Тактичні кросівки і армійські кеди

  1. Тактичні кросівки на службі в армії
  2. Чому варто купити тактичні кросівки?
  3. Купити тактичні кросівки в Мілітарке

Давно минули часи, коли основним варіантом взуття солдатів були чоботи. Їх витіснили берци, в які ось уже понад 60-ти років взувають більшість армій світу. Але і їх епоха поступово відходить у минуле, і високу армійську взуття з довгою шнурівкою поступово витісняють тактичні кросівки і черевики. Вони легші, але не менш міцні, а при цьому забезпечують надійний захист ніг при високій мобільності і швидкості руху. Черевики вже давно успішно використовуються в бойових діях, а ось кросівки мають поки що обмежене застосування, але є і факти успішного їх використання бійцями в умовах складного ландшафту.

Черевики вже давно успішно використовуються в бойових діях, а ось кросівки мають поки що обмежене застосування, але є і факти успішного їх використання бійцями в умовах складного ландшафту

Тактичні кросівки на службі в армії

Щоб тренуватися і досягати успіхів у спортивних дисциплінах, потрібна зручне взуття. армійські берци , Які використовуються повсюдно, не найкраща взуття для бігу. Вони пристосовані для захисту ноги під час бойових дій. У мирний же час на стадіоні і під час рухливих операцій солдат найчастіше надягає тактичні кросівки. Вони багато в чому схожі з цивільними для забезпечення максимальної легкості і зручності.

Ці кросівки використовувалися в багатьох країнах НАТО. Тому вони виготовлялися по дихаючої полегшеної технології з великою кількістю сіточок. Наприклад, кросівки бундесверу практично на 50% складалися з поліестерової сіточки і виробляються в чорному кольорі. На підошві було клеймо, що вказують на приналежність взуття до німецької армії. У французькій армії для фітнесу і тренажерних залів використовуються високі військові кеди; і вони ж, лише трохи модернізовані використовувалися в якості тропічної взуття. За своїми характеристиками вони близькі до берци, однак, з дуже м'яким халявою.

В СРСР спеціалізована мобільна взуття практично була відсутня. Військові спортсмени носили цивільні моделі. Багато хотіли мати взуття з-за кордону, проте зі зрозумілих причин не всім це вдавалося. У 80-ті роки під час Афганської війни бійці стали використовувати кросівки в якості основної взуття, адже вони були набагато зручніше в порівнянні з чобітьми.

Різні кросівки і туристичні черевики стали використовувати і оператори приватних військових компаній.Такая взуття краще підходила під умови гірських театрів або жаркого клімату Близького Сходу.

в 90-ті роки минулого століття стала зароджуватися й розвиватися тактична концепція спорядження і на початку нашого століття промисловість запропонувала всілякі моделі кросівок, які підходять і для тренувань, і для ведення бойових дій.

Чому варто купити тактичні кросівки?

Навіть в українській армії і поліції оцінили перевагу тактичних кросівок перед нехай і літніми берцями. Адже сучасні матеріали і технології виробництва дозволяють виготовити дійсно міцне взуття цього класу при наявності всіх переваг важких армійських або поліцейських черевик.

  • Тактичні кросівки мають легку але міцну підошву з розвиненим протектором. Вона не ковзає по поверхні і забезпечує надійний захист від порізів і проколів.
  • Подібна взуття має гарну терморегуляцією. У таких кросівках не так жарко влітку, вони краще "дихають" і відводять вологу, особливо при використанні мембранного шару.
  • Шнурівка значно коротше ніж в черевиках, це взуття можна швидко зняти на привалі і швидко взути при потребі.
  • Вага пари невеликий, а значить ноги будуть значно менше втомлюватися при тривалих тренуваннях або переходах.
  • Сучасні матеріали не поступаються за міцністю і витривалості традиційної шкірі.

Купити тактичні кросівки можна і для служби, і для повсякденного носіння. При всіх своїх якостях військового взуття вони володіють стильним, непомітним зовнішнім виглядом, і відмінно впишуться в гардероб міського жителя.

Купити тактичні кросівки в Мілітарке

У багатьох людей поняття «кросівки» і «кеди» щільно асоціюються виключно з цивільним одягом (або ж її спортивними варіаціями). Однак це не так. Військовими розроблені версії тактичних кросівок, які призначені спеціально для ведення бойових дій. Купити тактичні кросівки різних моделей можна в мережі магазинів ТМ "Мілітарка" або на сайті компанії. В асортименті торгової марки продукція як зарубіжних виробників, наприклад таких як Mil-Tec, а також вітчизняних. На особливу увагу стоять кросівки українського бренду M-Tac, що відповідають всім вимогам і пройшли перевірку в реальних бойових умовах.

Чому варто купити тактичні кросівки?

Новости