Тариф на газ Україна: ціну можуть підвищити вдруге на вимогу МВФ - новини економіки

Кабінет міністрів України продовжує обговорювати з Міжнародним валютним фондом (МВФ) питання підвищення ціни на газ для населення.

Як підкреслила на брифінгу міністр фінансів Оксана Маркарова, саме це питання є одним з ключових умов для затвердження нової програми співпраці, передає "Інтерфакс-Україна".

"Питання енергетичної реформи і підвищення ціни на газ, і відповідно пов'язане з цим підвищення тарифів - це одне з питань, яке ми обговорюємо", - сказала вона.

Кабінет міністрів України продовжує обговорювати з Міжнародним валютним фондом (МВФ) питання підвищення ціни на газ для населення

брифінг Маркаровой

Нагадаємо, 19 жовтня Кабінет міністрів під час позачергового засідання одноголосно прийняв рішення підвищити тариф на газ на 23,5% . Головна причина - наполеглива рекомендація з боку МВФ. Без подорожчання газу Україна б не отримала черговий кредитний транш і не змогла б обслуговувати держборг.

Згідно з інформацією наближених до переговорного процесу джерел OBOZREVATEL , В кінці опалювального сезону (квітень 2019 го) українців чекає ще одне подорожчання газу. При цьому тариф підвищать таким чином, щоб українці платили на 20% менше ринкової ціни (для цього ціни доведеться підняти приблизно на 20-30%).

Уже в 2020 році, згідно з домовленостями з МВФ, в Україні вигідні ціни на газ для населення повинні повністю зрівнятися з імпортним паритетом. Нова ціна буде залежати від ситуації на світовому ринку.

Також прем'єр-міністр Владімір Гройсман пообіцяв, що в опалювальний сезон 2018-2019 НЕ буде чергового підвищення ціни.

Ти ще не підписаний на наш Telegram ? Швидко тисни!

Новости