або високої), тобто від обраного фасону і додаткових параметрів front rise і back rise.
2) Inseam (L) - параметр визначає довжину штанини джинсів. Вимірюється по внутрішньому шву штанини від пахового шва до низу. Вимірюється також в дюймах. Позначається буквою L із зазначенням кількості дюймів по даному параметру, наприклад L34. Як правило, в класичних моделях, крок визначення цього параметра становить 2 дюйми і все вимірювання парні, наприклад L30, L32, L34. Але в залежності від виробника або певного фасону моделі, можуть бути і непарні позначення, тобто даний параметр буде змінюватися з кроком в 1 дюйм.



У розмірних таблицях виробників джинсів зазвичай вказуються лише базові параметри Waist і Inseam. Але для більш точного визначення необхідного вам розміру краще уточнити в службі підтримки магазину або у продавця і додаткові параметри конкретної моделі, які можуть варіюватися в залежності від фасону.
Додаткові параметри:
3) Front rise - параметр визначає висоту посадки джинсів. Змиритися від верхньої частини пояса (включаючи сам пояс) до пахового шва по передній стороні джинсів.
4) Back rise - параметр визначає висоту посадки джинсів, але заміряв по задній стороні джинсів.
5) Upper thigh - ширина штанини в області стегна. Вимірюється від пахового шва до бокового зовнішнього шва штанини.
6) Knee - ширина штанини в області коліна.
7) Leg opening - ширина низу штанини.
При виборі необхідного розміру чоловічих брюк також можуть бути застосовні всі вищеописані виміри. Однак, виробники брюк можуть доповнювати свої розмірні таблиці і іншими параметрами такими як Hip або Seat - обхват в області стегон.
Більшість виробників в світі, при вказівці розмірів брюк орієнтуються на американську "джинсову розмірність", тобто оперують поняттям Waist і розмір штанів, в цьому випадку, буде збігатися зі значенням даного виміру в дюймах. Тим не менш, деякі виробники брюк можуть вказувати розмірність, що відрізняється від розмірності джинсів. Таблиця співвідношення розмірів в цьому випадку буде виглядати наступним чином:

Таблиця відповідності українських, американських, французьких та італійських розмірів чоловічих джинсів і брюк.


Таблиця відповідності українських, американських, французьких та італійських розмірів чоловічих джинсів і брюк

Визначення розмірів чоловічої нижньої білизни

Для визначення розмірів чоловічої нижньої білизни так само використовуються базові параметри, які були розглянуті вище. Для плавок, трусів, шортів і тп. - це параметр Waist, тобто обхват в області талії. Для майок і футболок - це параметр Chest, тобто обхват в області грудей.
У США для позначення розмірів чоловічої нижньої білизни також використовуються стандартні міжнародні буквені позначення. У різних європейських країнах, поряд з буквеної маркуванням може застосовуватися і цифрове позначення розміру.

Таблиця відповідності українських, американських, англійських німецьких і французьких розмірів чоловічої нижньої білизни.


Таблиця відповідності українських, американських, англійських німецьких і французьких розмірів чоловічої нижньої білизни

Визначення розмірів чоловічих головних уборів


Визначення розміру головних уборів в основному виробляється тільки по одному параметру - це обхват голови (girth).



Правда в сучасному житті залишається все менше головних уборів, які робляться з урахуванням певного розміру. У більшості випадків, головні убори типу в'язаних шапок або бейсболок робляться одного універсального розміру, який позначається як One size. Але якщо, наприклад, необхідно придбати капелюх або бейсболку без можливості регулювання, то в цьому випадку вже необхідно буде підбирати правильний розмір.

Українські розміри в даному випадку повністю відповідають величині виміру обхвату голови в сантиметрах. У європейських країнах в основному використовується міжнародне літерне позначення. У США може використовуватися як міжнародне літерне позначення розміру, так і власне, американське позначення. Таблиця відповідності маркування виглядає наступним чином:

Таблиця відповідності українських і американських розмірів чоловічих головних уборів.



Визначення розміру чоловічих аксесуарів


У чоловічому одязі є два основних види аксесуарів, які потребують визначення розміру - це поясні ремені і рукавички.
Розмір поясних ременів за загальним правилом визначається відстанню від внутрішнього краю пряжки ременя до третього, середнього отвори (у класичного ременя їх повинно бути п'ять). В ідеалі цей завмер повинен трохи більше обхвату талії (Waist).


В ідеалі цей завмер повинен трохи більше обхвату талії (Waist)

У США чоловічі ремені прийнято маркувати значенням його довжини в дюймах. Причому загальним правилом для вибору вважається покупка ременя на один розмір більше розміру джинсів, які носить людина. Тобто, наприклад, якщо ви носите джинси розміру W32, то ремінь вам знадобитися 34 розміру. У європейських країнах дуже часто застосовується маркування в цифровому значенні довжини ременя (в сантиметрах) від внутрішнього краю пряжки до середнього отвори. В Україні ж можна зустріти ремені, як з європейської маркуванням, так і з чисто українською, коли на ремені просто вказано розмір одягу.

Таблиця відповідності українських, європейських та американських розмірів чоловічих ременів.


При виборі чоловічого ременя так само варто звернути увагу і на те, яким чином до ременя кріпиться пряжка
При виборі чоловічого ременя так само варто звернути увагу і на те, яким чином до ременя кріпиться пряжка. Якщо пряжка повністю пришита до ременя, то у виборі розміру потрібно бути особливо педантичним. Якщо ж пряжка кріпиться до ременя спеціальним болтом (а таке часто зустрічається у європейських, турецьких чи китайських виробників) то такий ремінь піддається регулюванню по довжині і тут можна просто купити ремінь більшого розміру, а в подальшому вже самостійно відрегулювати його довжину.
Розмір чоловічих рукавичок визначається виходячи з виміру обхвату кисті в найширшому місці, по кісточках пальців (виключаючи великий палець).

Для маркування розміру рукавичок прийнято використовувати як міжнародну буквену маркування, так і цифрову. Причому цифрові маркування в Європі і в США можуть трохи відрізнятися один від одного. Європейська методика вимірювання розміру рукавичок побудована на значенні обхвату долоні в так званих французьких дюймах. Для цього розмір обхвату долоні в сантиметрах ділять на 2,71 і отримане значення округлюють до цілого.
Таблиця відповідності українських, європейських та американських розмірів чоловічих рукавичок.

китайські особливості


Абсолютно осібно від загальних правил визначення розмірів одягу стоять китайські виробники одягу і взуття. Не дивлячись на те, що вони намагаються використовувати міжнародну буквену маркування, реальні виміри за розмірами можуть дуже сильно відрізнятися як один від одного, так і від американських чи європейських аналогів. В основному, звичайно ж речі від китайських виробників маломерять. Іноді на 1 розмір від стандарту, а іноді і на 3 розміру. Як приклад наведемо таблицю розмірів, розміщену в оголошенні про товар у одного з продавців китайської торгової площадки Aliexpress:


Як видно на малюнку, начебто і використовуються уніфіковані позначення розмірів S, M, L, XL і тд
Як видно на малюнку, начебто і використовуються уніфіковані позначення розмірів S, M, L, XL і тд., Але базові виміри по ним дуже сильно відрізняються від своїх американських або європейських аналогів. Та й сам продавець відразу ж радить купувати у нього одяг на 1-3 розміри більше. Тому при виборі розмірів у китайських продавців ніколи не потрібно орієнтуватися на базову міжнародне маркування розміру. Завжди необхідно робити вибір потрібного розміру виходячи тільки з вимірів цієї речі. Якщо в оголошенні товару у продавця не вказана таблиця замірів, то слід обов'язково запросити цю інформацію у продавця. В іншому випадку ви ризикуєте отримати річ набагато меншу в розмірі, ніж планувалося купити.
Читати далі: http://www.taker.im/phpBB2/topic/162784-одежда-для-мужчин/

1. Витягніть чіп з взуття, яка є для Вас найбільш зручною. Виміряйте її довжину.

2. Якщо устілка не виймати, то одягніть носок бажаної товщини (влітку носок повинен бути тонше, взимку-товстіший), станьте на аркуш паперу і обведіть стопу олівцем або ручкою.

Примітка: Вимірювання найкраще проводити в кінці дня, коли розмір ноги максимальний (до кінця дня до ніг підливає кров, і розмір стопи збільшується).

Примітка: Вимірювання найкраще проводити в кінці дня, коли розмір ноги максимальний (до кінця дня до ніг підливає кров, і розмір стопи збільшується)

3. Візьміть лінійку і виміряйте відстань від однієї крайньої точки до іншої (від п'яти до самого виступаючого пальця). Виконайте те ж саме з другою ногою. За основу візьміть найбільше значення.

За основу візьміть найбільше значення

4. Округлите отриманий результат і знайдіть свій розмір в табліцe відповідного бренду.

5. При виборі розміру необхідно звернути увагу на повноту ноги. Якщо повнота в моделі не вказана, значить взуття середньої (нормальної) повноти.

Шановні покупці, звертаємо вашу увагу, що в багатьох брендах є свої розмірні сітки, і один і той же розмір може позначатися різної фактичною величиною взуття. У зв'язку з цим, настійно рекомендуємо вам виміряти довжину стопи і використовувати цей показник при виборі розміру.

На нашому сайті представлені розмірні таблиці для більшості європейських брендів, а також універсальна для взуття інших брендів

Всі вимірювання вказані в міліметрах

Чоловіча Розмір 39.5 40 40.5 41 41.5 42 42.5 43 43.5 44 44.5 45 45.5 46 47 47.5 48 49 Довжина стопи 263 265 267 270 275 280 282 285 287 290 292 295 300 305 310 315 317 320 Жіноча Розмір 34 34.5 35 35.5 36 37 37.5 38 38.5 39 39.5 40 40.5 41 41.5 42 42.5 43 Довжина стопи 220 223 227 230 233 240 245 250 255 260 263 265 267 270 273 277 280 283 Дитяча Розмір 15 16 17 17.5 18 18.5 19 19.5 20 20.5 21 21.5 22 22.5 23 23.5 24 25 довжина стопи 93 100 107 110 113 117 120 123 127 130 133 137 140 143 147 150 153 160 Дитяча Розмір 25.5 26 26.5 27 27.5 28 28.5 29 29.5 30 30.5 31 31.5 32 32.5 33 33.5 34 довжина стопи 163 167 170 173 177 180 183 187 190 193 197 200 203 207 210 213 217 220

Новости